Volledig programma festival ‘Raalte op Groen’ in het HOFtheater

Niemand minder dan astronaut André Kuipers komt spreken op het festival ‘Raalte op Groen’. Dit festival vindt op zaterdagmiddag 11 november plaats in het HOFtheater. Je kunt hier het volledig programma downloaden!

Interessant? Deel het artikel

Raalte op groen 231027 programma

Dit is het slotfestival van het feestjaar 900 Jaar Raalte. De werkgroep ‘Groen’ kan André Kuipers in Raalte uitnodigen vanwege een gulle gift van het Rabo Coöperatiefonds.

Tijdens zijn ruimtemissies heeft André Kuipers de aarde vanuit een uniek perspectief gezien. Hij kan je als geen ander meenemen in zijn visie op ‘ruimteschip aarde’. Daardoor zet hij zich nu in voor de natuur, de rijkdom aan planten en dieren en technologie voor een kleinere ecologische voetafdruk.

“Natuur en duurzaamheid gaan veel mensen aan het hart, daarom zijn we ontzettend blij dat André Kuipers naar het festival ‘Raalte op Groen’ komt” zegt de organisatie. Op het festival staat nog veel meer op het programma. De Sallandse Vlinderfotograaf zal op het podium staan en allerlei ondernemers en groene doeners vertellen hun persoonlijke verhaal.

(tekst loopt door onder afbeelding)

André Kuipers
Foto Nico Kroon

Franck Markerink van Agrimass zal bijvoorbeeld een pitch geven over wat zijn bedrijf doet met biomassa.

Jantine Schinkelshoek, oprichter van Stichting Hoopheggen, zal vertellen hoe ze met honderden vrijwilligers al kilometers heggen en houtwallen heeft aangeplant.

Daarnaast kun je op het festival deelnemen aan workshops, zijn er standjes en allerlei activiteiten, ook voor kinderen.

De Compostbrigade zal bijvoorbeeld één van de workshops verzorgen en onder andere Herman Harms (ecologisch bouwen) en Kari’s Crackers (ambachtelijk en biologisch) zullen een standje bemannen.

Ook ’t Natuurlijk Huus, de Energievakmannen, en de buurttuin Plukgeluk zullen vertegenwoordigd zijn.

Voor kinderen is er onder andere een workshop over vlinders en over de ruimte, sterren en planeten. Wie wil kan vanaf het festival deelnemen aan een paddenstoelentocht.

Kortom, dit festival is een gezellige ‘doe & beleefmiddag’ voor jong en oud!

Download hier het volledig programma

 

 

Tickets voor André Kuipers kosten slechts € 15,- en zijn te verkrijgen via het HOFtheater. Het festival daaromheen is gratis toegankelijk, inclusief alle workshops en activiteiten.

Dus laat je inspireren door astronaut André Kuipers, allerlei lokale sprekers en belevenissen. Mis het festival “Raalte op Groen – met André Kuipers” niet!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant