Meer berichten

recensie

Recensie: in een stad kun je meer dan shoppen, wat dacht je van een mini-expeditie?

Parijs,. Londen, Berlijn, Milaan… leuke steden voor een stedentrip. Claar Talsma en Joanne Wissink denken daar anders over. Wel leuke steden. Maar niet voor een stedentrip. Zij bezochten tal van Europese steden en zochten er naar de jungle, wild water en bergtochten.

Lees verder »

Oude schooljuffrouw Jenneke van Doesburg bekijkt ‘De nieuwe schooljuffrouw ! ‘

Zeven jaar na het eerste succesvolle openluchtspel waagde de Lemelerveldse  toneelvereniging ‘Plankenkoorts’ zich aan een tweede keer. Dat het zo lang geduurd had, had weer te maken met dat virus van toen, u weet nog wel. 

Lees verder »

Jenneke van Doesburg ging naar spektakelvoorstelling ‘Kaatje bij de Sluis’ in Blokzijl

Jenneke zag deze zomervoorstelling helaas wel in de winterjas…

Lees verder »

recensie het boek

Recensie: ‘Het boek waarvan je baas niet wil dat je het leest’

Jij verdient je geld dankzij de baas. Maar andersom is het ook zo: jouw baas verdient zijn geld vanwege jou. Als je dat goed in de smiezen hebt, geeft je dat een veel betere uitgangspositie als je op salaris-pad bent.

Lees verder »

pxhere russiscn leger

Leo van Krukkert: Reactie op stemadvies van TheeTante

Wij kennen Leo van Krukkert uit Luttenberg als muziekkenner, die bijna elke week zijn prachtige PlaatnPortret hier publiceert. Deze keer echter een PolitiekPortret in antwoord op op onze ‘Straatpraat’ column van Theetante.

Lees verder »

de facto

Een landkaart zet ons de facto op het verkeerde been

Een atlas degradeert de veelzijdigheid van een land tot een stuk grond met een grens eromheen. Dat leidt naar nationalistisch denken. Een land is niet zijn oppervlakte, maar een diversiteit aan mensen en menselijke activiteiten. Henk van Houtum schreef er het boek Free the Map over en gaf er in MIMIK in Deventer een mini-college over.

Lees verder »

hek recenseie drenthen

Recensie: ‘Hek’ leert je denken vanuit andermans gedachte over natuur en boerenland

Kies jij voor natuur, cultuur of techniek als het gaat over de verhouding tussen boerenland en natuurgebied? Ben je voor of tegen de wolf? In het boek ‘Hek’ leer je nadenken vanuit de standpunten ‘uit het andere kamp’.

Lees verder »

natuurmysteries ontrafeld recensie

Recensie: Natuurmysteries die zich onder je ogen afspelen ontrafeld

Als je hem ziet, weet je vast dat het een specht is, want hij lijkt op Woody Woodpecker. Als je hem hoort drummen weet je misschien ook wel dat er ergens een specht in de buurt is. Maar als je zaagsel onder een boom ziet liggen, analyseer je dan ook een specht? Wel als je natuurmysteries leert ontrafelen.

Lees verder »

de nieuwe kust michael rhebergen

Recensie ‘De nieuwe kust’: Zo woon je aan de IJssel, zo woon je aan de zee

Weet je wat zo ongeveer de nieuwe kust van Nederland wordt als de zeespiegel zes meter stijgt? De IJssel! Met dat gegeven toog fotograaf Michael Rhebergen met zijn camera op pad. Om de nieuwe kust vast te leggen.

Lees verder »

recensie bregman morele ambitie

Recensie Morele Ambitie: Voeg jij met je baan ook helemaal niks toe aan de samenleving? Gooi dan het roer om!

Marketeers, lobbyisten, managers, beurshandelaren, bedrijfsadvocaten, als die gaan staken merkt niemand dat. Het zijn vaak door de samenleving duur opgeleide mensen die met hun kennis en kunde niks terugdoen voor de samenleving. Een op de vier mensen vindt zijn eigen baan nutteloos of betwijfelt of hij iets toevoegt aan de samenleving! Er mag wel wat meer morele ambitie terug in de samenleving, vindt Rutger Bregman.

Lees verder »

eetbare tuin recensie

Recensie: Je kunt je tuin natuurlijk ook eetbaar maken!

Moeten we ons concept van een tuin niet overboord gooien en iedere tuin omtoveren tot een eetbare tuin?

Lees verder »

The 70's Unplugged

The 70’s Unplugged en uitverkocht in het Hoftheater

The 70’s Unplugged trok met ‘Songs for the Road’ recent een vol Hoftheater. Hoffotograaf Paul de Muyt was er bij en maakte onderstaande fotoreportage.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.