Open Dag Brouwerij Nieuw Sion in Diepenveen

De bierbrouwerij bij Klooster Nieuw Sion opent op zaterdag 3 juni de deuren voor het publiek! Een unieke kans om eens te kijken hoe de bieren gebrouwen worden én om ze te proeven.

Interessant? Deel het artikel

Sion 230522 brouwerij 01

Precies een jaar geleden startte de brouwerij en waren de eerste Sion Kloosterbieren klaar voor de verkoop: de Sion Primeur en de Sion Dubbel. Niet lang daarna kwamen daar de Sion Tripel en de Sion Saison bij. En met de zomer in zicht is sinds kort ook het Sion Witbier verkrijgbaar, een lekker fris tarwebier met vlierbloesem. Alle bieren worden zonder uitzondering zeer hoog gewaardeerd door gevorderde én beginnende bierliefhebbers. De Sion Saison viel zelfs al internationaal in de prijzen bij de Brussels Beer Challenge.

Regelmatig wordt aan het klooster én aan de bierbrouwer de vraag gesteld: is de brouwerij ook te bezoeken? Het antwoord is: jazeker, elke zaterdag en zondag organiseert de brouwerij de Sion Kloosterbierproeverij in het proeflokaal naast de brouwerij. Een 2,5 uur durend programma inclusief korte rondleiding door het klooster. Er worden dan 4 bieren geproefd met voor de liefhebber heerlijke hapjes uit de keuken van onze koffieschenkerij. 

(tekst loopt door onder afbeelding)

Aan deelname aan de bierproeverij zijn kosten verbonden, maar ben je nieuwsgierig naar een voorproefje: de Open Dag op 3 juni is gratis! Dus: kom kijken én kom proeven. Alleen al de route naar het achterste deel van het kloostercomplex, waar de brouwerij zich bevindt, is een beleving op zich. Tijdens de Open Dag geeft de bierbrouwer een inkijkje in het brouwproces en vertelt hij meer over de kloosterbieren. En natuurlijk zijn alle bieren die dag bij de brouwerij te koop. Welkom!

Klooster Nieuw Sion

Klooster Nieuw Sion – de voormalige Abdij OLV van Sion – is zowel wat geschiedenis als gebouwen betreft belangrijk religieus en cultureel erfgoed, ingebed in de Sallandse samenleving. Een oecumenische gemeenschap van bewoners én vrijwilligers geeft vorm aan de missie om Nieuw Sion te behouden als plek waar bidden én werken (ora et labora) hand in hand gaan. Het klooster wil in de vaak hectische maatschappij een plek bieden aan gasten om op adem te komen. Op het terrein bevinden zich sinds 2021 een koffieschenkerij en sinds de zomer van 2022 brouwt het klooster eigen bier. 

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

Meld je vooraf aan én maak kans op een bierpakket!

Wil je ons vooraf laten weten dat je erbij bent? Dat is niet verplicht, maar mag wel én als je je aanmeldt maak je direct kans op een bierpakket met ons speciale Sion-kloosterbierglas! Aanmelden kan via onderstaande link.

 

Info en aanmelden Nieuw Sion

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *