Net-afgestudeerde Noor (19) uit Wijhe verzorgt de make-up van Tweede Kamerleden op Prinsjesdag

Voor Noor Kleine Schaars was het een Prinsjesdag om nooit te vergeten. Zij studeerde onlangs af als schoonheidsspecialiste bij Landstede MBO. Om half acht stond ze in een schoonheidssalon in Den Haag klaar om de make-up van bewindslieden en Tweede Kamerleden te verzorgen.

Interessant? Deel het artikel

Reklamix 230920 Noor visagiste

Net-afgestudeerde Noor (19) uit Wijhe verzorgt de make-up van Tweede Kamerleden op Prinsjesdag. Noor was aanwezig op uitnodiging van WorldSkills dat met dit initiatief aandacht vraagt voor het belang van mbo-geschoolde vakmensen.

“Gave en super leerzame ervaring”

De dag in Den Haag

Penselen, sponsjes en een dosis gezonde spanning; dat is waarmee Noor afreisde naar Den Haag. Tijd om zich voor te bereiden was er niet. “Pas op het moment dat de Tweede Kamerleden en bewindslieden binnendruppelden, wist ik dat ik Nicky Pouw-Verweij van de BBB en Hilde Palland van het CDA mocht voorzien van make-up.

Nicky Pouw-Verweij gaf het jonge talent de vrije hand. Noor: “Ik adviseerde haar welke kleuren het mooist passen bij haar huid. Concealer, foundation, oog make-up, blush, wenkbrauwen, lippen… Ik kreeg later zelfs nog een berichtje waarin Nicky me bedankte. Zó leuk, die waardering!”

Presteren onder druk

“Het was heel leerzaam om te werken onder deze bijzondere omstandigheden: tijdsdruk, een ruimte vol met camera’s en journalisten, in gesprek met de politici én make-up aanbrengen. Het werk an sich was niet anders dan normaal, maar we moesten wel sneller werken. Gelukkig hebben we dat geleerd tijdens de Skills wedstrijden. Het was een super leerzame ervaring!”

Vlekkeloos verlopen

Noor blikt vanuit de trein van Den Haag naar Wijhe terug op een unieke Prinsjesdag: “Het is niet zomaar een uitnodiging die je krijgt. Het is toch wel ietsje anders dan anders met bekende mensen en veel cameraploegen om je heen. Ik vind het heel gaaf dat ik hieraan mee mocht doen.”

WorldSkills

De inzet van jonge mbo-talenten tijdens Prinsjesdagevent wordt georganiseerd onder de vlag van ‘Dit is mbo’, hét platform waarbinnen onder andere de MBO Raad, SBB en WorldSkills Netherlands samenwerken om te laten zien wat het mbo te bieden heeft. Noor was eerder dit jaar finalist van de vakwedstrijden.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden