Sallandse restaurants kopen beter lokaal in

Interessant? Deel het artikel

diner

‘Afwaste’ is een platform dat voor restaurants onderzoekt wast de klant wenst. Als je dat vooraf beter in kaart hebt kun je nauwkeuriger inkopen en hoef je minder weg te gooien. In Salland komt er een onderzoek om te kijken of dat werkt.

Omdat bekend is welke producten de restaurants nodig hebben, kan ook eenvoudiger ingekocht worden bij lokale en regionale leveranciers. Zo krijgen de leveranciers een betere prijs en marktpositie dan wanneer zij via de groothandel leveren. Daarbij ontvangt de gast feiten over voedselverspilling en wat hij of zij bijdraagt klimaat en milieu.

Afwaste gaat in Salland onderzoeken of ze dat plan van de grond kunnen krijgen. Twintig lokale restaurants en tien lokale leveranciers in Salland doen mee. De gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte vinden het plan dusdanig goed dat er een Leadersubsidie is toegekend via de Kracht van Salland. Provincie en Europa betalen ook mee.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.