CDA Raalte: Erven in Beweging en woningbouw moeten bij elkaar komen

CDA Raalte wil graag inwoners van Raalte de kans bieden om in het eigen dorp of in de eigen gemeente te kunnen wonen: elke inwoner een eigen plek en toekomst bieden. CDA Raalte wil ook realiseren om het buitengebied zoveel mogelijk te kunnen behouden voor toekomstgerichte landbouw doeleinden en verstening in het buitengebied zoveel mogelijk tegen te gaan.

Interessant? Deel het artikel

CDA 240221 Erven in beweging

Wat zou het mooi zijn als deze vraagstukken van Erven in Beweging en Woningbouw bij elkaar komen en elkaar aanvullen. Wij, fractie van CDA Raalte, pleiten ervoor om de rood voor rood kavels te laten landen langs de randen van de dorpskernen.

Op dit moment zijn de Lbv en Lbv+ regeling voor agrarische bedrijfsbeëindiging heel actueel. De gemeente Raalte biedt in haar Erven in Beweging regeling de mogelijkheid om de Lbv/Lbv+ regeling te combineren met rood voor rood.

Meerdere agrarische bedrijven in en om, bijvoorbeeld Luttenberg, spelen met de gedachte gebruikt te maken voor de Erven in Beweging regeling, al dan niet in combinatie met de LBV(+) regeling. Een kans zou zijn om deze te clusteren en te gebruiken voor woningbouw voor diverse doelgroepen (o.a. starters en ouderen) aansluitend aan de dorpskern. Op deze manier kan er ook de voorkeur gegeven worden om te bouwen voor eigen inwoners.

De fractie van CDA Raalte heeft hiervoor de volgende vragen gesteld aan het college van B&W:

  1. Ziet het college kans om een clustering van rood voor rood kavels in te passen in de opgave Groei?

  2. Wat is de beste manier om zo’n clustering van rood voor rood in te passen in de woningbouw opgave?

  3. Als de mogelijkheid er is, komt deze voor de huidige aanvragers op tijd?

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.