Meer berichten

Lancering achtste Slinger van Salland, fietsroute ‘Langs Schipbeek en ommelanden’

Afgelopen zaterdag 1 juli heeft wethouder van de gemeente Deventer, Marcel Elferink samen met de voorzitter van de Stichting Bathmen Promotie, Theo Bruggeman de openingshandeling van de 8e Slinger van Salland verricht. Gezamenlijk werd een deel van de route gefietst.

Lees verder »

Zomers proeven van Klooster Nieuw Sion

Bij het idyllische en actieve klooster Nieuw Sion in Diepenveen is weer veel te beleven de komende tijd.

Lees verder »

Klimaatwandeling: op zoek naar wat klimaatverandering doet met de natuur in Salland

Ben jij ook nieuwsgierig naar de invloed van klimaatverandering op de natuur om je heen? Dan is deze wandeling, georganiseerd door werkgroep 900 jaar Raalte Groen wat voor jou!

Lees verder »

Paaswandeling Omheining Heino op maandag 10 april 2023

Op tweede paasdag organiseert de Vereniging voor Heemkunde Omheining haar traditionele paaswandeling. De route gaat dit jaar door de omgeving tussen Heino en Lierderholthuis met als thema ‘Retourtje Lierderholthuis.’

Lees verder »

IJsselbiënnale 2023 vindt plaats van 17 juni t/m 17 september 2023

Ga mee op ontdekking door het landschap van de mooiste rivier van Nederland. Stap deze zomer op de fiets, dompel je onder, laat je verrassen en beleef de IJsselbiënnale met al je zintuigen!  

Lees verder »

Stralend Sallands buitengebied dankzij boerenactiviteit

Een levende kerststal, midwinterhoornblazers en een kopje koffie van de kerstman; wie kerstsfeer zocht moest afgelopen vrijdag in het buitengebied van Luttenberg, Haarle en Mariënheem zijn. Daar werd de verlichte boerderijenroute ‘Salland in de spotlights’ georganiseerd; een jaarlijks terugkerend evenement van Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland.

Lees verder »

Boeren zetten Salland in de spotlights

Op vrijdagavond 16 december organiseren Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland een verlichte boerderijenroute. Dit alles onder het landelijke thema ‘Boeren en tuinders pakken uit met kerst’. Na de succesvolle editie van vorig jaar met ruim 2400 bezoekers, zetten zij het Sallandse buitengebied dit jaar wederom in de schijnwerpers!

Lees verder »

Parels langs de Weg in Luttenberg deel 2. Het Hazenpad, het Kabouterpad en de telefoons van Leo Oosterlaar

Aan de Schotweg in Luttenberg liggen twee bijzondere, éxtra wegen, of eigenlijk paden. In de berm vind je eerst het Hazenpad, waar tientallen hazen met de oortjes in de lucht oplettend de omgeving in de gaten houden. Eén haas kijkt de andere kant op. Iets verder begint het kabouterpad, een keurig tegelpaadje slingerend tussen bomen en struiken door. Links en rechts tref je heel veel kleine kereltjes met puntmutsjes aan, ze hebben zelfs de kabouterwas aan een lijntje hangen!

Lees verder »

Pareltjes langs de weg in Salland: De Brandkoele in Lettele

In onze rubriek ‘Pareltjes langs de weg in Salland’ stellen wij karakteristieke plekken in ons mooie Salland aan je voor. Vandaag Rustpunt ‘De Brandkoele’ in Lettele.

Lees verder »

Pareltjes langs de weg in Salland: Rustpunt en Beeldentuin Welsum

In onze rubriek ‘Pareltjes langs de weg in Salland’ stellen wij karakteristieke plekken in ons mooie Salland aan je voor. Vandaag Rustpunt en Beeldentuin Welsum.

Lees verder »

Pareltjes langs de weg in Salland: Rustpunt De Middenhof, Den Ham

In onze rubriek ‘Pareltjes langs de weg in Salland’ stellen wij karakteristieke plekken in ons mooie Salland aan je voor. Vandaag Rustpunt De Middenhof in Den Ham.

Lees verder »

Parels langs de weg: ’t Schuurtie aan de Oude Twentseweg in Luttenberg

Dinie Koolhof is eigenaresse van ’t Schuurtie, een winkeltje met tweedehands spullen aan de Oude Twentseweg 21 in Luttenberg. Je komt er allerlei leuke, oude, antieke of brocante spulletjes tegen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.