Meer berichten

Gosse Jongstra: Loos gedoe

Columnist Gosse Jongstra heeft de neiging zich te gaan gedragen als een olifant in een porseleinkast Of eigenlijk meer in een ambtenarenkast.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Agressie en tranen

Zelfs een relaxed type als onze columnist Gosse Jongstra kan tot waanzin gedreven worden door regeltjes. En vindt bij nader inzien geen remedie daartegen.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Nu doorgaan

Columnist Gosse Jongstra haalde recent de landelijke media met zijn artikel over de problemen die hij ondervond om passende zorg te vinden voor zijn dementerende vrouw. Deze grote respons sterkt hem om deze zaken onder de aandacht te blijven brengen.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Dom of slim

Columnist Gosse Jongstra verbaast zich over spitsvondigheden om regels te omzeilen.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Mijn vrouw moet ‘ja’ zeggen op een vraag die ze niet meer begrijpt

De partner van columnist Gosse Jongstra (73) heeft dementie en woont na een lang en moeizaam traject in een verpleeghuis. Onbegrijpelijk, vindt hij, dat wet en hulpverlening een zelfstandig oordeel eisen van iemand met deze nare ziekte.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Daak en lachen

Columnist Gosse Jongstra ging na het hoogwater jutten bij de Zandwetering.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Kiezen of gokken

Columnist Gosse Jongstra maakt zich zorgen omdat de landelijke politiek steeds meer overeenkomsten lijkt te krijgen met gokbedrijven.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Druppels en drinken

Columnist Gosse Jongstra moest oud en nieuw alleen doorbrengen, omdat zijn lief helaas elders verblijft. Toch klinkt hij met ons met een prachtig lied.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Burgerinitiatief en moed houden

Columnist Gosse Jongstra is niet onder de indruk hoe de gemeente Olst- Wijhe burgerinitiatieven oppakt, maar houdt goede moed.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Hebben en geven

Columnist Gosse Jongstra is verbaasd over de mate van vrijgevigheid onder verschillende bevolkingsgroepen.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Tegels

Columnist Gosse Jongstra verbaast zich als geboren Fries niet over de naam van de toekomstige burgemeester van Olst- Wijhe en heeft in het zweet des aanschijns tegels gewipt.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Schaduw

Columnist Gosse Jongstra tobt over de opeens zo populaire schaduwen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.