Meer berichten

ondergaande zon

Wat is er in de natuur: midzomer… eigenlijk is dat het midden van de zomer

Op 21 juni begint de zomer eigenlijk helemaal niet. De midzomerfeesten zeggen het eigenlijk al: het is het midden van de zomer. Precies een half jaar na dat getoeter op een midwinterhoorn.

Lees verder »

padden kikkers

Salland Zoemt krijgt kikker- en paddenles

Woon je in de buurt van water? Dan zul jij die kikkers ook onafgebroken horen kwaken. Of zijn dat nu padden. Natuurliefhebster Astrid Schoots uit Olst weet er alles van.

Lees verder »

Wat deed de natuur in maart: die begon aan de lente

Salland Zoemt heeft een appgroep met mensen die beter om zich heen kijken als ze in de natuur zijn. Van hun waarnemingen maken we iedere maand een overzicht.

Lees verder »

Natuurfoto februari

Februari in foto’s roept ook een vraag op: wat is dit bouwkundig hoogstandje

Aan natuurfoto’s van februari zie je dat de lente begonnen is, maar ook dat de natuur nog in rust is. Soms zie je wat je eigenlijk niet ziet of je ziet iets waarvan je geen idee hebt wat het is…

Lees verder »

Dode boom met tondelzwam

Wat deed de natuur in januari

Salland Zoemt heeft een appgroep waar natuurliefhebbers mooie foto’s en (sinds deze maand ook) video’s delen. Eens in de maand plaatsen we daar een selectie van. Misschien wel om er een kalender van uit te brengen, maar vooral omdat foto’s verhalen zijn.

Lees verder »

november paddenstoel

We kunnen niet zo goed kiezen wat de mooiste novemberfoto is

November zit er weer op. Even wat mooie foto’s op een rij.

Lees verder »

wat doet de natuur oktober kastanje

Wat was er in oktober in de natuur? Gelukkig hebben we de foto’s nog!

“Zo veel mooie foto’s, daar zouden we een kalender van moeten maken” zeiden de natuurliefhebbers in de Salland Zoemt app. Nou, dan maken we iedere maand toch al vast een overzicht?

Lees verder »

Beleef de Nacht van de Nacht op 28 oktober

Op zaterdagavond 28 oktober is alweer de 19e editie van de landelijke Nacht van de Nacht. Het is ’s nachts al lang niet meer écht donker. In veel gebouwen, maar ook in de buitenruimte, staat het licht onnodig aan. Dit is slecht voor nachtactieve dieren zoals nachtvlinders en trekvogels, en het is natuurlijk zonde van de energie. Daarom roept Natuur en Milieu Overijssel iedereen op om tijdens de Nacht, maar liever nog heel het jaar, eens vaker het licht uit te doen.

Lees verder »

De natuur van september

In de appgroep ‘wat doet de natuur nu dan’ gaan zulke mooie foto’s rond dat de vraag opkwam er een kalender van de maken. Voorlopig houden we het bij een maandoverzicht.

Lees verder »

legkamer van urntjeswesp

Wat doe de natuur? Die bouwt bijzondere broedkamers

Is dat het betere kleiwerk op de foto? Of wat? Op de Salland Zoemt app waren we er gauw uit.

Lees verder »

bijen voortplanten

Wat doet de natuur dan? De bijenwolf neemt een bladsnijder te grazen

Het lijkt er op dat de insecten uit hun schulp kruipen. Ze hadden het moeilijk, maar met het weer van nu komen ze toch voor de dag. En werken ze gelijk aan nageslacht.

Lees verder »

Wat doet de natuur: die droogt uit…

Droogte, felle zon, harde wind, het water snel afgevoerd: de natuur heeft er last van.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.