Meer berichten

Leerlingen BS Oostenwind Raalte schrijven gedichten over groei en leven

Toen begonnen ze met het verkennen van gedichten in dichtbundels en onderzochten wat ze zelf mooi vinden.

Lees verder »

Terrawijs en Oostenwind over onderwijs: het kind doet er nú al toe. En de aarde ook!

Je zit niet op school om klaar gestoomd te worden voor later. Nee, je doet er nu al toe! Dat is een kern in de onderwijsfilosofie van Oostenwind in Raalte en de nieuw op te richten school Terrawijs in Deventer. Terrawijs zoemt daarbij ook in op een levensstijl die de aarde niet uitput. Watvinnie vroeg Tessa Hoogeland en Anne Tielbeke naar tekst en uitleg.

Lees verder »

BS Oostenwind Raalte in de ban van insecten

De afgelopen twee weken stonden onze verkenningsweken centraal. De kinderen gaan veel naar buiten en daar komen we verschillende insecten tegen. We zijn er in unit 3 en 4 achter gekomen dat deze insecten horen bij de ongewervelde dieren.

Lees verder »

Leerlingen BS Oostenwind onderzoeken de insectenwereld

Basisschool Oostenwind in Raalte liet haar leerlingen veldonderzoek doen naar insecten.

Lees verder »

Kinderen Basisschool Oostenwind Raalte actief op weg naar de Insectenweek

Jezelf tien weken lang onderdompelen in de wereld van insecten, dat is wat de kinderen van basisschool Oostenwind gaan doen. En HierinSalland wordt af en toe op de hoogte gehouden.

Lees verder »

Basisschool Oostenwind in Raalte viert haar tweede lustrum

BS Oostenwind viert 8 juli haar tienjarig jubileum op het schoolplein met leuke activiteiten.

Lees verder »

Kinderen Oostenwind leren ook hun ouders nadenken over energie

Als je het er over hebt hoe Raalte er in 2040 misschien wel uitziet, dan kun je dat het best maar overleggen met kinderen van de basisschool, want die moeten er tegen die tijd in…

Lees verder »

Kinderen Oostenwind bouwen een duurzame woning

Leerlingen van basisschool Oostenwind in Raalte bouwen hun eigen duurzame huis. Bewoners van dat huis moeten zo weinig mogelijk energie nodig hebben en de energie die ze gebruiken moet vooral duurzaam opgewekt worden. De hele…

Lees verder »

Oostenwind verdient Wecycle-certificaat

Leerlingen van de kinderopvang hielpen familie en bekenden te ‘wecyclen’ door oude kleine elektrische apparaten op de kinderopvang in te leveren voor recycling. De kinderopvang ontvangt naast een mooie beloning een Wecycle-certificaat met 1 ster….

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.