Laatste berichten Wat doe jij duurzaam?

Circulaire economie | Hergebruik | Meedoen | Sociaal | Verduurzaming

Training kunststofherkenning van PSP en Noggus&Noggus slaat aan

Redactie | 2 augustus 2023
Column | Genieten | Meedoen | Opinie | Toerisme

Niet op vakantie: waarom dat goed is voor onszelf (en de natuur)

Berichten | Biodiversiteit | Milieu

Snoepen uit de eigen tuin of van het balkon

Berichten

Sarah de Groot bouwt in Olstergaard geen sauna maar een paleis

Column | Natuur

Joke Proper: Laaghangend fruit

Meer berichten

Training kunststofherkenning van PSP en Noggus&Noggus slaat aan

Bijzonder tafereel bij kringloopbedrijf 2Switch in Raalte deze week. In de innamehal onderzoeken medewerkers allerlei plastic artikelen. Staat er een symbooltje op? Hoe klinkt het als je erop tikt? Is het buigzaam? Doorzichtig? Drijft het? Termen als HDPE, PVC, PP, PS en PC vliegen over tafel. Ze doen de Training Kunststofherkenning, ontwikkeld door WaardeRing-partners Noggus&Noggus in Dalfsen en Polymer Science Park in Zwolle. Want plastic sorteren levert veel op. 

Lees verder »

Niet op vakantie: waarom dat goed is voor onszelf (en de natuur)

Zon, zee, strand en dan het liefst in een ver land. We gaan graag op vakantie, maar vervuilen onbedoeld mooie plekken over de hele wereld. Schrijfster Irene van Gent ziet dat het anders kan: “Door meer vrijheid en rust in ons dagelijks leven in te bouwen, snakken we minder naar vakantie kilometers verderop”

Lees verder »

Snoepen uit de eigen tuin of van het balkon

Ook snoepen uit de eigen tuin of vlinders en bijen helpen met ‘snoepgoed’?

Lees verder »

sarah de groot olstergaard

Sarah de Groot bouwt in Olstergaard geen sauna maar een paleis

De huizen in de Olstergaard zijn allemaal gebouwd met een oog voor duurzaamheid. We laten de bewoners vertellen over hun keuzes. Sarah de Groot trapt af.

Lees verder »

Joke Proper: Laaghangend fruit

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper: We hebben een snoeptuin., daar zijn wij fier op, zoals ze in België zeggen. Vier kleine snoepers

Lees verder »

Wat doe jij duurzaam, Jeroen Korterik?

Jeroen Korterik uit Broekland wil het consumenten eenvoudig maken om hun producten ‘om de hoek’ te kunnen kopen en heeft daar een heel plan voor uitgewerkt. Goed voor producenten en consumenten, de lokale economie en vooral onze leefomgeving. Prachtig concept zo’n voedselcoöperatie!

Lees verder »

Wat doe je duurzaam, Jopie Duijnhouwer?

​​​​”Laat ik er niet omheen draaien: volgens mij bestaat duurzaam voedsel niet.” Daar kan tuinder Jopie Duijnhouwer kort over zijn. In plaats van haarkloverij over wat het zou zijn, kun je beter een relatie met wat je eet aangaan. Dat baart betekenis en waarde.

Lees verder »

Ilse Postma, wat doe jij duurzaam? ‘Waarom iets wegdoen dat nog perfect werkt?’

In de rubriek Wat doe jij Duurzaam deze week Ilse Postma uit Raalte, Ze werkt voor Natuur en Milieu Overijssel en is betrokken bij WaardeRing.

Lees verder »

Marjolein Bartels, wat doe je duurzaam? Ik geef spullen in hun tweede leven een meerwaarde

Marjolein Bartels woont in een tiny house op de Olstergaard. Dus moest ze eerst ontspullen, omdat veel uit haar eerdere woning er niet meer in paste. Maar er is bijna niks naar de stort gegaan.

Lees verder »

Sarah de Groot, wat doe jij duurzaam?: Ach, ik bouw mijn eigen duurzame huis! (Met foto-repo)

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan.” Die is van Pipi Langkous. Maar ook van toepassing op Sarah de Groot. Die bouwt haar eigen duurzame huis. “Wat? Je bouwt je eigen huis? Alleen?”

Lees verder »

Wat doe jij duurzaam Jeroen Biesterbos? “Ik heb mijn hele leven omgegooid!”

Iets meer dan tien jaar geleden gooide Jeroen Biesterbos het roer helemaal om. Van snelle salesboy naar medewerker in de zorg. “Inmiddels werk ik al bijna acht jaar als woonbegeleider voor een lokale zorgorganisatie en ben een bewuste groen-liefhebber geworden!”

Lees verder »

Hans Roesscher, wat doe jij duurzaam: Met Klont wilden we eind jaren 60 al een betere wereld!

Hans Roesscher komt uit een groot gezin dus weet als geen ander wat ‘zuinig aan doen’ en ‘hergebruik’ betekent. Hij was eind jaren 60 betrokken bij de oprichting van de alternatieve jongerenvereniging Klont. Of die niet wilden deugen? Ze kwamen allemaal goed terecht!

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.