Meer berichten

Oude schooljuffrouw Jenneke van Doesburg bekijkt ‘De nieuwe schooljuffrouw ! ‘

Zeven jaar na het eerste succesvolle openluchtspel waagde de Lemelerveldse  toneelvereniging ‘Plankenkoorts’ zich aan een tweede keer. Dat het zo lang geduurd had, had weer te maken met dat virus van toen, u weet nog wel. 

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Leren van de natuur

Met een natuurlijke manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over leren van de natuur.

Lees verder »

Klimaatplatform

Verduurzaming biedt gezonde toekomst voor amateursport

Om amateursportclubs een steun in de rug te geven om te verduurzamen, heeft het NKP met partijen in het veld een voorstel ontwikkeld voor een versnellingsimpuls die aansluit bij de Routekaart Verduurzaming Sport. Deze is aangeboden aan de ministers van VWS, Klimaat en Energie en BZK.

Lees verder »

Refik Köse wil morgenavond toeteren

BR (Bekende Raaltenaar) Refik Köse kijkt vanavond voetbal naar Nederland en morgen naar Turkije.

Lees verder »

Denne van Knöldert

Denne weet ook wel dat je gezond moet leven, maar hoe dan!

Als je gezond eet heb je dertig procent (30%!!!) minder kans op hart- en vaatziekten of kanker. En als we dat allemaal doen, hebben we ook nog eens maar de helft van de landbouwgrond nodig. Maar we propageren liever een leven waar we ons 24 jaar in ongezondheid doorheen worstelen. Denne denkt dat dat anders kan. Doe je met hem mee?

Lees verder »

Gosse Jongstra: Laat maar zitten

Columnist Gosse Jongstra neemt het leven steeds gemakkelijker.

Lees verder »

Gemeente Raalte wil van de inwoners horen wat ze nodig hebben

Wat heeft jouw dorp nodig? Laat het de gemeente Raalte weten!

Lees verder »

St. Jozefschool Nieuw Heeten

Grondige renovatie voor St. Jozefschool in Nieuw Heeten

De gemeente Raalte is van plan de St. Jozefschool in Nieuw Heeten grondig te renoveren. De karakteristieke eigenschappen blijven daarbij behouden. Dankzij de renovatie en deels nieuwbouw wordt het gebouw toekomstbestendig gemaakt voor de komende veertig jaar.

Lees verder »

Diss’n van Roerink zwaait disse keer alle kanten op

Columnist Diss’n van Roerink’ uut Luttenbarg prebeert de droad weer op te pakk’n deur 40 jaar bouwherinneringen in diss’n column te verwerken…

Lees verder »

Joa Joa ziet wel voordelen in de denkwijze van Wilders en zijn racistisch gevolg

Joa Joa ziet wel voordelen in de denkwijze van Wilders en zijn racistisch gevolg.

Lees verder »

Studenten maken filmpje om bio eten te promoten.

Op verzoek van Pesticide Action Network (PAN-NL) maakten studenten van hogescholen filmpjes, waarvan er een hier te zien is.

Lees verder »

Lokaal Belang Raalte trekt zich het lot van de PAS melders aan

Na de Groningers aardbevingsslachtoffers en de mensen die de dupe zijn geworden van falend overheidsbeleid in de toeslagenaffaire dreigt er opnieuw een groep slachtoffer te worden van falend overheidsbeleid en het niet nakomen van beloftes en toezeggingen door Den Haag. Opnieuw dreigt het imago van de rijksoverheid als betrouwbare partner een flinke deuk op te lopen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.