Meer berichten

Hoe verander je een mening? Door mensen na te laten denken over hun eigen standpunt!

De wereld zit midden in allerlei transities. We moeten van het gas af, we gaan elektrisch rijden, de biodiversiteit moet gered worden en Zwarte Piet bestaat ook al niet meer. Maar hoe verander je iemands mening? David McRayney schreef er een dik boek over. En komt met de oplossing.

Lees verder »

Boeren, bodemleven en consumenten.

Jan Overesch was een van de eerste ecologische boeren in Salland die een prachtig bedrijf en winkel opgebouwd heeft en zijn visie op dit gebied graag uitdraagt.

Lees verder »

Ferdi Hummelink: Wat is de echte prijs van landbouw?

Terwijl de boeren met hun trekkers op oorlogspad blijven, vraagt Ferdi Hummelink zich de echte prijs van landbouw af. ‘True Pricing’ heet dat: bepalen wat de echte prijs van een product is. Een prijs die zich o.a. uitdrukt via het gigantische ruimtegebruik door vooral veehouderijen. 

Lees verder »

Harry Vossen: Een voetbalcarrière was nooit voor mij weggelegd

Weer een pareltje van HierInSalland columnist Harry Vossen. Deze keer over zijn voetbalcarrière.

Lees verder »

Salland deze week: Je moet boeren niet uitkopen maar ze een nieuw verdienmodel geven: verbouwen voor de bouw

Boeren uitkopen omdat ze teveel stikstof produceren is een lapmiddel. We moeten naar fundamentele oplossingen. Naar duurzame bedrijfssystemen: laat boeren bouwmaterialen verbouwen en maak de bouw nu per direct biobased. Stimuleer schone materialen door met voorrang vergunningen te verstrekken en maak het gebruik van vervuilende materialen en de traditionele bouwwijze onaantrekkelijk.

Lees verder »

Diss’n van Roerink mos dakpann’n eten bie Henri Fikken

Diss’n van Roerink, prebeert de droad weer op te pakk’n doar alle biezondere, bizarre, smerige en grappige moment’n die ik heb onthoaln van 40 jaor bouw- en levenservaring in dizze column te zett’n.

Lees verder »

Joa Joa: Bij het vorige WK hadden we nog miljoenen bondscoaches

Cartoon: Joa Joa: Bij het vorige WK hadden we nog miljoenen bondscoaches.

Lees verder »

Leo van Krukkert’s Plaatnportret: Deep Purple ‘Smoke on the Water’

Muziekkenner en -columnist Leo van Krukkert uit Luttenberg zet elke week een plaat in het zonnetje die aansluit bij de actualiteit. Deze week Smoke on the Water van Deep Purple. Natuurlijk weer met Sallandse ondertiteling!

Lees verder »

Denne: ‘Nee dan wij, wij hebben pas recht van streken!’

Als er nou een land is dat recht van spreken heeft, is het Nederland wel. Wij weten als geen ander hoe het is, rijk te worden van eigen brandstof én slavenhandel. Dus kunnen we uit ervaring spreken als we Qatar de maat nemen.

Lees verder »

Joke Proper: Bijna een eeuw

Joke Proper uit Olst leerde haar Syrische buurtgenoot en DamastInSalland redacteur Hasan Kaddour kortgeleden kennen en vond dat een leuke ervaring. Dat resulteert er nu in dat ook haar bijna 100 jarige vader kennis met hem maakt.

Lees verder »

Joa Joa bezint zich op acties voor het milieu

Joa Joa bezint zich op acties voor het milieu.

Lees verder »

Gosse: Protest

Sallandse Fries Gosse Jongstra stelt graag maatschappelijke onvolkomenheden aan de orde. Deze week het meten met twee (of meer) maten bij demonstraties.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.