Laatste berichten Opinie

Meer berichten

kerk luttenberg

Salland deze Week: Het kerkenscenario voor een ander gemeentehuis

Raalte heeft een nieuw gemeentehuis nodig. En kerken staan leeg of komen leeg te staan. Een en een is al snel meer dan twee, ontdekt Herman Holtmaat als hij er even over nadenkt. Luttenberg bewijst hoe je openbare gebouwen een nieuwe functie kunt geven.

Lees verder »

Joop van der Wal: Gelijk

Columnist Joop van der Wal over omgaan met teleurstellingen en tegenslagen.

Lees verder »

Genoeg argumenten om nú zonnepanelen te kopen: terugverdientijd niet meer dan leuk weetje

De terugverdientijd van zonnepanelen is niet meer dan een leuk weetje. De zonnepaneelinstallateur 2.0 legt in verkoopgesprekken daarom de nadruk op de gemiddelde kostprijs van de stroom die opgewekt wordt. Én op de kansen voor consumenten om de zelf opgewekte stroom zo veel mogelijk direct zelf te verbruiken.

Lees verder »

Plaatnportret: The Road Ahead van City to City

Muziekkenner Leo van Krukkert uit Luttenberg heeft weer een pareltje tevoorschijn getoverd over de ongrijpbaarheid van de toekomst: The Road Ahead van City to City. Muziekvideo met Sallandse ondertiteling.

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Wollen kleding

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?  
Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over kleding van natuurlijke materialen.

Lees verder »

Nieuws van Veilig Verkeer Nederland

Regen, wind, kou en zelfs de eerste (natte) sneeuw is gevallen. Tijd om het gezellig te maken in huis en voor wie er toch op uit moet; tijd om extra voorzichtig te zijn in het…

Lees verder »

operatie denne px here

Denne is inmiddels een ervaren ‘aan het oog geopereerde’

Als er wat om hem heen gebeurt, vermaakt Denne zich wel. Ook al zit hij in de wachtkamer van het Universitair Medisch Centrum in Groningen voor al weer een oogoperatie.

Lees verder »

Dagklad: Spiegeltje, spiegeltje

Dagklad columnist Marius Jaspers ging naar een moderne uitvoering van Mozart’s Zauberflöte in theater De Spiegel in Zwolle en ging over spiegelgladde straten weer naar huis.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Tegels

Columnist Gosse Jongstra verbaast zich als geboren Fries niet over de naam van de toekomstige burgemeester van Olst- Wijhe en heeft in het zweet des aanschijns tegels gewipt.

Lees verder »

Hoe pak je als boerengroep zelf de regie?

In tijden van veranderingen en onzekerheid is het moeilijk keuzes te maken. Wat moet ik, wat kan ik en wat verwacht de omgeving van mij? Daarnaast komt er veel op boeren af, aan regels en plannen. Om zelf meer regie te krijgen en invloed te hebben op veranderingen en misschien ook nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen, helpt het om samen te werken. Verschillende groepen boeren doen dit al. Stimuland helpt hen daarbij.

Lees verder »

Voedselaanbod kan snel duurzamer

In een opiniestuk legt bio-boer Digni van den Dries uit hoe de overheid en de retail met een paar aanpassingen relatief snel het voedselaanbod in de supermarkt kunnen verduurzamen.

Lees verder »

Joke Proper: November

Weer een pareltje van beeldend kunstenaar, columnist en poëet Joke Proper.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.