Boerderijwinkel Kleinlangevelsloo vraagt eikels voor scharrelvarkens

Verdien een zakcentje en verwen de krulstaarten met het verzamelen van eikels.

Interessant? Deel het artikel

Supermarkt In Het Bos varkens 221011

De scharrelvarkens bij boerderijwinkel Kleinlangevelsloo weten wel wat lekker is. Reikhalzend kijken ze dan ook dit jaar weer uit naar de herfst, want dan vallen eindelijk de eikels naar beneden. En laten ze die nou het aller-lekkerste vinden!

Om de krulstaarten ook dit najaar weer extra te verwennen roept boer Rob Kleinlangevelsloo alle kinderen op om eikels te verzamelen. En er valt nog iets mee te verdienen ook. In de herfstvakantie mogen ze hun buit namelijk in de winkel inleveren (tijdens openingstijden). Daar worden de eikels gewogen en krijgen de kinderen meteen uitbetaald: 20 cent per kilo.

Volgens boer Rob zijn eikels hét perfecte voer voor varkens. “Natuurlijker voer kun je niet krijgen”, vertelt hij. “Groenteafval uit onze winkel lusten ze ook graag, maar dat is niet genoeg. Verder krijgen ze biologische biobrokken, maar het liefst van alles eten ze toch eikels.”

Dat je met het vullen van je tas vol eikels ook meteen lekker buiten in het bos bezig bent, is mooi meegenomen. “Een leuke activiteit voor de herfstvakantie! En als je de eikels komt brengen, kun je meteen zelf de varkens zien.” Die hebben buiten op het boerenerf hun eigen plekje. Daar valt sowieso genoeg te zien zoals koeien en kippen.

Ook de winkel zelf is met zijn brede aanbod aan dagelijkse boodschappen een kijkje waard. Boordevol biologische producten, zoveel mogelijk uit de regio. Van groente, fruit, vers brood en zuivel tot producten uit eigen kaasmakerij.

Waar

Boerderijwinkel Kleinlangevelsloo, Japiksweg 1, 8101 NL Raalte (net achter Restaurant Het Buitenhuys) Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 9.30-17.30 uur, zaterdag 9.00-16.00 uur.

 

Website

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *