Wat doet de natuur nu dan: die is gewoon mooi aan het zijn! | Met fotoserie

Ach man, wat is de natuur mooi. Op zijn mooist zelfs nu.

Interessant? Deel het artikel

mooie natuur

De natuur is aan het eind van haar groeiseizoen. Na de winter kwamen flora en fauna in actie om zich klaar te maken voor het grote voortplanten. Daar heb je pracht en praal voor nodig om elkaar te zien, haken en ogen om mee te liften, insecten als boodschappenbezorger. Als dat allemaal goed in evenwicht is zoemt het in het voorjaar in Salland dat het een lust is.

Dat deel van de jaarcyclus zit er voor het grootste gedeelte op. Het is volgens de kalender nog lente, maar volgens de natuur al niet meer. De nieuwe natuur gaat zich de komende maanden volproppen en plukt daarbij haar eigen vruchten. Dat hoort bij de zomer. Wij mensen doen dat ook in dat seizoen ook. Lekker even rustig aandoen, op adem komen. Oogsten wat je maar kan.

Daar hoort ook bij dat dat frisse groen al weer wat donkerder wordt. Maar op de foto’s bij dit artikel is dat nog niet geval.

Met dank aan de appgroep voor natuurdeskundigen die met enige regelmaat aan ons doorgeeft wat er in de natuur te doen is. Heb jij ook een bijdrage? Kom maar door.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.