Berichten over: vegetarisch

Overstappen op een plantaardiger dieet blijkt lastig

De productie van vlees en zuivel heeft een grote impact op het milieu. Maar hoe krijg je ons vegetarisch? Als overheden en publieke organisaties meer plantaardig voedsel inkopen en aanbieden, kunnen ze de zogenoemde eiwittransitie een flinke duw in de rug geven.

Lees verder »

Veganistisch eten met kliekjes: Parelcouscous met zongedroogde tomaat, spinazie en rode ui

We zitten in de week zonder vlees of zuivel. Daar besteden we iedere dag even aandacht aan. Vandaag met een veganistisch recept van Kiek Kookt, die je overigens ook op insta kunt volgen.

Lees verder »

Minder of zonder vlees en zuivel: beter voor alles, ook voor je gezondheid

Vandaag begint de week zonder vlees en zuivel. Wij trappen die week af met een artikel van de Triodosbank, al was het alleen maar omdat hun Landbouwdeskundige Paul Kortekaas uut Salland komt. Nee, we nemen het artikel over omdat het zo mooi alles omvat.

Lees verder »