Snelweg voor egels in Luttenberg

Afgelopen week heeft Herman Holtmaat met enkele buren een snelweg voor egels aangelegd. Ze hebben 250 meter heggen aangeplant rondom hun stukje grond achter het huis. In totaal hebben ze 1250 struiken geplant die in enkele jaren moet uitgroeien tot een mooie heggenstructuur, waardoor het enklandschap een nog mooier aanzien krijgt.

Interessant? Deel het artikel

striepert 231128 heggen planten 02

Over drie jaar zijn de heggen zo dichtgegroeid dat ze als natuurlijke afrastering kunnen dienen voor de schapen, koeien en paarden. We hebben uitsluitend inheemse struiken geplant die niet giftig zijn voor de dieren maar juist gezond zijn om te eten. Er zitten ook veel bessensoorten bij die vrucht gaan dragen.

We hebben de volgende struiken geplant: meidoorn, vuilboom, veldesdoorn, wegedoorn, hondsroos, egelantier, zwarte, rode en kruisbes en mispel.

We hebben dit in samenwerking gedaan met Stichting Hoopheggen Deze stichting ijvert voor biodiversiteit via het aanleggen van heggen.

Met 20 vrijwilligers hebben we in één ochtend alle 1250 struiken geplant. Zo kunnen ook wij (en eigenlijk iedereen) vrij eenvoudig een bijdrage leveren aan de biodiversiteit en aan het behoud van onze planeet. Straks in het voorjaar genieten wij van alle vogeltjes die heerlijk zitten te fluiten in de heggen en van de egels die route onder de heggen door als snelweg gebruiken.

 

Ook zin om heggen aan te planten? Kom gerust een keer in Luttenberg langs om te kijken aan de Van der Kettenstraat 33-35 bij Coen en Herman Holtmaat.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *