Denne kan aan een verkeersbord aflezen wie hem plaatste

Denne let heel goed op verkeersborden. Net alleen omdat (als enige Sallander?) zich aan de snelheid houdt, ook als het 30 of 60 km/u is. Maar omdat verkeersborden verhalen vertellen.

Interessant? Deel het artikel

wegopbreking bij jan overesch

Ik ben gek op verkeersborden. Ze vertellen zulke mooie verhalen. Hoe twee kinderen bij een school op een verkeersbord oversteken bijvoorbeeld: ga daar de komende vakantie in het buitenland maar eens op letten. Hier loopt de jongen voorop. Hoe Oost Europeser, hoe meer de jonge meid het voortouw neemt op zo’n bord.

Wat dacht je van deze bamboe verkeersborden! Dat zegt veel over de man – of veel waarschijnlijker – de vrouw die ze bedacht.
(tekst gaat verder onder de foto)

bamboe verkeersbord

In Canada vielen de borden op die vertelden wat je wél mocht in plaats van wat er verboden was. In Salland valt me op dat het ene recreatieve fietspad een onderbord heeft met de tekst ‘verboden voor brommers’, een ander recreatief fietspad een onderbord verbodsbord heeft voor brommers en een volgend recreatief fietspad helemaal geen onderbord heeft. Lastig, want maar weinig weggebruikers weten dat een een rechthoekig bord voor een fietspad géén verplicht fietspad is. Automobilisten die hun auto als moordwapen gebruiken, drukken vooral wielrenners met liefde van de weg af… En bij mij achter het huus langs brommen pokdalige pubers recreatief fietsende ouden van dagen de berm in en de stuipen op het lijf. De gemeente weigert  daar actie op te ondernemen. Totdat het kalf een keer verdrinkt.

(tekst gaat verder onder de foto)

De foto boven deze column geeft naar mijn mening aan dat de mensen die over de veiligheid op de weg gaan een verkeerde school gehad hebben voor hun opleiding. Ik zou toch zeggen dat minder meer is in dit geval. En ‘bypass’, mut det noe? Dat jochie op dat bord… als ik het goed zie loopt die net de andere kant op dan dat de pijl aangeeft.
Gelukkig is de betreffende weg weer open.

Hier, nog een foto: als je de Elshof inrijdt mag je niet harder dan dertig. Daar hoeven ze geen bord voor neer te zetten want de drempel is zo stijl dat je de auto aan barrels rijdt als je harder binnenkomt. Ik herinner me nog de raadsdiscussie over aanleg van die drempel. Voor de veiligheid. In diezelfde vergadering werd een megastal in de buurt vergund. Vervuilde lucht is ook onveilig, maar dat is voor later zorg.
Maar waar het me om gaat is dat je al eerder weer 60 mag dan dat de 30 km zone is opgeheven.

(tekst gaat verder onder de foto)
entree elshof 30 km u 60 km u

Dan tot slot deze: einde 60. Op een fietspad. Knappe jongen die voor dat bord op de rem moet!

fietspad met einde 60 km u

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

1 gedachte over “Denne kan aan een verkeersbord aflezen wie hem plaatste”

  1. Avatar

    In België en Portugal zag ik borden bij een parkeerplaats speciaal voor zwangere vrouwen. En ook bredere parkeerplaatsen voor gezinnen/ gezinsauto’s. Zo leuk! Mogen ze in Nederland ook wel doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.