Zaterdag 24 & zondag 25 Juni | Festival Achter De Diek Olst

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni wordt het Park de Olsterhof in Olst omgetoverd tot een zinderend festivalterrein. Twee dagen lang bruist het in het park van de festiviteiten: livemuziek, kunst, cultuur, theater, poëzie; het komt allemaal aan bod.

Interessant? Deel het artikel

© Jan van Aefst
© Jan van Aefst

Zaterdag 24 juni: Vlinders in mijn Achtertuin

De zaterdag heeft als thema ‘Vlinders in mijn Achtertuin’. Britt De Jong uit Olst, die deze dag invult als afstudeerproject van haar opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium Zwolle, richt zich op deze dag met name op de jeugd in de Gemeente Olst-Wijhe, zowel in de voorbereiding als op de dag zelf.

Het thema is gekozen omdat Britt opgroeide aan de Burgemeester Bentinckstraat met haar achtertuin grenzend aan het park de Olsterhof maar kan het park ook rustig gezien worden als achtertuin van Olst. De vlinders staan symbool voor creativiteit, vrijheid, liefde en harmonie: kortom alles wat er tijdens 24 en 25 juni te zien en te beleven is tijdens Festival Achter de Diek. Hoe ziet deze dag eruit? Denk vooral aan heel veel livemuziek vanaf de muziekkoepel, bij Lifestylewinkel De Olsterhof en in de foodcorner.

Op het programma staan o.a.

  • Brúúnsma
  • NOVA
  • Noorderlicht
  • Jazztrio Barelds
  • Ttrio Henk Nijkamp
  • Een optreden van BZN, de band van Britt de Jong zelf.
  • Daarnaast zijn er kleine theateracts, Community Art, Straatkunst & Stapelwoorden, foodtrucks en een BBQ. De avond sluiten we af met naborrelen in de lounge- & foodcorner en een Silent Disco door DJ Danique Kerkdijk.

(tekst loopt door onder afbeeldingen)

 

Zondag 25 juni Familiedag: Olster Harmonie Dag

De zondag staat in het teken van Familiedag/Olster Harmoniedag. We beginnen om 12:00 uur met een muzikale brunch. Deze brunch wordt verzorgd door statushouders en Oekraïners uit onze gemeente en opgeluisterd door Egerländer Kapel Die Isseltaler Musikanten. Opgave voor deze gratis brunch kan via mail bij Plaatselijk Belang Olst: plaatselijkbelangolst@gmail.com of telefonisch bij Carla Leurink van ut Huus: 0570 – 68 39 39 – mobiel 06 – 83 22 99 18.

(tekst loopt door onder afbeeldingen)

Uiteraard verzorgt ook de Olster Harmonie een concert, is er een drumworkshop, een heuse limonadefabriek, broodjes bakken, vlinders schilderen, een optreden van SPOOK the band en sluiten we het Festival Achter de Diek spetterend af met de energieke The Sweatshirts.

Woordstapels en Straatkunst met Brigitte Wolthuis

Brigitte Wolthuis studeerde aan de Theaterschool Kampen, was drie jaar stadsdichter van Kampen, is co-auteur van Jij bent de mooiste!, een bijbels dagboek voor jonge meiden en is grafisch ontwerper bij BEEEP grafisch ontwerp BNO. Vorige week gaf Brigitte twee keer een workshop aan de leerlingen van 3H van Scholengemeenschap de Capellenborg Wijhe. Tijdens de eerste sessie hebben ze met woorden ‘gespeeld’. De leerlingen maakten eigen teksten rond het thema van de zaterdag – Vlinders in mijn Achtertuin. Tijdens de tweede sessie was de creatieve verwerking hiervan. De kunstwerken van de leerlingen zijn, door hen zelf, vormgegeven op 18 vrachtwagendoeken die te bewonderen zijn tijdens het festival Achter de diek 2023.

(tekst loopt door onder afbeelding)

© Brigitte Wolthuis

 

Masterclass Songwriting met Micha Bartelds

Micha Bartelds (22) speelde al op meerdere podia, bracht vanuit Nashville diverse liedjes uit en is OOR-talent geweest. Micha schrijft met en voor andere artiesten zoals The Cool Quest. Ook maakte hij deel uit van het duo Micah en Julia en won hiermee onder andere de Hedon Beurs en de finale van Kunstbende in Amsterdam. Op 16 juni verzorgd Micha Bartelds een Masterclass Songwriting in het Holstohus voor circa tien muzikanten die zich hiervoor hebben aangemeld. Hoe begin je, hoe maak je een liedje af, tips en tricks en uiteindelijk een eindresultaat wat tijdens het Festival Achter de Diek te beluisteren is.

© Hans Buls

Community Art met Ronald Jonkman

Kunstenaar en festivalvormgever Ronald Jonkman begon tijdens zijn opleiding aan de kunstacademie met het bouwen van meubels en was betrokken bij de aankleding van het Raalter festival Pedro Pico Pop. Al gauw werd hij gevraagd door Ribs&Blues en dat was het begin van zijn eigen bedrijf Ro-Enzo. Hij bouwde een aardig netwerk op en ondertussen is heeft hij een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. Paaspop, PINKPOP, A Campingflight to Lowlands Paradise 2023, Manana Manana festival en het Eurovision Songfestival, om maar eens een kleine en bescheiden greep te doen uit zijn cv.

Op vrijdag 23 juni gaat Ronald Jonkman samen met leerlingen van de Capellenborg Wijhe aan de slag met de aankleding van het Festivalterrein voor Achter de Diek. Met deze vorm van Community Art maken zij o.a. de toegangspoort en routeborden voor het terrein. Daarnaast gaan 45 kinderen van de basisschool grote vlinders schilderen die als decoratie van het festival dienen.

Festival Achter de Diek | zaterdag 24 & zondag 25 juni | Park de Olsterhof Olst | Entree gratis |

De organisatie is in handen van Muziekvereniging de Olster Harmonie & powered by ut Huus

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *