Meer berichten

kees van amstel cabaret

Kees van Amstel was met ‘Vluchtweg vrijhouden’ in het HOFtheater Raalte

Jenneke van Doesburg zag de cabaretvoorstelling ‘Vluchtweg vrijhouden’ van Kees van Amstel in het HOFtheater. Toen ze bijgekomen was van het lachen, schreef zij deze recensie

Lees verder »

janke dekker

Hoftheater: Janke Dekker volgt gewoon haar hart ook als ranzige journalistiek zich er mee bemoeit

Janke Dekker en haar man Tom Egberts hebben van de media levenslang gekregen. De waarheid was niet interessant, verkoopcijfers wel. Met ‘ik volg gewoon mijn hart’ neemt Janke Dekker het publiek mee in haar keuzes. Barbra Streisand is haar grote voorbeeld.

Lees verder »

Hoftheater: Lekker drie uur genieten van soul uit the 60’s

Marjolein van Iwaarden en Spencer Croes brachten gisteren a tribute to the soul uit de jaren zestig in de VS. Vooral een eerbetoon door veel nummers van toen te spelen, met af en toe een beetje historische feiten. Het swingde de pan uit!

Lees verder »

rechte grens tussen canada en vs grenspost

Recensie: Grensstreken over grenzen die streken uithalen!

Een grens verdeelt. Waarom hebben we ze dan? Om te verdelen. Precies daarom. Grensconflicten gaan altijd om waardevolle grond. In Grensstreken bundelt Milo van Bokkum een aantal heel opvallende grenzen. Met een Tedtalk tot slot.

Lees verder »

Ocobar doet Clapton

Ocobar doet in Hoftheater open sollicitatie naar Ribs and Blues

Ocobar deed Clapton, zaterdagavond in het Hoftheater. Forever Clapton. Een reis door de verschillende fases in diens muziekleven. Dus ook een paar bluesnummer. “Dat komen we graag een heel optreden lang ook een keer bij Ribs and Blues spelen!

Lees verder »

Pieter Derks, Ja Leuk

Grote jongens als Pieter Derks onderstrepen het belang van kleinere theaters

Pieter Derks deed Raalte gisteren aan met zijn nieuwe programma ‘Ja, leuk’. Een try out. Want als de Nijmeegse cabaretier voor het echie gaat, is het Hoftheater te klein.

Lees verder »

Cover van het boek Wanneer dieren dromen

Recensie: dieren dromen, dus hebben ze een bewustzijn. Wat nu?

Onderzoek toont steeds meer aan dat een dier droomt. Maar als een dier droomt heeft het bewustzijn. En als het bewustzijn heeft, wordt het dan niet de hoogste tijd dat de diersoort mens anders met de andere diersoorten omgaat?

Lees verder »

Jawad es Soufi in de spiegelzaal in Zwolle met Harira

Resensie: Jawad es Soufi kwam er in Zwolle achter dat er ook witte mensen in Nederland wonen ;)

Met zijn alterego Sloegie vergroot Jawed es Soufi het leven van de Marokkaan in Nederland uit. Die spiegel laat het Marokkaanse publiek zich graag voorhouden. Maar tussen de regels door wordt ook her verhaal verteld van twee parallelle samenlevingen. Wat weten we eigenlijk van elkaar?

Lees verder »

Dagklad: Doemprofetie

Dagklad columnist Marius Jaspers las een onrustbarend boek dat hem aan het denken zette,

Lees verder »

De Facto Deventer Mimik

Recensie: Een grens trekt De Facto de aandacht, bleek ook in MIMIK

Een grens heeft zo veel aantrekkingskracht op de mens omdat het een grens is. ‘Tot hier en niet verder’ maakt nieuwsgierig naar de andere kant. De site De Facto staat boordevol de meest fascinerende grensinformatie. Je maakt er met gemak ook een avondvullende theatershow mee, bleek gisteravond in MIMIK.

Lees verder »

‘Indië verloren’: verschrikkelijke Indonesië-oorlog recht gelogen dankzij ijzersterk frame

‘Indië verloren’ gaat over de framing van een oorlog. Van dé oorlog in Indonesië, maar met vergelijkbare werkwijzen zoals Rusland en Israël oorlogen van nu rechtpraten. De film draaide gisteren in Mimik en documentairemaker In-Soo Radstake was er bij voor vraag-en-antwoord.

Lees verder »

Voor dik 500 bezoekers voelde de docu Thuus komm’n ook echt als thuiskomen

Thuus komm’n is een documentaire die over de leefbaarheid van een klein dorp gaat, in dit geval meer specifiek over Lemelerveld. Met z’n allen de schouders er onder, dan heb je een dorp met een ziel, lijkt het motto. Joey Rozendal, de maker van de documentaire, gebruikt carnaval als middel om dat verhaal te vertellen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.