Berichten over: Gemeente Dalfsen

Provincie mag zich niet weer laten chanteren door ministerie over verbetering N35

Deze week werd bekend dat de provincie Overijssel plannen wil uitwerken en financieren voor het belangrijkste knelpunt in de N35, het dorp Mariënheem. Een prachtig gebaar, maar onaanvaardbaar omdat de provincie in het verleden al veel te veel co- financiering aan het Ministerie van Verkeer & Infrastructuur heeft verleend om zaken er eindelijk door te krijgen, terwijl ze daartoe absoluut niet verplicht was.

Lees verder »

Jammer voor de inwoners dat rijksweg N35 in een wingewest ligt

De rijksweg N35 tusen Zwolle en Enschede ligt er al meer dan160 jaar. Deze weg opwaarderen van een veredeld karrenspoor naar een goed begaanbare en veilige weg staat al sinds 1927 op het programma maar heel veel is er niet gebeurd. Wel veel beloften gedaan maar weer breekt Minister Harbers deze met valse argumenten. De provincies buiten de Randstad blijken echter al weer de dupe van ‘Randstaddenken.’

Lees verder »

Dorpen van Morgen: Kom in actie voor een energiezuiniger huis

Dorpen van Morgen bundelt de activiteiten op het gebied van de energietransitie van alle kernen binnen de gemeente Dalfsen en stimuleert verdere stappen op dit gebied.

Lees verder »

Wethouder André Schuurman van Dalfsen neemt eerste circulaire Top Vechtdal-kistje van bedlatten in ontvangst

Bij Top Vechtdal aan de Korenstraat in Dalfsen werken dagelijks zo’n tien tot dertien cliënten aan de meest uiteenlopende producten uit hergebruikte materialen. Het eerste circulaire kistje werd overgedragen aan wethouder André Schuurman van Dalfsen.

Lees verder »

Ministerie voor Infrastructuur en Milieu organiseert online bijeenkomsten over opwaardering N35

Op 26 oktober zullen er online informatiebijeenkomsten plaatsvinden over de toekomst van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal. Belangstellenden uit de gemeenten Raalte, Dalfsen en Hellendoorn kunnen zich daarvoor inschrijven.

Lees verder »

Unieke collectie grammofoons krijgt tweede leven in nieuw museum Nieuwleusen

Grammofoonmuseum verhuist naar een nieuw onderkomen in Nieuwleusen en verruimt de openingstijden.

Lees verder »

Leerlingen van Agnieten College Nieuwleusen helpen Gemeente Dalfsen aan nieuwe ideeën

Op woensdag 21 april bracht Wethouder Jan Uitslag een bezoek aan de leerlingenadviesbureaus van het Agnieten College Nieuwleusen. De leerlingen uit klas 2 gaan als deelnemer van het educatieve project Adviseurs van de Toekomst de…

Lees verder »