Jenneke van Doesburg: Tot ziens, burgemeester Dadema!

HierInSalland vraagt haar volgers een reactie te schrijven op het afscheid van Raalter burgemeester Martijn Dadema, die hoogstwaarschijnlijk gedeputeerde wordt bij de provincie Overijssel. Vandaag de brief van Jenneke van Doesburg, tweeduizendpoot uit Luttenberg.

Interessant? Deel het artikel

dadema

Beste burgervader Dadema, beste Martijn,

De eerste kennismaking met u persoonlijk (of mag ik jij zeggen?), was in december 2014. Het crossloopcircuit van Salland was in volle gang en de crossloop Luttenberg was op zondag 21 december 2014. Je was net twee weken in functie. Het bleek dat we een sportieve burgemeester hadden gekregen! Je voorgangers heb ik leren kennen bij ambtelijke zaken (burgemeester Houben) , of als trouwe bezoeker van het Luttenbergs Feest (burgemeester Zoon). Bij die gelegenhe4den waren de heren strak in het pak, jou zag ik voor het eerst op loopschoenen en in lycra gehuld.

Vanaf 2013, toen we in Luttenberg vierden dat we 175 jaar kerkdorp waren, werd ik door Henk Holtmaat, (vergadertijger, organisator, verenigingsmens, netwerker en medebestuurslid) meegetroond naar de nieuwjaarsrecepties van de gemeente. ‘Altijd goed om je neus te laten zien en B&W de hand te schudden’, aldus Henk, Én je weet nooit wie je spreekt tijdens de borrel’.

Een goed advies. En zo heb ik je ook meerdere malen horen spreken; de nieuwjaarstoespraken, die altijd fijn waren om naar te luisteren. Waarom? Was er altijd goed nieuws? Nee, natuurlijk niet altijd rozengeur en maneschijn in de gemeente Raalte en de wereld daar om heen. Maar altijd gaf je een boodschap vol positiviteit, realisme, hoop en perspectief. En je hebt ook nog een prettige manier van spreken, dat heeft ook lang niet elke spreker… En toen we in 2018 ook nog het Goudhaentje van Raalte wonnen voor Luttenberg 700 jaar, was het helemaal mooi!

De verdere politieke gebeurtenissen volgde ik in de krant en op andere media, want jij bent wel een Facebookgebruiker, iets dat je voorgangers ook nog  niet tot hun beschikking hadden. Daaruit bleek dat er best harde noten gekraakt moesten worden en hete hangijzers ook in Raalte voorbijkwamen. Dat is altijd tot veler tevredenheid opgelost, het iedereen naar de zin maken kan niemand.

Vaak heb ik al gehoord, als het gesprek op jou kwam: ‘Dat is geen blijvertje, die stroomt door naar een grotere stad”., maar nu doe je dus een gooi naar de provinciale politiek. Fijn om op die plek (als het doorgaat!) iemand te hebben die weet wat er speelt en dicht bij de mensen staat.

Martijn, burgemeester Dadema, ik wens je veel succes en ‘’t geet oe goed bie al wa’j doet!

Hartelijke groeten van Jenneke van Doesburg uit Luttenberg

 

Jenneke van Doesburg

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *