Berichten over: Stichting Hoopheggen

Stichting Hoopheggen: Hoe plant ik een heg?

Stichting Hoopheggen heeft als doelstelling ons boerenland weer haar oude luister te geven en is daarom actief in het organiseren van plantacties. Hier vind je meer informatie.

Lees verder »

Hoopheggen en Natuur voor Elkaar planten 700 meter heg en 40 bomen 26 januari heg- en boomfestijn in Olst-Wijhe

Op vrijdagochtend 26 januari organiseren Hoopheggen en Natuur voor Elkaar een sfeervol plantfeest in Olst-Wijhe. Iedereen die dat wil kan meehelpen om 700 meter gemengde haag en 40 bomen de grond in te krijgen. Gezellig en erg goed voor de biodiversiteit.

Lees verder »

Laatste kans op gratis boompjes in Deventer op 16 december

Op zaterdag 16 december 2023 organiseert de Ulebelt de laatste ‘Babybomen Uitdeeldag’ van dit jaar in Deventer. Wie een of meer boompjes wil halen, kan zich aanmelden voor een tijdslot. Er kunnen geen garanties geboden worden want op is op. Dit moet leiden tot 10.000 boompjes erbij voor deze Grote Vergroeningsactie.

Lees verder »

Snelweg voor egels in Luttenberg

Afgelopen week heeft Herman Holtmaat met enkele buren een snelweg voor egels aangelegd. Ze hebben 250 meter heggen aangeplant rondom hun stukje grond achter het huis. In totaal hebben ze 1250 struiken geplant die in enkele jaren moet uitgroeien tot een mooie heggenstructuur, waardoor het enklandschap een nog mooier aanzien krijgt.

Lees verder »

Grote Vergroeningsactie Deventer en Olst-Wijhe 10.000 boompjes en struiken erbij

In november start de Grote Vergroeningsactie Deventer/ Olst-Wijhe. Bewoners van deze gemeenten kunnen zich aanmelden voor gratis zaailingen van boompjes of voor een haag met korting.

Lees verder »

Nieuwsbrief Stichting Hoopheggen

Stichting Hoopheggen houdt zich actief bezig met het terugbrengen in oorspronkelijke staat van ons prachtige Sallandse platteland. In deze nieuwsbrief lees je hier alles over.

Lees verder »

500.000ste geplante boom gemeld bij ‘Iedereen een Boom’ 

Afgelopen week is de 500.000ste geplante boom aangemeld bij ‘Iedereen een Boom’. Een mooie mijlpaal voor het project dat als doel heeft het planten van 1,1 miljoen bomen; één voor elke inwoner van Overijssel.

Lees verder »

Stichting Hoopheggen plantte weer 150 meter heggen aan in het Raalter buitengebied

Heggen planten. Een eenvoudige handeling, maar met veel resultaat. Het planten van heggen is een manier om snel het tij voor een kwakkelende biodiversiteit te keren.

Lees verder »

Stichting Hoopheggen zoekt heggenplanters voor Raalte en Wijhe

Stichting Hoopheggen zorgt ervoor dat er weer heggen terugkomen in het boerenlandschap en organiseert plantdagen. In Raalte op 4 februari en in Wijhe op 11 februari? Voor beide data hebben ze nog mensen nodig. Het zijn prachtige projecten: Wijhe plant een laan, een boomgaard en 800 meter heg. Raalte plant ook bijna 800 meter heg. Beide bij particulieren met een een groene droom. Mooi toch? Hoe fijn zou het zijn wanneer zee in één ochtend deze broodnodige groene verfraaiing in de grond krijgen met z’n allen?

Lees verder »

Heggen aangeplant aan de Rozendaelseweg in Heino

Een melkveehouder in Heino plantte samen met Stichting Hoopheggen nieuwe heggen aan.

Lees verder »

Stichting Hoopheggen: Heggen planten is een feestje

Sinds 2018 plant Stichting Hoopheggen gemengde heggen in Oost-Nederland. Dat doet ze om de biodiversiteit en het landschap te herstellen. Wist je dat Nederland ooit meer heggen per vierkante kilometer telde dan Groot-Brittannië? 

Lees verder »