Hoe maak je een lekkere hartige vegan taart

Deze week is het de 'Week zonder vlees', waarvoor Willy Boogaard heerlijke recepten voorstelt.

Interessant? Deel het artikel

Willy Boogaard 230306 hartige taart vegan

Elke keer struin ik weer op internet voor de perfecte vegan hartige taart. Ik kom grappige verhaaltjes tegen, allerlei recepten en vele probeersels. Meestal ga ik dan aan de slag met wat ik nog in huis heb en maak een combi van allerlei groente en kruiden.

Nu had mijn kookmaatje Cathy een flinke cateringopdracht en stelde ik voor om 4 hartige taarten te maken. Dat dwong mij tevens tot het opschrijven van mijn zelfontwikkelde recept. Okay, beetje van internet en een beetje van mij. Eén ervan moest glutenvrij en de andere met vooral heeeeel veeeeel groente. Wat dit recept mijn inziens heel smakelijk maakt, zijn de geroosterde pompoenen met rozemarijn.

HARTIGE TAART MET ZIJDENTOFU EN GEROOSTERDE POMPOEN

Ingrediënten:

  • 450 gram hartig taartdeeg in plakjes of eigen deeg maken van bv volkoren rijstmeel (foto)
  • 300 gram zijdentofu
  • 1 flessenpompoen (met schil in kleine blokjes gesneden)
  • 200 gram knolselderij (blokjes gesneden)
  • 200 gram wortels (kleine stukjes gesneden)
  • 2 rode punt paprika’s (stukjes gesneden)
  • 2 rode uien (gesnipperd)
  • 4 teentjes knoflook (geperst of gesnipperd)
  • 1 eetlepel gedroogde salie
  • 1 eetlepel verse rozemarijn fijngesneden
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 eetlepel maizena of johannesbroodpitmeel
  • Snufje zout en vers gemalen peper
  • Olijfolie
  • Balsamico-azijn
  • 2 eetlepels pompoen- en/of zonnebloempitten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 ˚ C.
  2. Doe de pompoenstukjes op de bakplaat en hussel er 1 eetlepel olijfolie + rozemarijn doorheen.
  3. Schuif de plaat in de oven en bak ze 15 minuten in de oven.
  4. Sprenkel balsamico-azijn over de geroosterde pompoenblokjes, hussel ze door elkaar en laat ze nog 5 minuten in de oven krokant bakken.
  5. Vet de springvorm in met olie.
  6. Bedek de springvorm met de plakjes taartdeeg.
  7. Verwarm de olie in de pan en bak de uien glazig.
  8. Voeg knolselderij, wortels, knoflook en salie toe en roerbak de groente halfgaar.
  9. Voeg de paprika toe en bak deze nog een paar minuten mee.
  10. Doe de zijdetofu, edelgistvlokken, maizena, geroosterde pompoen, zout en peper in de keukenmachine en meng dit tot gladde saus.
  11. Roer het tofumengsel door de groenten en schep dit in de springvorm.
  12. Strooi er pompoen- en/of zonnebloempitten overheen en doe de taart in de voorverwarmde oven op 180 ˚ C.
  13. Bak de taart in 40 tot 45 minuten goudbruin.

 

Tip: Serveer met salade van witlof of een groene salade!

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *