Wat doe jij duurzaam? Nomineer iemand voor een kistje groente of fruit!

Interessant? Deel het artikel

'@eigen foto gratis kistje fruit en groente

In onze rubriek ‘wat doe jij duurzaam’ ben jij zelf aan zet. Je kunt iemand nomineren voor een kistje groente en fruit, van lokale bodem.

Overijssel doet mee aan de landelijke Geef-Kleur-Door-campagne, die vorige week van start ging in het dorpje Nederland in Steenwijkerland. De campagne wil bereiken dat mensen meer groenten en fruit gaan eten en die bij lokale producenten kopen. Onderdeel van de campagne is dat jij iemand mag nomineren die een kistje fruit en groente zou verdienen.

Meer groente en fruit eten

De straat in Nederland, zeg maar gerust heel Nederland, was omgetoverd tot een kleurrijke markt met lokaal en regionaal geproduceerde groenten en fruit waar onder andere TV kok Nadia Zerouali gerechten maakte. Die liet zien dat je van groenten en fruit niet alleen gezond maar ook heel vrolijk wordt. Op de kleurrijke markt werden meer dan 500 tasjes kleur en gezondheid uitgedeeld aan bewoners en voorbijgangers.

Nomineer iemand voor een kistje groente of fruit

Elke dag minstens 250 gram groenten en 200 gram fruit eten; Nederlanders komen er nauwelijks aan. Met onze groente- en fruitconsumptie bungelen we zelfs onderaan in Europa. Terwijl de afgelopen tijd ons heeft geleerd hoe belangrijk een gezonde levensstijl is. Tijd voor actie dus. Zet een fruitschaal op tafel, voeg fruit of groente toe aan iedere maaltijd, geef fruit in plaats van een fles wijn cadeau, vervang de taart voor een lekkere appel. En nomineer iemand die wel een gratis kistje vol kleurige groente en fruit verdient.

Wie nomineer jij?

De Geef-kleur-door-straat was een vliegende start, maar jij kan ons helpen om Nederland verder in te kleuren. Wie wil jij extra kleur en gezondheid geven? Nomineer een vriend(in), buur of collega, zodat diegene kans maakt op een van de 1000 kistjes groenten en fruit die we gaan thuisbezorgen. Iemand nomineren kan via geefkleurdoor.nl/nominatie.

Internationaal VN jaar van Groenten en Fruit

Geef-Kleur-Door is ontwikkeld omdat 2021 is uitgeroepen tot Internationaal VN jaar van Groenten en Fruit. Geef-Kleur-Door roept gemeenten, instellingen, bedrijven én consumenten op om te zorgen dat er overal en op elk moment groenten en fruit beschikbaar zijn voor iedereen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.