Laatste berichten Anders Gezond

Evenement | Geest | Genieten | Lichaam | Meedoen | Zingeving

Dagworkshop Stembevrijding bij Isis Sofia in Dalfsen (Ov)

Redactie | 21 mei 2024
Genieten | Goede zorg voor iedereen | Lichaam | Onderwijs | Yoga

Yogapad biedt yogalessen in Heino en Zwolle

Evenement | Meedoen | Sociaal

De Grote Fabeltjesshow in De Kuip Colmschate

Lichaam | Meedoen

Beweegbingo in Bibliotheek Raalte

Column | Goede zorg voor iedereen | Klimaat | Zorg

Kun je lijden aan een klimaatdepressie? En wat kun je doen om je weer positiever te voelen

Meer berichten

isis sofia jacky stembevrijding

Dagworkshop Stembevrijding bij Isis Sofia in Dalfsen (Ov)

“Bevrijd jezelf via je eigen unieke zingende stem” Dit kan op 14 juni bij Centrum Isis Sofia met de workshop ‘Stembevrijding en Stemhealing’ door Jacky Peeters.

Lees verder »

Yogapad biedt yogalessen in Heino en Zwolle

Yogapad is gespecialiseerd in Raja Yoga. Raja betekent klassiek of koninklijk. In de Hatha Yoga Pradipika (oud geschrift, een soort yogabijbel) staat dat je enkel Raja Yoga kunt bereiken door het beoefen van Hatha Yoga. 

Lees verder »

De Kuip Colmschate voorgevel gemeenschapshuis

De Grote Fabeltjesshow in De Kuip Colmschate

De Grote Fabeltjesshow is een initiatief waarbij studenten van de opleiding verpleegkunde van Hogeschool Saxion in Deventer samenwerken met Voor Elkaar-teams Deventer. Het doel van dit evenement is om op een interactieve en creatieve manier bewustzijn te creëren rondom thema’s die relevant zijn voor de gezondheid en het welzijn van de gemeenschap.

Lees verder »

beweegbingo bibliotheek

Beweegbingo in Bibliotheek Raalte

Wie zegt dat bewegen niet leuk kan zijn? Ontdek het zelf met de speciale Beweegbingo van Sportbedrijf Raalte op donderdagmiddag 2 mei in de Bibliotheek Raalte! Er staat ook een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij klaar.  

Lees verder »

Kun je lijden aan een klimaatdepressie? En wat kun je doen om je weer positiever te voelen

Steeds meer mensen maken zich druk om het klimaat. En steeds meer mensen lijken daardoor een burn-out te krijgen of depressief te worden. Dit varieert van klimaatactivisten die maar doorgaan om hun ideeën helder te maken, slapeloze nachten omdat je het idee hebt niet genoeg te doen, tot een depressief gevoel over de staat waarin de aarde zich op dit moment bevindt. Lees deze column van MaatschapWij.

Lees verder »

Schooltuinfestijn bij Ulebelt in Deventer

Op 3 april organiseren De Ulebelt, Natuur en Milieu Overijssel en Jong Leren Eten een schooltuinfestijn onder het motto “Voedseleducatie is nog leuker als je zelf mag proeven, ruiken en beleven!” 

Lees verder »

22 vmbo en pro scholen gestart met vierde editie Food Challenge Noord-Midden Nederland

Zit jij lekker in je vel? Hoe zorg je goed voor je lijf en voor de aarde? Waar komt jouw eten vandaan? In de vierde editie van de Food Challenge gaan bijna 2000 onderbouwleerlingen van 22 vmbo- en praktijkonderwijs scholen dat dit schooljaar ontdekken. Naast Overijssel, Gelderland, Flevoland, Drenthe en Groningen, vindt de challenge dit jaar voor het eerst ook plaats in de provincie Utrecht.

Lees verder »

Theateravond over mentale gezondheid in gemeente Olst-Wijhe

Op vrijdagavond 15 maart komt Johan Stegeman naar het theater van ut Huus in Olst. Zijn theatershow is een monoloog over mentale gezondheid met de naam ‘Zo vergat ik mezelf’. De avond wordt georganiseerd door Vriendendiensten in samenwerking met ut Huus en gemeente Olst-Wijhe.

Lees verder »

verscholen gezicht

De veerkracht van kwetsbaarheid. Zo stappen we uit onze slachtofferrol

We voelen ons snel beledigd, vooral op sociale media. Dat komt omdat we de ‘strong back soft front’-houding missen, volgens antropoloog Janine Schimmelpenninck. In deze blog helpt ze ons op weg deze houding eigen te maken. 

Lees verder »

Waarom we niet het kapitalisme, maar ‘degrowth’ moeten verinnerlijken

De alsmaar groeiende economie dendert niet alleen over de grenzen van de Aarde, maar ook over onze eigen grenzen heen. Met als gevolg dat we constant ‘aan’ staan en meer consument dan mens zijn geworden. De oplossing? Degrowth. Want zodra we niet langer op groei, maar op ‘ontgroeien’ focussen verandert alles.

Lees verder »

Mentaal zitten we aan onze tax: Hebben we meer psychiaters nodig of elkaar?

Wie psychische hulp nodig heeft, komt op een wachtlijst. De GGZ roept om meer psychiaters. Is dat de oplossing voor al onze problemen of is het tijd voor radicale verandering? Deze psychiaters gaan voor het laatste. 

Lees verder »

Tweedaagse screening voor zorgintensieve kinderen voelt ‘als een warm bad’

Gezondheidszorg startup Leefstijl poli plus startte in de zomer van 2023 een pilot om de levenskwaliteit van kinderen en jongeren met een complexe zorgvraag te verbeteren. Dit gebeurt door middel van een innovatief tweedaags screeningproces waarbij ook de ouders betrokken worden.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.