Berichten over: Energiecooperatie Endona

Geld betalen voor terugleveren stroom?

Veel energieleveranciers vragen vaste terugleverkosten aan hun klanten met zonnepanelen. Ook onze leverancier Energie van Ons ontkomt er niet aan. Endona krijgt er veel vragen over. Vooral van klanten die een nieuw contract aangaan. In deze nieuwsbrief proberen we je iets meer uitleg te geven.

Lees verder »

18 goede doelen in Raalte en Heeten ontvangen bijdrage uit fonds Endona

Ruim € 20.000, – gaat er naar 18 goede doelen in Raalte en Heeten. Daarover hebben de participanten van het Sociaal Maatschappelijk Fonds Zonneweide Torenallee Raalte en Energie Park Heeten besloten. De zonneparken zijn van Energie Coöperatie Endona.

Lees verder »

Energie Coöperatie Endona deelt uit

De Sociaal Maatschappelijk Fondsen van Endona in Heeten en Raalte verdelen eind dit jaar de opbrengsten van de zonneparken over initiatieven in de regio.

Lees verder »

Paar tientjes meer betalen voor zonnepanelen is best eerlijk

Vandebron is de eerste energiemaatschappij die eigenaren van zonnepanelen mee laat betalen voor de kosten die ze hebben als er veel stroom geleverd wordt terwijl de vraag klein is. Best eerlijk! Panelen blijven trouwens ook dan veel goedkopere stroom leveren.

Lees verder »

Endona Energie nodigt participanten uit voor hun zonnepark in Raalte

Op een perceel van 2,3 hectare aan de Wijheseweg bij Raalte realiseerde Energiecoöperatie Endona een nieuw zonnepark: Zonneweide Torenallee Raalte. Dit project (ongeveer 7.000 zonnepanelen) is aangelegd met behulp van twee subsidieregelingen van de overheid: de Stimuleringsregeling Duurzame Energieopwekking (SDE) en de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE). Ingewikkelde termen, maar kort gezegd zijn het mogelijkheden om gezamenlijk te investeren in projecten die lokaal energie opwekken. Van 20 maart t/m 21 april 2023 kun je je aanmelden als SDE-participant.

Lees verder »

Endona Energie: Word deelnemer van SCE- projecten

SCE, hoe zat het ook al weer? De gemeente Raalte heeft een duurzaamheidsbeleid uitgestippeld tot 2030. Dat betekent onder meer dat de benodigde elektriciteitsvraag voor ca. 50% duurzaam moet worden opgewekt. Zover zijn we op dit moment nog lang niet, dus er staat ons nog wat te doen!

Lees verder »

Marienheem: Energieproject Linderte

De gemeente Raalte heeft een duurzaamheidsbeleid uitgestippeld tot 2030. Dat betekent onder meer dat de benodigde elektriciteitsvraag voor ca. 50% duurzaam moet worden opgewekt. Het elektraverbruik in Mariënheem is ca. 5,9 miljoen kWh/jaar en we wekken ca. 0,6 miljoen kWh/jaar op bij woningen (bron Klimaatmonitor). Dus er staat Mariënheem nog wat te doen!

Lees verder »

Energiecoöperatie Endona stelt subsidie beschikbaar voor initiatieven in Heeten

Energiecoöperatie Endona uit Heeten stelt vanuit haar sociaal maatschappelijk fonds subsidie beschikbaar en vraagt om je voordracht in te dienen.

Lees verder »

SCE: Investeren in lokale energie

De gemeente Raalte heeft een duurzaamheidsbeleid uitgestippeld: In 2050 moet Raalte volledig energieneutraal zijn en in 2030 al op 49%. Om ons heen in de gemeente zien we al veel gebeuren, maar we zijn er nog lang niet. Er staat ons nog wat te doen en daarom presenteert energiecoöperatie Endona dit SCE- plan!

Lees verder »