James Brown was in de house! Door Amsterdam Funk Orchestra vertolkt. Schitterend!

Er zaten gisteravond heel veel mensen zich thuis op de bank te ergeren aan dat vreselijke songfestival, terwijl ze zo'n mooi alternatief in het Hoftheater hadden waar het Amsterdam Funk Ocherstra James centraal zette.

Interessant? Deel het artikel

james brown, amsterdam funk orchestra, hoftheater

Hoe Salland dan zo ineens kan besluiten niet massaal naar een topoptreden als dat van het Amsterdam Funk Orchestra te gaan, daar snap ik helemaal van. Mooi dom. Want nu heb je een fantastische avond vol James Brown muziek gemist.

Het Amsterdam Funk Orchestra schijnt de grootste funkband van Nederland te zijn. Twintig mensen stonden er op het podium. Met een heuse blazerssectie van maar liefst twaalf man en vrouw die alle soorten trompetten en saxofoons bespeelden. Als een massief blok, maar ook solo, met respect voor de dame die het aandurfde op de bariton. Ook gitaar, drum, percussie en orgel op het podium. Het paste maar net.

Dat alles werd aangedreven door een swingende dirigent. Een aanstekelijk swingende dirigent, zijn soepele heupen sloegen over op de zaal. Want – een geluk bij een ongeluk – omdat de zaal niet vol was, was het middendeel van het Hoftheater omgedoopt tot dansvloer. Daar werd druk gebruik van gemaakt. Op z’n Sallands overigens: eerst een paar, daarna steeds meer.

En natuurlijk was daar ook Jared Grant, die de stem en de maniertjes van James Brown tot in de finesses beheerst. Dat typische danspasje, die korte hoge kreetjes, het perfecte gevoel voor ritme en maatvoering, waardoor de stem van Grant als een muziekinstrument in het geheel paste.

james brown, amsterdam funk orchestra, hoftheater jaret grant
Eén typisch James Brown-dingetje had Grant aan de dirigent overgelaten: aangeven wanneer een ritme-stukje nog één keer herhaald moest worden of wanneer het nummer ten einde was. Brown deed dat met een kort handgebaar terwijl hij ook de leadzang deed. Hier was de dirigent de baas.

Het Amsterdam Funk Orchestra zegt daar zelf over: Master of ceremonies is Efraïm Trujillo. Hij zweept het orkest op, de zeskoppige ritmesectie zorgt er voor dat stilstaan geen optie is. Er gaat gezweet worden, dat is zeker. Dit is hoe we funk maken in de 21e eeuw.

Papa’s got a brand new car, Get up offa that thing, People get up and drive, I’m a sex machine en It’s man’s man’s world, ze kwamen allemaal voorbij.

Dit had je niet willen missen. Efraïm Trujillo en zijn mensen konden er niet mee zitten dat de zaal minder gevuld was, ze kondigden aan volgend jaar weer te komen. Dan moet Salland zijn kans grijpen en het Hoftheater uitverkocht krijgen.

Daar ga je geen spijt van krijgen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.