Meer berichten

Salland Deze Week: De Raalter nieuwjaarstoespraak zoals die ook had kunnen zijn

We waren er van de week bij toen burgemeester Arco Hofland zijn nieuwjaarsrede hield. Arco Hofland, horen we je afvragen? Arco is tijdelijk burgemeester van Raalte. We willen je niet onthouden wat we uit de speakers hoorden komen.

Lees verder »

Bioboeren hebben hun eigen troonrede: gezond boerenverstand brengt ons verder

Als je een beetje nadenkt over de landbouw, kom je al snel tot heel eenvoudige oplossingen die beter zijn voor iedereen, behalve voor de bio-industrie, staat te lezen in de boeren troonrede die pas 15 januari wordt uitgesproken.

Lees verder »

Adema verdedigt zijn ‘nee’ tegen glyfosaat met verwijzing naar zijn christen zijn

Verreweg de meeste landen in de Europese Unie zijn tegen glyfosaat. Slechts drie landen zijn voor. De rest onthield zich deze week van stemming voor nog eens een goedkeuring van het landbouwgif voor tien jaar. Democratisch gezien weet je de uitkomst dan wel. Toch?

Lees verder »

andre kuipers

Festival Raalte op Groen donders succesvol

Raalte op Groen was zaterdag een enorm druk bezocht festival in het Raalter Hoftheater. Honderden mensen kwamen groen snuiven. André Kuipers waarschuwde de bomvolle theaterzaal: let een beetje op met die aarde, we hebben er maar een.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.