Iedere keer nadat er een Sallandse Eettafel geweest is zeggen we: “wat hebben we heerlijk gegeten.” Daar kan een avondje in het restaurant echt net tegen op. Omdat iedereen lekker gerechten meebrengt en er volop keus is zowel in het hoofdgerecht als voor een toetje, is het heel erg smaakvol.
Dat horen we ook in de reacties terug.
Het grappige is dat wij de gerechten van tevoren niet regisseren. Iedereen neemt mee wat zij/hij lekker vindt en leuk vindt om te maken. Er blijkt elke keer weer van alles genoeg te zijn.
Een keur aan lekkere gerechten
Bij de eerste eettafel aten we een rode bieten/ haringsalade uit Oekraïne als voorafje. Dat werd vervolgd met Afrikaanse kip/gember, Oekraïense pannenkoeken met vlees en dumplings, gevulde paprika’s, een gemengde boerenkoolsalade, gevulde wijnbladeren uit Azerbeidzjan. En als toetje was er een heerlijke apple crumble en een monchoutaart.
(Lees verder onder afbeelding)
Bij de tweede Sallandse Eettafel werden we overdonderd door de hoeveelheid aanmeldingen. Dat betekent dus ook een keur aan verschillende gerechten.
Omdat het thema Vastentijd was, werd met zonsondergang gestart met een dadel en water. Dit is een gebruik tijdens Ramadan dat ik nog niet kende. En vervolgens stond daar een tafel waarop alle gerechten waren uitgestald.
Van pompoensoep; komkommer met brie, een nootje en vleugje perensiroop (het kan zo op een menukaart); stoofpeertjes; broccolitaart; Kitcherie (detoxgerecht uit de Ayurveda bestaande uit mungbonen, rijst, groenten en kruiden); paprika gevuld met biozuurkool met rozijnen en kaas; geitenkaas/preitaart; zoete tomatentaart; mochi’s(rijst met suiker en lemon); Tamer hindie (https://lovefoodfeed.com/nl/wat-is-tamarinde/?scr); pasta pesto; aardappelsalade vegan; mediterane bulgur salade Kibbeh; salade van quinoa, geitenkaas; Turkse rijst; Cigköfte (https://nl.wikipedia.org/wiki/Cigk%C3%B6fte) ; Pastasalade met fruit, slamelange, spinazie, tomaat en paprika; salade Hatice; Vegan Couscous; Sandwiches; deeg met gehakt; gevulde aubergine; ijsbergsla met tomaatjes, komkommer en dressing.
(Lees verder onder afbeelding)
En als dessert; Mochi (https://www.wathetis.nl/mochi/) ; Arabisch toetje; custard/ vanillepudding met bitterkoekjes; kleine pannenkoekjes; chocolademousse; Tiramisu; Helva/ griesmeel met walnoten; kruidcake; chocoladebrokjes vegan en glutenvrij; Griekse Yoghurt met slagroom en granaatappel; griesmeelpudding met rozijnen en appel met kaneel; Tulumba ( knapperige mini oliebollen).
Het zijn nog niet eens alle gerechten. Ik merk dat ik ze ook niet allemaal heb kunnen proeven. We zouden het nog eens kunnen herhalen om de andere gerechten ook te kunnen proeven.
Dat gaan we vast de komende 4 jaar doen. Want 4 jaar lang valt de Ramadan voor de moslims en de Vastentijd voor de christenen in dezelfde periode.
En daarnaast hebben we nog heel veel thema’s rondom verschillende culturen die we met elkaar rondom de Sallandse Eettafe
Volgende Sallandse Eettafel 17 april
Donderdag 17 april
Thema: de Sallandse cultuur en hoe deze wordt ervaren door mensen die in Salland zijn komen wonen.
Aanmelden
Wil je erbij zijn, dan kun je je aanmelden via info@hetnatuurlijkhuus.nl Het concept is dat iedereen iets meeneemt rondom het thema.
Na opgave wordt daar verdere informatie over gegeven.
Iedereen is van harte welkom!