Bioboer Jan Overesch uit Raalte heeft het voor elkaar: ProRail stopt met spuiten omstreden gif langs spoor

ProRail gaat stoppen met het gebruik van het omstreden middel glyfosaat. Het bestrijdingsmiddel wordt in het hele land gebruikt langs het spoor om onkruid te bestrijden. Uiterlijk in 2028 wil de spoorbeheerder er helemaal van af van. Bioboer Jan Overesch klaagde over het gebruik van het middel vlak bij zijn grond, en is blij met het besluit. "Elk grassprietje moest weg, een ouderwetse gedachte.”

Interessant? Deel het artikel

spoor

Door de langjarige inzet van bioboer Jan Overesch uit Raalte gaat ProRail stoppen met het gebruik van het omstreden middel glyfosaat. Het bestrijdingsmiddel wordt in het hele land gebruikt langs het spoor om onkruid te bestrijden. Lees hier het hele artikel.

Volop nieuwe groenten- en kruidenplantjes verkrijgbaar!

We hebben volop aanwas van nieuwe groenten- en kruidenplantjes! Bijvoorbeeld: courgette, augurk, zoete bataat, diverse soorten tomaten, rode peper, komkommer, aardbeien (en aardbeien in een hangpot -> cadeautip!), paksoi, diverse koolsoorten, diverse slasoorten, selderij, peterselie en nog véél meer. Ook volop potgrond en tuinaarde verkrijgbaar.

(lees verder onder afbeelding)

 

In mei leggen alle vogels een ei

Hier zie je een kievitsnest. We markeren de nesten tijdens het bewerken van de grond en het gewas. Zo ‘sparen’ we de nesten. Mooi gezicht he?

(lees verder onder afbeeldingen)

Lekker grazen op De Colckhof

Als je op landgoed De Colckhof een wandeling maakt dan tref je daar een groep kalveren. De kalveren zijn ongeveer 1 jaar oud en begrazen daar deze zomer een heerlijk kruidenrijk grasland.

(lees verder onder afbeelding)

 

De eerste suikermais is weer gezaaid

Boer Rick en boer Ties hebben samen de eerste suikermais weer gezaaid! Dat wordt weer smullen van heerlijke kolven deze zomer!

(lees verder onder afbeelding)

 

Vacatures op de boerderij

We hebben maar liefst 2 hele leuke vacatures openstaan:

Winkelmedewerker (parttime & inval) -> uren in overleg (+- 6 a 10 uur per week + inval)!

Wij zijn op zoek naar iemand die ons wil versterken in onze boerderijwinkel voor een vast aantal uurtjes in de week en extra invaluren tijdens een aankomend zwangerschapsverlof. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die zin heeft om bij ons aan de slag te gaan.

Vakantiehulpen en oproepkrachten gevraagd
Ben je op zoek naar een bijbaan voor in het weekend en/of de vakanties? Of wil je juist als oproepkracht doordeweeks aan de slag? Wij zijn op zoek naar enthousiaste collega’s van alle leeftijden die de handen uit de mouwen willen steken!

Het liefst vandaag nog beginnen?
Stuur dan je gegevens aan info@overesch.nl
Voor vragen over deze vacature kan je contact opnemen met Rick Overesch, tel.: 06 – 427 38 435

Recept van de week

Rabarbercrumble met amandelschaafsel

Ingrediënten:
• 100 g bloem
• 40 g havervlokken
• 100 g koude boter
• 1 tl bakpoeder
• 8 el suiker
• 1 zakje vanillesuiker
• 8 stelen rabarber, gewassen en in stukjes van 1 cm gesneden
• 2 el geschaafde amandelen

Bereiding:
1. Maak het deeg voor de kruimellaag door de bloem te mengen met de havervlokken, de boter en het bakpoeder.
2. Wrijf er met je vingers een kruimelig deeg van, niet te fijn.
3. Roer er vijf eetlepels suiker door en het zakje vanillesuiker.
4. Zet dit mengsel in de koelkast.
5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
6. Doe de stukjes rabarber in een ovenschaal en strooi er de resterende drie eetlepels suiker over.
7. Haal het kruimeldeeg uit de koelkast en verdeel het over de rabarber.
8. Strooi er als laatste de amandelschilfertjes over.
9. Bak de crumble in ongeveer 35 minuten gaar.
10. Serveer met lobbig geklopte slagroom of een bolletje vanille-ijs.
Deze lekkernij is zowel warm als lauw erg lekker. Lekker fris: meng eens een fijngesneden appel door de rabarber.

Op zoek naar nog meer heerlijke recepten met rabarber? Klik hier!

(lees verder onder afbeelding)

Meer inspiratie?

Neem dan een kijkje in onze Receptenbibliotheek.

Overesch op Facebook

Overesch op Twitter (X)

Overesch website

Overesch Email

Overesch Instagram

 

Openingstijden

Dinsdag 09.00 tot 18.00 uur
Woensdag 09.00 tot 18.00 uur
Donderdag 09.00 tot 18.00 uur
Vrijdag 09.00 tot 18.00 uur
Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur
Of op afspraak

Boerderijwinkel

We hebben als doelstelling biologisch 100% bereikbaar te maken voor iedereen. In onze boerderijwinkel vind je een compleet assortiment aan biologische producten, zoals rund- en varkensvlees van eigen vee, kip van Polderhoen, groente en fruit, vers brood, zuivel, kaas, eieren, bier en wijn, en natuurlijk een groot assortiment aan droog- en kruidenierswaren. Mocht je producten willen die wij niet standaard in het assortiment hebben dan kunnen wij deze voor je bestellen.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.