Goed voornemen: Lokaal en biologisch voedsel verlagen jouw ‘voetprint’

Interessant? Deel het artikel

rapport emissie un

Het consumeren van biologisch en lokaal voedsel verlaagt jouw emissiereductie. Dat staat in het ‘Emissions Gap Report 2020’ van het United Nations Environment Programme (UNEP). Ook zeggen de auteurs dat je door lokale en biologische opties te stimuleren, de betaalbaarheid kunt garanderen.

Met een veganistisch dieet zou je 0,9 ton aan CO2 kunnen besparen per jaar. Met een vegetarisch dieet 0,5 ton, met biologische voeding 0,5 ton en met lokaal 0,4 ton.

“Voor voeding biedt een verschuiving naar vegetarische of veganistische diëten een aanzienlijk potentieel voor CO2-reductie. Verdere opties voor emissiereductie zijn onder meer de consumptie van lokaal en biologisch voedsel en het gebruik van verbeterde kookapparatuur. Hoewel het vermijden van overmatige consumptie en de vermindering van voedselverspilling een aanzienlijk mitigatie-potentieel laten zien, zijn deze opties vooral van toepassing op huishoudens met een hoger inkomen”, zo staat in het rapport.

Volgens het rapport stevenen we zonder maatregelen af op een temperatuurstijging van maar dan drie graden, terwijl de Overeenkomst van Parijs zegt dat het 1,5 moet worden.

Hier kun je het rapport downloaden.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.