Berichten over: RIVM

Tweede voortgangsrapportage van het Schone Lucht Akkoord RIVM: Nederlanders kunnen in 2030 gemiddeld 2,5 tot 3,5 maand langer leven

Nederlanders kunnen in 2030 gemiddeld 2,5 tot 3,5 maand langer leven als alle plannen voor schonere lucht worden uitgevoerd. Dit blijkt uit de tweede voortgangsmeting van het Schone Lucht Akkoord door het RIVM. Het behalen van dit doel vereist niet alleen de uitvoering van het akkoord zelf, maar ook van overheidsmaatregelen tegen klimaatverandering en stikstofneerslag.

Lees verder »

Nederlandse consument kan gezonder en duurzamer eten voor hetzelfde geld

Het Nederlands voedingspatroon kan gezonder en duurzamer, zonder dat dit voor de consument meer geld hoeft te kosten. Dit geldt voor alle sociaaleconomische groepen in Nederland. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Reina Vellinga (RIVM).

Lees verder »

Groot onderzoek om te kijken of je parkinson krijgt van landbouwgif

Bij twijfel niet inhalen! Bij landbouwgif doen we dat wel. Grote kans dat je er parkinson van krijgt. Toch gebruiken boeren het. Voor het gemak. Want nodig is het niet. Parkinsondokter Bas Bloem kondigt nu groter onderzoek aan.

Lees verder »

Denne leest dat jongeren de HPV-prik niet halen. Goed zo!

Eerst maar eens wat gezonder leven voordat je overal een prik voor haalt, vindt Denne.

Lees verder »

RIVM: snel actie nodig om drinkwatertekort te voorkomen

Om te voorkomen dat we in 2030 een tekort aan drinkwater hebben, moet snel een pakket aan maatregelen worden genomen. Dat is urgent, want sommige drinkwaterbedrijven hebben nu al te weinig reserves.

Lees verder »

Ton van Remmen

Salland deze week: Waarom de waterschapsverkiezingen over miljoenen mensenlevens gaan

Ons oppervlaktewater zit vol met medicijnresten, zo vol en zo ziekmakend dat daar in 2050 meer mensen aan sterven dan aan kanker nu!!!

Lees verder »

‘Pientere Tuinen’ moet gezondere leefomgeving opleveren

Zes organisaties hebben het initiatief genomen voor Pientere Tuinen, het grootste participatieproject van Nederland. Het streven is een groenere, gezondere leefomgeving en een groter bewustzijn en grotere motivatie bij tuinbezitters creëren. De opzet is om data te verzamelen en op basis hiervan meer maatwerk te bieden met tuintips en voorlichting.

Lees verder »