Eetbaar Olst-Wijhe: Recordaantal perenboompjes besteld, extra ‘handjes’ welkom

Interessant? Deel het artikel

*Bert Theelen* Perenboomactie-1280x720

De afgelopen 2 weken liep het compleet storm na de aankondiging van de actie van Eetbaar Olst-Wijhe om de gemeente te laten verrijken met perenboompjes die nog resteren van een landelijke reddingsactie. Laagstam perenboompjes van het ras Conference, op maat om ook in een kleine tuin te passen – dat was het aanbod. En dat bleek raak. Zo’n 700 inwoners van Olst-Wijhe heeft plek voor zulke boompjes, en daarvan zijn er nu in totaal ruim 3.750 exemplaren besteld! En omdat de lokale stichting zelf gerund wordt door een klein aantal vrijwilligers, is de ambitie weliswaar fors, maar de capaciteit nog wat beperkt. Vandaar dat de deur naar bestellingen na woensdagnacht 24 februari dicht ging, en er nog een boel mensen teleurgesteld moest worden.

Foto: Bert Theelen, uitdeelactie in Deventer (6/2/21)

Afhaalperiode verruimd

Vandaar ook dat de uitvoering van de actie een forse logistieke puzzel vormde, want het moet natuurlijk allemaal ook coronaproof gebeuren. Zodoende heeft Eetbaar Olst-Wijhe een extra locatie georganiseerd, in Wijhe, en de afhaalperiode verruimd. Iedereen die boompjes heeft weten te bestellen, heeft inmiddels in principe de instructies per nieuwsbrief ontvangen. Daarin wordt men onder meer opgeroepen om de buren op te zoeken die ook hebben besteld, om het ophalen met elkaar te ‘poolen’. Dat scheelt een hoop werk, een hoop ritten, en verlaagt de kans op opstoppingen en minder coronaveilige drukte en interactie. In een aantal straten en buurten heeft men elkaar al gevonden.

Extra handjes gevraagd!

Nu is het de voornaamste uitdaging om voldoende ‘handjes’ ter plekke te krijgen. Op vrijdag 5 maart zijn mensen welkom die bij wijze van buiten-workout te helpen met het uitsteken van de boompjes, op hun huidige opslagadres in Terwolde. En op zaterdag 6 maart is er nog behoefte aan extra menskracht om het uitdelen in goede banen te helpen leiden. Wie zo wil bijdragen aan het eetbaar groen en noaberschap in Olst-Wijhe, kan zich melden bij de stichting, via eetbaarolstwijhe@gmail.com

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.