VVN: Supermarkten moeten hun verantwoordelijkheid nemen bij bevoorrading

Interessant? Deel het artikel

jumbo

Supermarktketens moeten hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen als het gaat om een veilige bevoorrading, zegt Veilig Verkeer Nederland, op onze vraag wat ze vinden van grote vrachtwagens die tot in het centrum van dorpen moeten rijden voor die bevoorrading.

De vraag is gesteld naar aanleiding van een dodelijk ongeval in het centrum van Raalte. Een oudere vrouw kwam onder een bevoorradingsvrachtwagen.

VVN (met Raalter burgemeester Martijn Dadema als voorzitter overigens) zegt bij monde van Rob Stomphorst: Kwetsbare plekken scholen, verzorgingstehuizen en ziekenhuizen moeten zoveel mogelijk gemeden worden. Transportondernemingen moeten hun vrachtwagens met navigatietechnieken uitrusten, waardoor altijd de veiligste weg gekozen wordt. Dat zou volgens VVN kunnen met bestaande navigatietechnieken, of anders moeten er specifiek nieuwe systemen ontwikkeld worden, waarbij routes langs gevaarlijke plekken zoals hierboven genoemd, gemeden worden. Dan kun je via de veiligste weg direct bij de bevoorradingsdeuren van de supermarkt uitkomen.

We hebben Veilig Verkeer Nederland ook gevraagd hoe de politiek op lokaal of regionaal gebied hieraan kan bijdragen. Stomphorst is bij VVN ook aangesteld voor de politieke contacten. “We nodigen iedere politieke partij uit om Veilig Verkeer Nederland op te nemen in hun partijprogramma door bijvoorbeeld het VVN Participatiepunt concreet te benoemen en mensen consequent uit te nodigen om alert te zijn op onveilige situaties die zijn in hun leefomgeving ervaren. Daar kunnen bewoners een melding doen over verkeersveiligheid in hun leefomgeving waar ze zich ongerust over maken.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

1 reactie op “VVN: Supermarkten moeten hun verantwoordelijkheid nemen bij bevoorrading”

  1. Avatar

    Of alle supermarkten uit de centra weg…..
    Of alles laten bezorgen vanuit het distributiecentrum van – in dit geval- Jumbo op De Zegge

    Wat VVN aandraagt lijkt me een utopie, er IS niet een veilige route in drukke (winkel)centra. En de grotere verzorgings- en ziekenhuizen moeten ook bevoorraad worden, toch ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.