Laatste berichten Recensies

Meer berichten

Joke Proper: 100 glimmende oudjes langs de IJssel

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper neemt met Mr.M. voor het eerst deel aan een oldtimer toertocht met hun klassieke witte MG roadster.

Lees verder »

condoleren recensie

Recensie: Zou ze zelf al weten dat ze dood is?

Laat je jonge kinderen wel of niet naar oma kijken, als die opgebaard in de kist ligt? Vóór je die vraag beantwoordt, moet je eerst even ‘Condolé… wátte?’ lezen.

Lees verder »

Joke Proper: Warme gitaarwolken in Olst

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper genoot van een optreden van Chris Jagger en de Kentucky Snake Oil band in het Holstohus Olst.

Lees verder »

Dagklad: Malacqua

Dagklad columnist Marius Jaspers ontdekte een boek dat precies bij zijn huidige gemoedstoestand past.

Lees verder »

stadsfestival

Recensie: Stadsfestival opent Hanze-8-daagse én theaterseizoen

Het theaterseizoen in Zwolle is los. Zaterdag werd dat afgetrapt met het Stadsfestival. Daar kun je zondag ook nog voor in het centrum van Zwolle terecht.

Lees verder »

Salland, natuurlijk gastvrij

Dr. Jan Nijen Twilhaar is taalwetenschapper en auteur, bekend van Generatieve fonologie en de studie van Oostnederlandse dialecten (1990), Heliand (2022) en Nedersaksisch in een notendop (2019). Hier een column van hem over borden langs de weg in Salland die vragen bij hem oproepen..

Lees verder »

het grote misverstaan recensie

Een grens leidt altijd tot ‘Het grote misverstaan’

Het grote misverstaan gaat over Vlaanderen en de Nederlanden: moet je die wel of niet weer samenvoegen? Het grote verstaan, dat is bij iedere grens aan de hand.

Lees verder »

dwaaltaal

Recensie: Dwaaltaal, dooddoeners waar je niet in moet trappen

We don’t need no education? Ik zong het van harte mee, ook omdat ik The Wall van mijn vader kreeg toen ik een half jaar van het roken af was. Maar ik was het er ook mee eens. Roerend. Na het lezen van Dwaaltaal niet meer.

Lees verder »

grunberg

Arnon Grunberg: Het vluchtelingendebat als immaterieel erfgoed van het neoliberalisme, want dan hoef je het niet andere zaken te hebben

Als we geen grenzen zouden hebben, hadden we ook geen vluchtelingenprobleem! Hoe simpel is die oplossing? Arnon Grunberg speelt er mee in ‘de vluchteling, de grenswacht en de rijke jood’, een boek dat hij schreef op uitnodiging van uitgeverij Pluim waar ze een serie boeken maken over ‘wat er beter kan in de wereld’.

Lees verder »

tuitert ai

Chatbotrevolutie: whatsappen met Mark Tuitert over stoicisme

Even googelen gaat veranderen in even een Whatsappje sturen! Mark Tuitert uit Holten heeft de wereldprimeur. Je kunt hem vragen hoe Stoïcijnen een situatie zouden aanpakken. De chatbox geeft via Whatsapp twee seconden later antwoord.

Lees verder »

tiranie van verdienste sandel ten have

Salland deze Week: het is een leugen dat je ‘er wel komt’ als je je best maar doet!

De samenleving is wel klaar met liegende politici en een al maar rijker wordende elitie die de aarde naar de kloten helpt. Daarom zijn de acties steeds groter, net als de populistische partijen.

Lees verder »

Trekkers, oldtimers en brommers kiek’n bij De Laarman Luttenberg

Landbouwmuseum De Laarman organiseert jaarlijks heel wat activiteiten en eentje daarvan is het Historisch Festival. Op het terrein bij de manege worden tenten en tentjes opgezet, een arena ingericht, een markt voor standhouders en nog veel meer. Allemaal door vrijwilligers, natuurlijk. Waarvan de meerderheid de 70 al is gepasseerd. Veel historie dus, op deze zondag. Een verslag met prachtige foto’s van Jenneke van Doesburg en Jan de Mink.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.