Berichten over: vegetarisch

schijf van vijf, gemaakt met AI

Salland deze Week: Saxion gaat vleesvrij het schooljaar in. Als LTO en co dan boos worden ben je op de goede weg.

Saxion serveert met ingang van dit schooljaar bij geen vlees meer bij bijeenkomsten voor personeel en andere door de school zelf georganiseerde meetings. Een duurzaamheidsoverweging. Als vertegenwoordigers van de sector waar dieren snel vet gemest worden om ze dan een kogel door de kop te jagen daar bezwaar tegen maken, dan weet je dat je op de goede weg zijn.

Lees verder »

varken

We eten ieder jaar iets minder vlees maar nog steeds ongezond veel

We eten al voor het derde achtereenvolgende jaar minder vlees met z’n allen. Of dat voor Salland ook geldt weten we niet, maar voor Nederland geldt dat wel. Een van de redenen: vlees eten is duurder.

Lees verder »

Overstappen op een plantaardiger dieet blijkt lastig

De productie van vlees en zuivel heeft een grote impact op het milieu. Maar hoe krijg je ons vegetarisch? Als overheden en publieke organisaties meer plantaardig voedsel inkopen en aanbieden, kunnen ze de zogenoemde eiwittransitie een flinke duw in de rug geven.

Lees verder »

Veganistisch eten met kliekjes: Parelcouscous met zongedroogde tomaat, spinazie en rode ui

We zitten in de week zonder vlees of zuivel. Daar besteden we iedere dag even aandacht aan. Vandaag met een veganistisch recept van Kiek Kookt, die je overigens ook op insta kunt volgen.

Lees verder »

Minder of zonder vlees en zuivel: beter voor alles, ook voor je gezondheid

Vandaag begint de week zonder vlees en zuivel. Wij trappen die week af met een artikel van de Triodosbank, al was het alleen maar omdat hun Landbouwdeskundige Paul Kortekaas uut Salland komt. Nee, we nemen het artikel over omdat het zo mooi alles omvat.

Lees verder »