Stichting Hoopheggen zoekt heggenplanters voor Raalte en Wijhe

Stichting Hoopheggen zorgt ervoor dat er weer heggen terugkomen in het boerenlandschap en organiseert plantdagen. In Raalte op 4 februari en in Wijhe op 11 februari? Voor beide data hebben ze nog mensen nodig. Het zijn prachtige projecten: Wijhe plant een laan, een boomgaard en 800 meter heg. Raalte plant ook bijna 800 meter heg. Beide bij particulieren met een een groene droom. Mooi toch? Hoe fijn zou het zijn wanneer zee in één ochtend deze broodnodige groene verfraaiing in de grond krijgen met z'n allen?

Interessant? Deel het artikel

Hoopheggen planten 220902 01

Hier nog een bijdrage over de plantdag bij Hofmeijer in Heino net voor de kerst waarover wij recent een artikel publiceerden.

Hofmeijer is een biologische boer aan de rand van Heino. Hij boert op gronden die van oudsher kleinschalig waren door perceelbeplanting. Stekelige heggen hielden vee op de vochtige percelen binnen de weide.

In de jaren zeventig verdwenen deze heggen en singels totaal. Gert en Monique denken nuchter na over wat werkt voor hun vee. Vandaar dat ze brood zagen in een heg die het vee meer kan bieden dan een dieet van Engels Raaigras. De heg die we met vrijwilligers hebben geplant bestaat dan ook uit heerlijke, gezonde inheemse plantsoorten èn prikkels. Want over een paar jaar gaan deze heggen het vee echt weer keren, zoals dat vroeger ook het geval was.

We plantten net voor de kerst meidoorn, wegedoorn, mispel, appel, bessen, hazelaar, wilg, vuilboom en rozen.

De aanplanthulp van onze planters was uiteindelijk een mooi kerstcadeau, want vorst en een verkeerde levering gooide eerder al tweemaal roet in het eten. Maar de aanhouder wint, en zo is er onder het genot van Christmas-pudding, een fijne lunch en koffie/thee toch weer een positieve bijdrage geleverd aan het landschap en de biodiversiteit van Salland.

 

Klik hier voor meer info

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.