Meer berichten

GemeenteBelangen Raalte stelt B&W Raalte vragen over het gemakkelijker bereikbaar maken van woningen

Er ontstaat steeds meer onzekerheid onder vooral de starters op de woningmarkt. Dat ze steeds buitenspel blijven staan binnen een markt die niet gericht is op de inwoners. GemeenteBelangen Raalte heeft hierover (weer) vragen gesteld aan het college van B&W van de gemeente Raalte.

Lees verder »

Salland deze week: in verkiezingsprogramma’s staat vast heel veel over afval…

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar info@HierInSalland. Reageren? Graag. Het moet…

Lees verder »

Opening Kinderboekenweek 2021 op scholen in Olst- Wijhe, Raalte en Ommen met schrijfster Manon Sikkel

Op 6 oktober is het weer zover: de jaarlijkse Kinderboekenweek begint. Dit jaar hebben alle groepen 6, 7 en 8 van basisscholen in de gemeenten Olst-Wijhe, Raalte en Ommen een heel speciale uitnodiging ontvangen. Met de klas mogen ze meedoen aan de digitale opening van de Kinderboekenweek met schrijfster Manon Sikkel.

Lees verder »

Mona Keijzer heeft natuurlijk groot gelijk

Als tachtig procent van de mensen ingeënt is, dan is het onzin een coronapas van mensen te eisen. Mona Keijzer, in het kabinet namens het CDA, zegt dat vandaag in De Telegraaf en ze heeft…

Lees verder »

Testen voor toegang? Dan maar niet naar Congres Veerkracht van het Humanistisch Verbond

Een ongeruste Sallander stuurde ons een kopie van zijn brief aan het Humanistisch Verbond, waarin hij zijn ongenoegen uit over de QR toegangscontrole die zij gaan toepassen bij hun congres.

Lees verder »

Initiatiefgroep pakt kans om kerkplein Olst te verfraaien 

De gemeente Olst- Wijhe gaat de riolering van het Kerkplein in Olst vernieuwen. Een aantal inwoners willen deze gelegenheid aanpakken om nieuw en meer groen aan te leggen. Daartoe werd een initiatiefgroep opgericht die in samenspraak met de inwoners tot een mooi ontwerp willen komen.

Lees verder »

Denne zou achteraf de koning in Salland weigeren

De koning krijgt miljoen euro aan salaris. Daar kan ik tienduizend euro naast zitten, maar het in die orde van grootte. Hij krijgt anderhalf miljoen belastinggeld voor zijn hofhouding. Vraag is: hoeveel personeel heeft de koning.

Lees verder »

Rondje Pontje Rock langs de IJssel

Op zondag 26 september kun je een fietstocht langs de IJssel maken en van rockmuziek genieten in 5 horecalocaties

Lees verder »

Raalter gemeenteraadsleden niet zo geïnteresseerd in afvalscheiding

De gemeenteraadsleden van Raalte hebben kennelijk geen interesse in het gescheiden aanbieden van afval. Gelukkig de ambtelijke organisatie wel!

Lees verder »

Waterschappen sluiten zich aan bij Steenbreek

Stichting Steenbreek zet zich in voor vergroening van de leefomgeving. Minder steen en meer groen. Belangrijk voor de flora en fauna, maar ook voor een betere afvoer van water bij de steeds meer voorkomende stortbuien. Sluit het waterschap Drents Overijsselse Delta zich nu ook snel aan?

Lees verder »

Vrijdag 24 september Burendag bij woonzorgcentrum De Hartkamp in Raalte

Op vrijdag 24 september organiseert Carinova woonzorgcentrum De Hartkamp aan de Jan van Arkelstraat 15 te Raalte een burendag voor de eigen bewoners en de omwonenden.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.