Gemeente Raalte draagt bij aan groenere toekomst door tegelwippen

Voor het Nederlands kampioenschap tegelwippen werden er in de gemeente Raalte 20.087 tegels gewipt voor het NK Tegelwippen 2023

Interessant? Deel het artikel

Gemeente R 231126 tegelwippen

In de strijd om Nederland groener te maken, heeft Raalte dit jaar in het NK Tegelwippen de 23ste plaats behaald in de categorie ‘kleine gemeentes’. In totaal zijn dit jaar in de gemeente Raalte 20.087 tegels gewipt. Dit is een vergelijkbare prestatie met vorig jaar, waarbij 21.133 tegels werden gewipt.

Wethouder Breun Breunissen:

 

“Onze inwoners laten met hun betrokkenheid en acties zien dat ze graag werken aan een duurzamere en groenere toekomst voor de gemeente Raalte. Samen maken we een belangrijk verschil in het klimaatbestendig maken van onze leefomgeving.”

Acties door heel de gemeente Raalte

Het aantal van 20.087 tegels is door verschillende acties in de gemeente behaald.  Zo konden inwoners dit jaar twee keer hun tegels gratis laten ophalen door de Tegelophaalservice en werd een ’tegel-voor-plantje’ actie georganiseerd, waarbij inwoners hun tegels konden inruilen voor gratis planten of bloemen. Ook hebben bewoners van de Johan van Twickelostraat tijdens de (Groene) Burendag flink wat tegels plaats laten maken voor groen.

NK Tegelwippen

Het NK Tegelwippen van 2023 heeft landelijk een nieuw record gevestigd met meer dan 4,5 miljoen tegels die zijn vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen. Dit is goed voor ongeveer 82 voetbalvelden aan meer groen. Met de deelname van 173 gemeenten is het evenement groter dan ooit tevoren.

Voorbereid op extreme hitte en lange droge periodes

Hoosbuien, extreme hitte en lange droge periodes komen steeds vaker voor. Met groen –  in plaats van tegels – kan regenwater makkelijker de grond in, waardoor schade en overlast wordt voorkomen. Daarnaast geeft groen verkoeling tijdens hete zomerdagen en biedt het voedsel en een schuilplaats aan vogels en insecten. Met kleine aanpassingen, kan iedereen een steentje bijdragen aan een groenere gemeente die beter voorbereid is op het veranderende klimaat. Om inwoners, bedrijven, verenigingen en stichtingen te ondersteunen en stimuleren om te vergroenen en te verduurzamen, stelt de gemeente Raalte een klimaatsubsidie beschikbaar.

Klik hier om meer te lezen over subsidie

 

 

 

logo gemeente Raalte

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *