Lancering achtste Slinger van Salland, fietsroute ‘Langs Schipbeek en ommelanden’

Afgelopen zaterdag 1 juli heeft wethouder van de gemeente Deventer, Marcel Elferink samen met de voorzitter van de Stichting Bathmen Promotie, Theo Bruggeman de openingshandeling van de 8e Slinger van Salland verricht. Gezamenlijk werd een deel van de route gefietst.

Interessant? Deel het artikel

Voorzitter St. Bathmen Promotie Theo Bruggeman, wethouder Marcel Elferink, vrijwilliger van de Stichting Bathmen Promotie Elmy Krukkeland (uitzetter en initiator van de nieuwste Slinger) en Tamara Toering
Foto: Gerdien Bos
Voorzitter St. Bathmen Promotie Theo Bruggeman, wethouder Marcel Elferink, vrijwilliger van de Stichting Bathmen Promotie Elmy Krukkeland (uitzetter en initiator van de nieuwste Slinger) en Tamara Toering Foto: Gerdien Bos

Onder de naam ‘Slinger van Salland’ zijn vorig jaar 7 fietsroutes door Salland gelanceerd. De toerist en de Sallander ontdekken al fietsend alle mooie Slingerverhalen en bijzondere plekken in Salland! Dit jaar komt hier nog een achtste fietsroute van 48 km lang, ‘Langs Schipbeek en ommelanden’, bij. De route is uitgezet door vrijwilligers van de Stichting Bathmen Promotie in samenwerking met Salland Marketing.

Onderweg kun je kennismaken met de geschiedenis van de Schipbeek, een eeuwenoude beek die vroeger druk werd bevaren, aldus Bruggeman. Mensen en goederen vervoeren kon in de Middeleeuwen veilig over de Schipbeek. Dit in tegenstelling tot vervoer over land, wat gevaarlijk was en ook de zandwegen waren vaak in slechte staat. Maar ook de zogenaamde ommelanden zijn zeker de moeite waard.

De routes zijn het hele jaar door te fietsen. Het zijn unieke fietservaringen om Salland beter te leren kennen!

Van elke fietsslinger is een routeflyer gemaakt door Salland Marketing. Met daarin uiteraard de route met haar knooppunten, fragmenten van de verschillende verhalen, de bezienswaardigheden onderweg en tips voor horeca en verblijf. Ook zijn de routes te downloaden op www.bathmen.nl. Op de website www.slingervansalland.nl staan de uitgebreide verhalen en mythes, inspiratie & informatie en leuke arrangementen.

De routeflyers zijn verkrijgbaar bij de Tourist Info’s en bij ondernemers langs de routes en natuurlijk bij het InfoPunt in het Cultuurhuus aan de Schoolstraat 6A in Bathmen. Natuurlijk kun je bij het Infopunt ook terecht voor een kopje koffie, alle fiets- en wandelroutes en andere toeristische informatie.

In het nieuwe Verslingerd aan Salland inspiratie- en informatiemagazine staat de route ‘Langs Schipbeek en ommelanden’ uitgelicht en uitgebreid beschreven.

Zien we je snel in Bathmen en om De Schipbeek?

In Battum is altijd wat te doen!

 

Klik hier voor meer info en actuele gegevens

Foto: Gerdien Bos

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.