Weidevogels verliezen het van de boer, niet van de steenmarter | Podcast

De steenmarter de schuld geven van de teloorgang van de weidevogel is onzin. Dat stelt ook nog eens de weidevogelbeschermer teleur als die erachter komt dat het doodschieten van de marter de weidevogel niet redt. De weidevogel sterft uit door de manier waarop het platteland beheerd wordt.

Interessant? Deel het artikel

hoe doen andere dieren dat

Dat vertelt de podcast ‘Hoe doen andere dieren dat’. Harrie Kiekebosch en Martin van der Hooft maken die podcast samen met natuurkenner Arjan Postma, beter bekend als boswachter Postma.

In de laatste opname van de podcast was de weidevogel onderwerp van gesprek vanwege een brandbrief van weidevogelbeschermers aan de provincie en omdat Lokaal Belang Raalte de gemeente vraagt in te grijpen. Beschermde dieren als de marter en de kraai doodschieten. Het is allemaal je paard achter de wagen spannen. Als er verder helemaal niks meer te vreten is voor roofdieren op het platteland, dan vreten ze inderdaad weidevogeleieren. Misschien is een weidevogelfokkerij een oplossing, vraagt Arjan Postma zich gekscherend af in ‘hoe doen andere dieren dat’.

Lokaal Belang Raalte is afgesplitst van GemeenteBelangen om aan te haken bij de BBB. Die afslag is zichtbaar met de actie van lijsttrekker Jan Schokker de steenmarter de schuld te geven van het uitsterven van weidevogels. Dat lukt hem aardig! “Dreigende ondergang van weidevogels brengt Raalte in rep en roer: ‘Vooral beschermde roofdieren zijn funest’” kopt de Stentor.“De Raalter politiek trekt hard aan de bel. Ze maakt zich ernstig zorgen over de toekomst van deze vogels, het wildbeheer en subsidiegeld.”

Doel van Schokker: de marter doodschieten. Maar daar ga je dus de weidevogel niet mee redden, legt Arjan Postma uit.
Luister hier de podcast.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.