Matteüs Passion Junior in de Bergkerk te Deventer

Van de Matthaüspassion van Bach hebben de meeste mensen wel gehoord, maar om daarheen te gaan? En dan nog met kinderen of jongeren? Drie uur lang stil op een stoel naar muziek luisteren, dat is wel heel veel gevraagd.

Interessant? Deel het artikel

mattheus passion spelers
Matteus Passion

Voor al die mensen die toch wel in het verhaal en de muziek van de Matthaüs geïnteresseerd zijn, is er in Deventer dit jaar voor het eerst de Matteüs junior. Een instap-Matthaüs, een geënsceneerde versie van Bach’s beroemde passie, voor iedereen vanaf 10 jaar.
In deze voorstelling vertelt een buurman zijn nieuwsgierige buurjongen aan de hand van de muziek van Bach het eeuwenoude verhaal over ideaal, vriendschap, verraad, verzet, lijden, medelijden en dood. En, tot slot, verrijzenis.
Een meeslepend verhaal, verteld, gespeeld en gezongen door acteurs, koor en solisten dat zó dichtbij komt, dat ze er zelf middenin komen te staan. Erbij horen. En met hen het gehele publiek. Een springlevend verhaal over toen én nu.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Mattheus Passion

Locatie

Bergkerk
Bergkerkplein 1
7411 EN Deventer

Credits Matteus Junior 2024

Libretto: Albert Hoex. Compositie op basis van Bach: Andries van Rossem. Regie: Albert Hoex. Kostuums: Femke Ratering. Acteurs: Jacques Riebeek en Anwer Alhussein Solisten: Leon van Liere of nnb, tenor (evangelist), Guja Sandholt of Dave ten Kate, alt/altus (aria’s en duetten), Gulian van Nierop, Tom Jansen of Berend Stumphius, bas (Christus), Charlotte Houberg of Mirthe Dokter, sopraan (aria’s en duetten). Musici: Heleen Vegter: vleugel, Jurjen de Roest : contrabas en Raaf Hekkema of Marlon Valk: sopraan- en altsax. Koren: Toonkunstkoor Euterpe Deventer olv Juriaan Poesse, Bachkoor Nijmegen olv Rob Vermeulen en het muziektheaterkoor van De Plaats olv Lucas Wiegerink

In Deventer wordt de voorstelling gespeeld met medewerking van toonkunstkoor Euterpe, op zondagmiddag 10 maart in de Bergkerk om 13.30 uur en om 16.30 uur. Duur: 70 minuten.

Kijk voor meer informatie en kaartjes op: https://matteus-junior.nl

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.