Meer berichten

22 vmbo en pro scholen gestart met vierde editie Food Challenge Noord-Midden Nederland

Zit jij lekker in je vel? Hoe zorg je goed voor je lijf en voor de aarde? Waar komt jouw eten vandaan? In de vierde editie van de Food Challenge gaan bijna 2000 onderbouwleerlingen van 22 vmbo- en praktijkonderwijs scholen dat dit schooljaar ontdekken. Naast Overijssel, Gelderland, Flevoland, Drenthe en Groningen, vindt de challenge dit jaar voor het eerst ook plaats in de provincie Utrecht.

Lees verder »

bibliotheek media samen

Een bibliotheek moet nieuwsgierigheid aanwakkeren, ’taal’ is het sleutelwoord

Het belang van bibliotheken is enorm, maar zij dreigen verder uitgekleed worden in de nieuwe politieke realiteit. Zo besloot de gemeente Olst- Wijhe ondanks eerdere beloften geen volwaardige bieb in Wijhe te openen, omdat de verwachte rijkssubsidie uitbleef. Voor HierinSalland reden het belang van een bibliotheek onder de loep te nemen.

Lees verder »

Thea heeft parkinson en ziet met lede ogen de velden op het Sallandse platteland in deze tijd van het jaar geel worden

Toen we dit verhaal over glyfosaat en Parkinson in mei vorig jaar schreven werd het landbouwgif nog beoordeeld als ‘het zal wel meevallen’. Een jaar verder denken velen er anders over. Daarom opnieuw relevant.

Lees verder »

HierInSalland zoekt jou, creatieve vrijwilliger met gevoel voor media waar je wat aan hebt!

De stichting HierInSalland stelt zich ten doel samen met Sallanders elkaar te informeren over zaken waarvan Salland vindt dat ze er toe doen. Inmiddels doen al meer dan honderd mensen in meer of mindere mate mee met columns, artikelen of door mee te denken over waar het over moet gaan op HierInSalland en welke invalshoek we daarbij kiezen. 

Lees verder »

Uitstekend resultaat windmolens Nieuwleusen Synergie

De twee windmolens van Veurdewind, het energiebedrijf van Nieuwleusen Synergie hebben het afgelopen jaar een uitstekend resultaat opgeleverd. Hoewel de opgeleverde energie nog wat is tegengevallen is er wel een zeer goed financieel resultaat behaald. De omzet heeft de geraamde omzet van 1,4 miljoen euro ver overschreden. Initiatieven in het dorp kunnen hierdoor financieel worden gesteund.

Lees verder »

Schietkampioenen Nieuwleusen 2024

Schietsport Vereniging Nieuwleusen organiseerde wedstrijden, hierbij de resultaten.

Lees verder »

Lekker in je vel met derde editie Food Challenge Noordoost Nederland

Middelbare scholen, waaronder Agnieten College uit Nieuwleusen, Arkelstein uit Deventer, Carmel College Salland uit Raalte, Carolus Clusius College en De Ambelt uit Zwolle in beweging voor de beste pokébowl van de boerderij.

Lees verder »

DJ’s Eddie Mensink en Jan Oostra eenmalig weer achter draaitafels in ’t Witte Peerd Nieuwleusen

Partycentrum ’t Witte Peerd in Nieuwleusen wordt op zaterdag 4 februari voor één avond omgedoopt tot ‘Superdancing Reuvers’. Voormalige DJ’s Eddie Mensink en Jan Oostra, oftewel DJ Oosie, nemen die avond nog één keer plaats achter de draaitafels. Het moet een avond vol nostalgie worden. Vandaar ook de naamswijziging. Want het huidige Witte Peerd, stond vroeger in de volksmond bekend als Reuvers. “De huidige eigenaren, André, Klaas en Arian, hebben ons al een tijdje geleden gevraagd om een keer weer achter de draaitafels te gaan staan”, vertelt Eddie. “Ze bleven er maar over doorgaan.” “En we pakken gewoon ouderwets de microfoon er weer bij”, vult Jan aan.

Lees verder »

Schietsport Nieuwleusen huldigt kampioenen en jubilarissen

Schietsport Vereniging Nieuwleusen hield jaarvergadering en huldigde kampioenen en jubilarissen.

Lees verder »

Bouw geen twee onder een kap meer, maar zorg dat ouderen door kunnen stromen

Je moet in een gemeente niet nog meer twee onder een kappers bouwen, je moet juist bouwen voor stellen die door willen verhuizen naar een kleinere woonruimte omdat de kinderen het huis uit zijn. Op…

Lees verder »

Actieve katholieken net zo progressief als anderen

Actieve katholieken denken op veel punten net zo progressief als de gemiddelde Nederlander. Voormalig katholieken zijn zelfs nog iets liberaler ingesteld, wat er mede aan bijdroeg dat ze de kerk verlieten. Actieve rooms-katholieken zijn het…

Lees verder »

Agrarisch Salland moet ook dertig procent krimpen. Landschap Overijssel: Noodzakelijk

Het hoge woord is er uit: de Nederlandse veestapel moet met dertig procent krimpen. Of eigenlijk moet je zeggen: Om de stikstofuitstoot terug te dringen is het terugdringen van de veestapel met 30 procent een…

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.