Zaterdag 1 april in Ut Huus Olst: Who The F*ck is Britt

Op zaterdag 1 april 2023 staat Sem Jansen met de muzikanten van de Leif de Leeuw Band in het Holstohus met de voorstelling Who The F*ck is Britt?! Deze unieke show vertelt het indringende verhaal van Sem's transitie van Britt naar Sem en van zangeres naar zanger. Een prachtige voorstelling: puur en oprecht. Een verhaal over verdriet, pijn, angst, hoop, bevestiging, ouder worden en bovenal over liefde, voor elkaar en voor jezelf.

Interessant? Deel het artikel

© Rijno Boon Photography
© Rijno Boon Photography

Het verhaal wordt verteld door Sem, aan de hand van beelden die de afgelopen vier en een half jaar zijn gemaakt door film- en advocacy- collectief De Transketeers en natuurlijk door de songs, begeleid door de muzikanten van de Leif de Leeuw Band. Sem gaat deze avond ook in duet met zijn vroegere zelf, die tijdens de voorstelling op filmbeelden aanwezig is. De muzikanten laten zich van een hele andere kant zien want Sem schreef zijn liedjes in een Americana muziekstijl waarbij, de beste gitarist van de Benelux, Leif de Leeuw pedal steel gitaar, mandoline en akoestische gitaren speelt. In de show is er er een glansrols weggelegd voor Sem’s steun en toeverlaat, zijn hond Admiraal.

Hoewel er over dit onderwerp al het één en ander in de media is verschenen, zoals het programma Hij, Zij, Hen, stopt het verhaal vaak wanneer de medische stappen klaar zijn terwijl het volgens Sem pas dan allemaal begint. “Ik denk dat we met zo’n voorstelling mensen juist kunnen meenemen in die gevoelswereld, wat het inhoudt voor iemand persoonlijk.” Aldus Sem.

Sem Jansen

Sem Jansen [Helmond, 18 maart 1992] is zanger, gitarist, songwriter en docent en maakt sinds eind 2011 deel uit van de Leif de Leeuw band als leadzanger en gitarist. Op zevenjarige leeftijd volgt hij zijn eerste gitaarles en kort daarop volgt zijn eerste zangles. Tijdens zijn middelbareschooltijd is hij actief in verschillende bands en volgt lessen aan de vakklas en de vooropleiding van het Fontys Conservatorium te Tilburg. In 2009 start Sem de opleiding klassieke gitaar aan het Fontys Conservatorium waar hij in 2013 afstudeert als uitvoerend musicus en gediplomeerd docent. Tevens wint Sem dit jaar de Jacques de Leeuw prijs, een prijs die ieder jaar wordt uitgereikt aan de meest prestigieuze student van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. In 2016 studeert hij af aan de Master of Music lichte muziek.

Leif de Leeuw Band

Met de Leif de Leeuw Band wint Sem in 2014 de Dutch Blues Challenge. In 2015 wordt de Leif de Leeuw Band uitgeroepen tot ‘Best Band 2015’ tijdens de European Blues Awards. Inmiddels hebben ze een EP en zes albums uitgebracht en touren door binnen- en buitenland met shows in Duitsland, Luxemburg, Zwitserland, Tsjechië, Spanje, Hongarije, Polen, Oostenrijk, Slowakije, België, Frankrijk, China en de USA. Sinds 2009 heeft Sem een gitaar-/zangschool in Helmond.

Televisie

In 2020 weet Sem met zijn muziek en zijn verhaal de jury van de SBS6 zangshow Hit The Road te raken en behaalt hiermee de eerste prijs. Mede daardoor wordt hij in 2021 gevraagd deel te nemen aan We Want More waar hij een finaleplek weet te behalen.

Transatlantic Music Project | The Pride Edition 2021

In 2021 werkt Sem mee aan het Transatlantic Music Project The Pride Edition. Als onderdeel van de Pride Week 2021 presenteert de U.S. Embassy – in samenwerking met het Forum for Cultural Engagement – ​​het tweede deel van hun Transatlantic Music Project. Deze serie verbindt kunstenaars aan beide kanten van de Atlantische Oceaan. Een uitwisseling van muziek en verhalen uit de LGBTQI+-gemeenschap met Della Mae uit de VS en Sem Jansen uit Nederland. Sem brengt hier o.a. de prachtige titelsong van zijn aankomende album ‘Uncle Sem’.

Matthijs Gaat Door in Concert | Live in Ziggo Dome

Op 17 maart 2022 vond Matthijs Gaat Door In Concert plaats in de Ziggo Dome. Samen met de Sven Hammond Big Band bracht Matthijs de muzikale parels uit het programma ‘Matthijs Gaat Door’ bij elkaar. Van onvergetelijke covers en bijzondere kruisbestuivingen tot nieuwe muzikale samenwerkingen en arrangementen die speciaal voor deze show zijn gemaakt. Artiesten uit de drie seizoenen van het programma maakten hun opwachting waaronder Sem en Leif.

Afterparty Muziekcafé met SPOOK

Na afloop is er beneden in Muziekcafé Hier is Ut een afterparty met livemuziek van SPOOK The Band.

Info

Who The F*ck is Britt

Sem Jansen & Leif de Leeuw Band

Zaterdag 1 april – 20.30 uur

Afterparty Muziekcafé met livemuziek van SPOOK

Entree € 15,-

Ut Huus – Jan Schamhartstraat 5 – Olst

 

Website Ut Huus

 

© Rijno Boon Photography

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.