Grondige renovatie voor St. Jozefschool in Nieuw Heeten

De gemeente Raalte is van plan de St. Jozefschool in Nieuw Heeten grondig te renoveren. De karakteristieke eigenschappen blijven daarbij behouden. Dankzij de renovatie en deels nieuwbouw wordt het gebouw toekomstbestendig gemaakt voor de komende veertig jaar.

Interessant? Deel het artikel

St. Jozefschool Nieuw Heeten
© Gemeente Raalte

De gemeente Raalte en het schoolbestuur van Mijnplein hebben het plan gemaakt met een betrokkenheid vanuit Plaatselijk Belang Nieuw Heeten en de kinderopvangorganisatie. Het college legt het plan nu voor aan de gemeenteraad.

Wethouder Breun Breunissen is blij met het plan om te renoveren.

“De St. Jozefschool en Nieuw Heeten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het pand maakt deel uit van de dorpskern en de uitstraling ervan. We zijn dan ook blij dat we het schoolgebouw op deze locatie kunnen behouden en klaar kunnen maken voor de toekomst.”

Bart de Grunt, bestuurder Mijnplein:

“Met dit besluit voor Nieuw Heeten nemen de gemeente Raalte en mijnplein een grote, nieuwe stap in het behouden van het onderwijs in de kern. We komen niet alleen tegemoet aan de wens om de school weer te laten voldoen aan huidige standaarden, maar ook aan de wens van het dorp om het karakteristieke pand te behouden”.

Vervolg

De gemeenteraad bespreekt het plan op 27 juni in een rond-de-tafelgesprek. Wil je meepraten? Dat kan!

Meld je via griffie@raalte.nl aan. De besluitvorming volgt daarna in de raadsvergadering van 18 juli.

Beide vergaderingen vinden plaats in de raadzaal in het gemeentehuis en zijn live te volgen via www.raalte.nl/live.

We streven ernaar dat de renovatie in 2025 afgerond is.

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.