Meer berichten

ggd jongeren

GGD IJsselland: Meeste jongeren voelen zich gezond, maar wel een toename in ongezond gedrag

Het grootste deel  van de jongeren voelt zich gelukkig en gezond. Dat wil niet zeggen dat het met alle jongeren goed gaat. In de resultaten zien we een toename van stress en ongezond gedrag zoals vapen en problematisch gebruik van social media.

Lees verder »

Op expeditie naar de mediajungle in de bieb Raalte

Er is weer zo’n interessante workshop Bieb, Bits & Bots in de Bibliotheek Raalte. Doe mee!

Lees verder »

Vogelhuisjes timmeren en uilenballen pluizen in de herfstvakantie!

Infocentrum IJssel in Den Nul organiseert leuke activiteiten tijdens de herfstvakantie.

Lees verder »

Tech jouw miljonairshuis in de bieb

Welke technische snufjes maak jij voor een geheim miljonairshuis? Voor kinderen van 7–14 jaar is er in de herfstvakantie in de Bibliotheek Salland een superleuke activiteit van Bieb, Bits & Bots. Met allerlei tech-materialen gaan kinderen toffe snufjes en waanzinnige uitvindingen maken.

Lees verder »

Net-afgestudeerde Noor (19) uit Wijhe verzorgt de make-up van Tweede Kamerleden op Prinsjesdag

Voor Noor Kleine Schaars was het een Prinsjesdag om nooit te vergeten. Zij studeerde onlangs af als schoonheidsspecialiste bij Landstede MBO. Om half acht stond ze in een schoonheidssalon in Den Haag klaar om de make-up van bewindslieden en Tweede Kamerleden te verzorgen.

Lees verder »

Gave voorleesavond bij amfitheater Het Lommerrijk Luttenberg

Kinderen en volwassenen hadden een prachtige voorleesavond bij amfitheater Het Lommerrijk. En het bleef het niet alleen bij het boek Floddertje, maar ook veel vlekken, héél veel schuim en…de brandweer! Weer een prachtige (foto)reportage van Jenneke van Doesburg.

Lees verder »

Vanaf 22 juli SuperZomerFestival op speelboerderij De Flierefluiter Raalte

De 10.000e bezoeker wint een verblijf in Chateau Marraycourt (bekend van Ik Vertrek)

Lees verder »

Sofie (16) uit Herxen zeilde zes maanden over de oceanen

In de rubriek ‘Jong in Salland’ interviewt journalist Marius Jaspers jongeren uit Salland. Deze keer Sofie uit Herxen, die midden in haar havo schooljaar een half jaar op zeereis ging.

Lees verder »

Jonge impactmakers zetten hun ideeën in de schijnwerpers tijdens pitch-evenement in Zwolle

Woensdagavond 5 juli was het zover! Futureproof, het 14-weekse trainingsprogramma in impact ondernemen, bereikte zijn hoogtepunt met een pitch-evenement bij Breinn in Zwolle. Negen enthousiaste en gemotiveerde jongeren namen deel aan dit traject waarbij ze hun eigen impact project of startup hebben ontwikkeld.

Lees verder »

Speelboerderij De Flierefluiter start de grootste speuractie van Overijssel

Speelboerderij De Flierefluiter heeft jullie hulp nodig, want mascotte Guusje is verdwaald! Daarom organiseert De Flierefluiter de grootste speuractie van Overijssel. Guusje heeft happy stones verstopt in de provincie. Op woensdag 5 juli, zaterdag 8 juli, zondag 9 juli en woensdag 12 juli is de speuractie, elke dag in een andere plaats.

Lees verder »

Stoere spellen en BBQ-workshop tijdens Vaderdag op speelboerderij De Flierefluiter Raalte

Speelboerderij De Flierefluiter biedt de allerliefste papa’s een onvergetelijke dag op zondag 18 juni: tijdens Vaderdag is er een speciale BBQ-workshop. Ook zijn er stoere spellen, zoals het Gladiatorspel, de Bungee Run en de Funslang. Een speciale photowall biedt ruimte voor een heuse vader-kindfotoshoot.

Lees verder »

Jong in Salland: Lixi

Voor het tweede deel in de serie ‘Jong in Salland’ praat columnist Marius Jaspers met Lixi (21 jaar). Veel Wijhenaren  met een gezonde eetlust zullen haar kennen van The Golden Duck, het restaurant van haar ouders. Zij helpt daar op zondag nog steeds mee en zegde me spontaan toe mee te doen aan het interview.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.