Meer berichten

achter de voordeur, watvinnie

Talkshow Watvinnie: Theatraal kijkje ‘Achter de voordeur’ van Olst

Op negen locaties in Olst ‘Achter de voordeur’ kijken, op zoek naar verhalen van vroeger. Op iedere locatie een andere theatrale vertelwijze. Met medewerking van het plaatselijke verenigingsleven. Zodat Olst zijn geschiedenis en elkaar leert kennen. Én liefde voor theater ontwikkelt. Theatermaker, regisseur en projectleider Luisella Lai, Henny Beckers van ’t Nut en Jolande Biljart van het Olster Erfgoed vertellen er over.

Lees verder »

Video maken voor Klink Nijland

Watvinnie met Klink Nijland en Uitzendbureau Salland over het werven van personeel

Hoe kom je in deze tijd aan personeel? Dat werkt het beste als je de ziel van bedrijf uitdraagt, weet André Duteweert van Uitzendbureau Salland. Bij Klink Nijland is dat niet alleen rock and roll of voetbal. Op tijd beginnen, niet te vroeg te stoppen en gewoon meedoen! Dan kun je volgens mede-eigenaar Roland Koerhuis als stratenmaker zo aan de bak bij Klink Nijland.

Lees verder »

kerkplein olst, reistafel

Kerkplein Olst in gebruik genomen als het sociale en natuurlijke ontmoetingsplek van Olst | Met video en foto’s

Er staan nog wel auto’s op het Kerkplein in Olst, maar het is er ook veel groener geworden. Zondag werd de nieuwe sociale functie van het plein ten doop gehouden. Er was een multiculturele brunch georganiseerd waar zo’n honderd mensen op af kwamen.

Lees verder »

Mañana Mañana

Mañana Mañana: geen woorden maar beelden

Mañana Mañana is in volle gang. Het knettert. Het wordt gevierd alsof het de laatste keer is dat het kan. En dat is het!!! We kiezen er voor de vrijdag niet met woorden en foto’s te vertellen, maar met een video.

Lees verder »

Terrawijs en Oostenwind over onderwijs: het kind doet er nú al toe. En de aarde ook!

Je zit niet op school om klaar gestoomd te worden voor later. Nee, je doet er nu al toe! Dat is een kern in de onderwijsfilosofie van Oostenwind in Raalte en de nieuw op te richten school Terrawijs in Deventer. Terrawijs zoemt daarbij ook in op een levensstijl die de aarde niet uitput. Watvinnie vroeg Tessa Hoogeland en Anne Tielbeke naar tekst en uitleg.

Lees verder »

Meten=Weten in hoger beroep tegen ‘onbegrijpelijke uitspraak in zaak lelieteeltgif naast Natura2000 Lemelerveld

Meten=Weten snapt er niks van dat de rechter besloten heeft dat de provincie Overijssel niet hoeft op te treden tegen landbouwgif van lelieteelt aan de voet van Lemelerberg.

Lees verder »

hoe doen andere dieren dat

Weidevogels verliezen het van de boer, niet van de steenmarter | Podcast

De steenmarter de schuld geven van de teloorgang van de weidevogel is onzin. Dat stelt ook nog eens de weidevogelbeschermer teleur als die erachter komt dat het doodschieten van de marter de weidevogel niet redt. De weidevogel sterft uit door de manier waarop het platteland beheerd wordt.

Lees verder »

VroegZat

VroegZat opnieuw naar Hedon

Voor VroegZat kun je 5 juli weer terecht in Hedon. Wees er snel bij, want de avonden zijn altijd snel uitverkocht. Het concept is vroeg beginnen, op tijd weer stoppen. En muziek uit de jaren dat ‘we’ nog ’s avonds naar een disco gingen in plaats van ’s nachts.

Lees verder »

watvinnie sabine jason

Watvinnie over het belang van lezen, maar vooral ook over het plezier in lezen!

Als kinderen al lezen, snappen ze steeds minder wat ze lezen. Hoe lossen we dat op? HierinSalland ging daarover in gesprek met Sabine Tielenius Kruythoff, directrice van Bibliotheek Salland en Jason Fredrick van Eunen van nieuwsgierigdenken.

Lees verder »

Brief die John Voppen (ProRail) hád kunnen schrijven: ProRail stopt met gifgebruik, te beginnen in Salland

Al tien jaar voert Jan Overesch actie tegen glyfosaatgebruik door ProRail. Hij doet dat als biologisch boer, als lid van de alarmgroep Heel Salland Biologisch en als mede-oprichter van Salland Zoemt. Zo ineens was daar gisteren het nieuws dat ProRail stopt met het gif. Over tien jaar… Hier in Salland helpt directeur John Voppen met een brief die hij ook had kunnen schrijven.

Lees verder »

PvdA, GroenLinks en D66 dwingen duidelijkheid af over Noordmanshoek | Talkshow

Noordmanshoek groeit in Olst-Wijhe uit tot een krachtmeting tussen coalitie en college enerzijds en oppositie anderzijds en lijkt het symbool te worden van bestuurlijke onmacht die niks meer te maken heeft met er zijn als vertegenwoordiger van het volk.

Lees verder »

biologisch boer op de groene bank

Biologisch boer Erik Valk op de Groene Bank | Podcast

Hoe word je biologisch boer? Hoe is het om dat te zijn? En hoe kunnen anderen dat voorbeeld volgen? Erik Valk vertelt er over op De Groene Bank.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.