Meer berichten

Salland deze week: Floris Alkemade praat met college over de toekomst van Raalte

Alkemade in ‘De toekomst van Nederland’: “Om het goede te doen, moet de in zijn behoefte nooit te verzadigen mens hier zelf een rem op zetten.”

Lees verder »

Rozemarijn van ’t Einde is een klimaatactivist voor het leven

Rozemarijn van ’t Einde heeft besloten te rebelleren voor het leven. Want als er geen tegengeluid komt tegen Mark Rutte en de zijnen is er straks geen plek meer op aarde voor de mens.

Lees verder »

Recensie: Misschien, kennen we dat woord eigenlijk nog wel?

Dat je een doorwrocht opiniestuk schrijft. En dat dan een boze man zegt: Heb je hem weer met zijn geitenwollen sokken. Zulke mensen zijn het woord ‘misschien’ kwijtgeraakt.

Lees verder »

Bram fiets door alle dorpen van Nederland en dat kan voor jou ook een uitdaging zijn!

Bram Witvliet is door alle dorpen van Nederland gefietst. Daar heeft hij een heel mooi boek over geschreven: Bram fietst.

Lees verder »

Recensie: Van De Deventer Moordzaak naar De Deventer Karaktermoord

De Deventer Moordzaak gaat zijn laatste juridische fase in. De Hoge Raad moet bepalen of de veroordeling van Louwes een gerechtelijke dwaling is. Journalisten vinden van niet. Wetenschapsfilosoof Ton Derksen vindt van wel. Hij is daar zeker van.

Lees verder »

Recensie: Vogels van Europa, allemaal uitgebreid in woord en beeld

Vogels van Europa, een naslagwerk om na die bos-, uitwaarden-, of plattelandswandeling terug te zoeken wat je zag, of voor erbij als je wil weten wat er in je achtertuin zit.

Lees verder »

Hoogverraad: Steven Van Belleghem heeft zijn fictie-drieluik af

Eternal – De upgrade – Hoogverraad. Steven Van Belleghem heeft zijn fictie-drieluik af. Cliffhanger: het komt goed met de hoofdpersoon Romy Bell, maar niet zo maar…

Lees verder »

Beleef de Dinkel, door er een prachtig boek over de lezen, maar ook door er naar toe te gaan!

De Dinkel is de grens tussen Twente en Duitsland, zo’n beetje. En daarmee is het een bijzondere rivier, al was het maar omdat grenzen altijd intrigeren. Het boek ‘Beleef de Dinkel’ geeft dat perfect weer.

Lees verder »

André Manuel in het Hoftheater: Ik doe ook maar wat, maar ik doe dat wel een stuk milder

Het zou André Manuel niet verbazen als er een aanslag op hem gepleegd wordt, maar als kunstenaar blijft hij het woord gebruiken om zijn kijk op de samenleving te duiden.

Lees verder »

Recensie: ‘Het goede leven’, het is nooit te laat om gelukkig te zijn

Je wordt gelukkig van goede relaties, niet van een goede carrière. Dat is wel zo’n beetje de belangrijkste les die je kunt trekken uit het langstlopende wetenschappelijke onderzoek naar geluk.

Lees verder »

Recensie Hoftheater: Indrukwekkend voorstelling over grenspost Checkpoint Charlie / Met fotoreportage

De muur, dwars door Berlijn. Alleen vogels vlogen vrij van oost naar west. Checkpoint Charlie, de musical, stond donderdag in het Hoftheater.

Lees verder »

Boekbespreking: Suus leven met Asperger

Tijdens een viering van Internationale Vrouwendag Olst-Wijhe leerde ik Suzanne van den Buijs kennen. Zij is woonachtig in Wijhe en zet zich actief in voor meer openheid en begrip rondom autisme. Dat doet ze onder…

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.