Meer berichten

Joa Joa denkt na over slachthuizen die dierenwelzijn aan de laars lappen

Joa Joa denkt na over slachthuizen die dierenwelzijn aan de laars lappen 02.

Lees verder »

eik, luis, rups

Wat doet de natuur nu dan? Die vreet een eikenboom kaal!

Een eik die nu al zijn blad kwijt raakt. Dat is geen bestigheid toch? Onze natuurdeskundigen weten het antwoord: rupsen komen door veranderend klimaat eerder uit hun ei en vreten daarom de boom kaal…

Lees verder »

Wat verwacht Olst- Wijhe van een nieuwe burgemeester?

Er moet een nieuwe burgemeester in Olst- Wijhe komen. De gemeenteraad is al een profielschets aan het maken, maar wat vinden jullie, de inwoners? Waar moet de burgemeester specifiek aandacht voor gaan hebben in onze fijne gemeente? Wat gaat er goed en moet goed blijven, wat gaat er niet goed en moet beter, wat mis je? Mail ons wat je belangrijk vindt.

Lees verder »

Diss’n van Roerink: Geen werk in de bouw, dan in de WW

Luttenberger columnist Diss’n van Roerink werkte tientallen jaren in de bouw en kan daar prachtige herinneringen over op’dissen.’

Lees verder »

Geld is niet vies. Wat we ermee doen is dat wel

Hoe maken we van geld weer het ruilmiddel dat het in werkelijkheid is? Redacteur Roanne neemt haar eigen – en onze collectieve – relatie met geld onder de loep en ontdekt dat er iets fundamenteel scheef zit. “In plaats van praktijken die dieren mishandelen, natuurgebieden vervuilen en mensen uitbuiten te belonen, mogen we geld gebruiken als middel om het leven te bevorderen.”

Lees verder »

Joke Proper: Feestdagtuin

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper laat haar ouders genieten in hun tuin.

Lees verder »

Miljarden winst voor onze multinationals

Fractievoorzitter Jan Schokker van GemeenteBelangen Raalte maakt zich zorgen over de houding van multinationals in deze minder gemakkelijke tijden.

Lees verder »

ZP Raalte bijeenkomst ‘Ondernemen in de uitvaartzorg’

Leden van businessclub ZP Raalte gaan een kijkje nemen bij het uitvaartcentrum in Nijverdal van ZP- lid Marja van der Wal. Een inspirerend ondernemersverhaal op een vernieuwde locatie!

Lees verder »

Krukkertteam wint Luttenbergse biljarttitel

Biljartcompetitie Luttenberg: Wat in december begön met nog redeluk relaxte pötties in de poulfase eindigdn donderdagoamd met een ware thrillerfinale.

Lees verder »

Maarten van Rootselaar: Wat heb jij gedroomd ?

Soms heb je een droom waarvan de betekenis direct duidelijk is. Meestal echter zijn de beelden zo vreemd, dat je geen idee hebt wat de droom betekent. En als die droom dan ook nog eens meermalen terug komt wordt het irritant. In je droom kom je vaak mensen tegen. Zijn het je partner, kinderen of mensen die je heel regelmatig ziet?

Lees verder »

Banden met vroegere burcht Ramelo in Raalte

In Raalte bestaan plannen de verdwenen burcht in de Raalter buurtschap Ramele weer zichtbaar te maken. Harry Luchtenberg is heel diep in de geschiedenis gedoken en vindt allerlei interessante connecties.

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Eerlijke geldwijzer

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?  
Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over de eerlijke geldwijzer.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.