Meer berichten

In ‘Radicaal Anders’ leggen twaalf activistische vrouwen uit dat de tijd van praten nu wel voorbij is

De tijd van praten is voorbij, hoorden we een boer protesteren. En zo is het maar net. Maar dan moet hij wel inzien dat hij in het pak genaaid is door neoliberale vernietigingsstrategie en daar dus zijn pijlen op richten. Radicaal Anders legt uit hoe de rijken de aarde naar de kloten helpen en er zelf geen last van hebben.

Lees verder »

Recensie: Dat dier past eigenlijk niet meer op ons bord

Als je geen vlees meer eet, helpt dat voor je gezondheid, voor de natuur, voor het klimaat en voor de boer. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Lees daarvoor ‘Past het dier nog op ons bord?’

Lees verder »

Recensie: Zorg, we staan aan de vooravond van een crisis!

Lynn Berger kwam in het ziekenhuis te liggen en zag toen de zorg pas om haar heen, als een geoliede machine werkte het systeem, maakte haar weer gezond. De zorg is zo alom vertegenwoordigd in ons leven, dat we hem niet eens meer waarnemen. Dat is fnuikend, want als je het niet ziet, merk je het verval ook niet op.

Lees verder »

Recensie: Ruby’s safari, ontdekkingstocht naar vogels in de stad (en het platteland)

Het schijnt dat kinderen tegenwoordig soms minder buiten zijn dan gevangenen. Nou, schaf dan Ruby’s Safari maar aan en ga met je kinderen op ontdekkingstocht in de natuur. Dan moet je weer moeite doen ze binnen te krijgen tegen etenstijd.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Macht

Columnist Gosse Jongstra las de recensie over het boek met de titel ‘Macht’. Welke mensen voelen zich aangetrokken tot machtsposities. En wat gebeurt er als ze die macht hebben?

Lees verder »

Recensie: met een tweedehands röntgenapparaat maak je heel mooie skeletfoto’s van dieren

‘Doorgelicht’ is een prachtig kijk- en leesboek vol röntgenfoto’s van skeletten van dieren. Creatief bedacht, leerzaam tegelijk.

Lees verder »

Arjan Pronk: Mayonaise

Columnist Arjan Pronk heeft een nieuwe (ook op vinyl)plaat uitgebracht en schrijft daar deze week over.

Lees verder »

Boek De Vergeten Duitser van Bert Hinnen is weer te koop

Recent verscheen een tweede druk van het boek De Vergeten Duitser, de dramatische levensloop van de Nederlandse Duitser Richard Bauer. Geschreven door de oud burgemeester van Wijhe Bert Hinnen.

Lees verder »

Kemperink en Nijhoff sluiten seizoen amfitheater Luttenberg lommerrijk af

Muiters noemen ze zichzelf, Thijs Kemperink en Erwin Nijhoff, en zo stonden ze vrijdagavond ook wel op podium van het amfitheater Lommerrijk in Luttenberg. Pretoogjes na een geslaagde grap, stralende gezichten na een prachtig lied….

Lees verder »

Een eigen weiland is een droom, maar er komt wel wat bij kijken!

Het boek ‘De wei, het ritme van een landje’ is het verhaal over het natuurvriendelijk beheren van een eigen weilandje. Een prachtig boek in de traditie van de Engelse natuurschrijvers.

Lees verder »

In Okkenbroek was de fietsroute Kunst van Hier tot Ginder weer een succes

Op 11 en 12 juni werd deze fietsroute langs kunst door Salland weer georganiseerd door Kunstenlab.

Lees verder »

Heanig an op Mañana Mañana, want serieuze zaken doen we morgen wel weer

Het festival Mañana Mañana in Laren Gelderland is al vanaf donderdag aan de gang. Vandaag kun je er nog naar toe, vanaf 10.00 uur tot de allerlaatste minuut van de dag. Moet je echt doen, of je nu alleen gaat, met je vrienden, of met je kinderen: daar ga je geen spijt van krijgen.

Lees verder »