Stichting Hoopheggen: Heggen planten is een feestje

Sinds 2018 plant Stichting Hoopheggen gemengde heggen in Oost-Nederland. Dat doet ze om de biodiversiteit en het landschap te herstellen. Wist je dat Nederland ooit meer heggen per vierkante kilometer telde dan Groot-Brittannië? 

Interessant? Deel het artikel

Hoopheggen planten 220902 01

In 2021 bezocht HierInSalland voor het laatst de oprichtster van Hoopheggen, Jantine Schinkelshoek, landschapsarchitect en moeder van twee kleine kinderen. Hoogste tijd om weer eens bij te praten over deze stichting.

“Als landschapsarchitect geef je adviezen hoe je een bijdrage kunt leveren aan biodiversiteitsherstel, maar of het advies dan ook wordt opgevolgd door je opdrachtgever is een tweede. Heggen planten is heel praktisch. Is er een plek en plantgoed? Dan staat de heg er voor je het weet!” De stichting heeft inmiddels al 17 kilometer aangeplant en voor dit plantseizoen staat er 10 kilometer op de plantagenda, wat we nog verder uit willen breiden naar 15 kilometer. “We planten zoveel mogelijk heggen met zoveel mogelijk mensen. Heggen planten kan iedereen, dus iedereen kan aansluiten en iedereen is welkom.”

Hulp gezocht

Omdat Hoopheggen hard groeit, kunnen ze hulp heel goed gebruiken. Zowel van vrijwilligers die graag op één of meerdere plantdagen meehelpen, als van ambassadeurs die (op verschillende manieren) kunnen helpen om Hoopheggen een duurzame toekomst te bieden.

Een donatie doen is fijn, maar onderschat ook niet de waarde van het inzetten van elkaars netwerk om Hoopheggen en het belang van biodiversiteit meer aandacht te geven. In 2022/2023 gaat Hoopheggen daarnaast onderzoeken of er mooie bedrijven zijn die in de vorm van teamuitjes willen meewerken aan plantdagen. Wat een goede manier om als collega’s onderling een gezamenlijk resultaat neer te zetten en natuurlijk lekker buiten, in de natuur, fysiek bezig te zijn!

(tekst loopt door onder afbeelding)

© Milo Dinkelaar.

Help jij ook mee

Zie onderaan dit artikel de regio’s van de verschillende plantdagen waarop je je in kunt schrijven. Er zijn veel mensen die in hun eentje gezellig een dagje komen helpen, maar als groep aanmelden kan natuurlijk ook. Hoopheggen plant veelal in het weekend en na de lunch (wordt verzorgd) staat de heg er, heb je als vrijwilliger de biodiversiteit verbeterd en is jouw doel van de dag alweer bereikt. Er wordt gepland met veel mensen, dus het is altijd een feestje! Inschrijven kan via de website.

Netwerk uitbreiden

Lukt het niet om zelf te komen planten, maar draag je Hoopheggen een warm hart toe. Deel dit artikel in je eigen netwerk en inspireer anderen. Dat kost niets, is zo gebeurd en iedereen bij Hoopheggen wordt er heel blij van :). Goed om te weten is dat een plantdag weliswaar een fysiek uitje buiten in de natuur is, maar niet zwaar. Van jong tot oud en alles er tussenin kan hieraan meedoen.

Sponsoring

Heb je de mogelijkheid om zakelijk of particulier Hoopheggen financieel te steunen, dan is ook die hulp enorm welkom. Dit kan via de website of neem contact met op via jijbent@hoopheggen.nl zodat een samenwerking besproken kan worden waar iedereen gelukkig van wordt.

“We zijn hoopvol en actiegericht, waardoor je met de hele kleine inzet van een heleboel mensen iet groots kunt bereiken. “

Bevestigde plantdagen:

 

12 november 2022 Haarle  OV

12 november 2022 Markelo  OV

12 november 2022 Nieuwleusen De Hoeven  OV

19 november 2022 Someren  NB

19 november 2022 Olst  OV

19 november 2022 Lettele  OV

26 november 2022 Dalfsen  OV

26 november 2022 Amersfoort  UT

03 december 2022 Heino  OV

03 december 2022 Lierop  NB

10 december 2022 Epse  GD

10 december 2022 Weert  NB

10 december 2022 Diepenheim  OV

17 december 2022 Wijhe  OV

14 januari 2023 SomerenII  NB

14 januari 2023 Olst bij de boer  OV

28 januari 2023 Kamperveen  OV

04 februari 2023 Raalte  OV

11 februari 2023 Nieuwleusen  OV

 

Meer info

 

Instagram: @hoopheggen

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *