Olivier Gossink, wat doe jij duurzaam met Shelduck.co? Ik realiseer ontwerp-ideeën op een duurzame manier

In deze rubriek stellen we ondernemers die ene vraag: wat je als ondernemer duurzaam. Uitvinder Olivier Gossink voelt zich verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde en wil vechten voor een duurzamere toekomst.

Interessant? Deel het artikel

olivier gossink wat doe jij duurzaam

Hoi! Ik ben Olivier Gossink, oprichter van duurzame ontwerpstudio Shelduck.co en noem mezelf een uitvinder. Van jongs af aan droomde ik er van om de gekste uitvindingen te maken en de mooiste projecten te realiseren. Ik wist de buggy al beter in elkaar te zetten dan mijn ouders, al vóór dat ik kon lopen 😉

Ik ben opgeleid tot machinebouwer en industrieel product ontwerper. Als een typische ‘millennial’ voel ik mij verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde wil ik vechten voor een duurzamere toekomst.

Met mijn vorige onderneming, OliviersFunctionals maakte ik de gekste multifunctionele gadgets van reststromen. Onder het motto: afval is pas afval als je het weg gooit, gebruikten  we iedere reststroom die maar mogelijk was. Oude boot-elastieken en resthout werd omgetoverd tot een polsband met snelbinder-functie. Leerreststukken en een oude matras werden een accessoire voor je oordopjes zodat je ruisvrij in de wind kon bellen. Van een autoband en springkussen-zeilen maakte ik een stoel. Geen materiaal was een te grote uitdaging om te recyclen en een dag niks nieuws uitgevonden was een dag niet geleefd.

Maar na een aantal jaar knutselen, wat was nou uiteindelijk het impact? En hoe haalbaar is dit bedrijfsmodel?

Zo ben ik tijdens mijn studie maar een beetje gaan puzzelen. Wie ben ik, wat kan ik, waar heeft de maatschappij behoefte aan én waar kan ik wat aan verdienen? Zo ben ik uitgekomen op een nieuw bedrijfsidee: Shelduck.co, de ontwerpstudio waar jij centraal staat.

Shelduck.co

Onder deze naam help ik andere ontwerpers bij het realiseren van hun ideeën, op een duurzame manier. Een Shelduck (een bergeend in het Nederlands) is het enige dier dat holen van andere dieren hergebruikt als broednest voor zijn kleintjes. Dit symboliseert ons lokaal hergebruik van materiaal voor een broeiende plek!

Ontwerpers zijn de makers van de toekomst, zij zijn degenen die bepalen hoe alles er uit ziet hoe alles gemaakt worden. De kracht om iets te creëren is prachtig. Alleen komt dit met een grote verantwoordelijkheid; het moet duurzaam zijn. Maar iets duurzaams maken in een tijd waar alles goedkoop, snel en makkelijk moet is moeilijk. Hoewel duurzaamheid iets is dat velen ambiëren, word helaas te vaak gekozen voor gemak.
Wij willen ontwerpers de tools geven om op een laagdrempelige manier hun ideeën te realiseren op een duurzame manier tegen een concurrerende prijs.

Wij bieden jou de tools om jouw droominterieur te realiseren, op een duurzame manier. Met onze unieke eigen ontwikkelde productietechniek kunnen wij verschillende biologische reststromen 3D printen op meubelformaat. Met deze techniek recyclen wij lokale reststromen die biologisch afbreekbaar zijn. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook makkelijk als je het meubilair niet meer hoeft. Want het kan gewoon de groenbak in.

Houden wij het bij een duurzame 3D print dienst? Nee, onze ambitie is om het principe van de shelduck / bergeend te volgen. Wij willen grote impact maken op het milieu en de standaard worden op het gebied van duurzame bedrijfsvoering. Wij willen op meerdere plekken lokale reststromen recyclen door middel van verschillende vestigingen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.