Meer berichten

Melkboer zonder koeien: Tom Grobben maakt plantaardige zuivel van Nederlandse soja

Generatie na generatie werd er op het land van de familie Grobben melkvee gehouden. Toen het de beurt was aan broers Tom en Bart om het boerenbedrijf over te nemen, werden ze geconfronteerd met de keuze: verdere intensivering, of het over een compleet andere boeg gooien?

Lees verder »

Fred Willemssen, biologische kweker: “Biologisch loont, maar afzet is grootste uitdaging”

De naam Puur Origine verraadt precies waar de biologische kweker Fred Willemssen voor staat. “We telen met bijna geen hulpmiddelen en we gaan terug naar de basis”, zegt de eigenaar van de biologische kwekerij in Grubbenvorst. Lees hieronder meer.

Lees verder »

Gedeelde passie voor natuur en milieu

Andrea is sinds 1 september de nieuwe directeur van Natuur en Milieu Overijssel. Zij schreef hierover een leuke column.

Lees verder »

SCP: Ongelijkheid op de arbeidsmarkt vraagt om brede kijk op zorgtaken thuis

Kinderopvang zorgt ervoor dat ouders van jonge kinderen kunnen participeren op de arbeidsmarkt. Het kabinet zet in op het verder verhogen van arbeidsparticipatie van vrouwen door het gebruik van kinderopvang te stimuleren. In de huidige samenleving zijn de mogelijkheden daartoe echter beperkt. Zo wegen normen en idealen rondom moederschap zwaar op de overwegingen om meer te gaan werken. Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) brengt een advies uit

Lees verder »

Dagklad: Droes voor u

Dagklad columnist Marius Jaspers kan eigenlijk niet goed verklaren waarom ‘Droes’ een steeds populairdere jongensnaam wordt.

Lees verder »

Vind jij een schone IJssel ook belangrijk? Sluit dan aan bij afzaktocht voor een schone rivier!

De IJssel is mooi! Het water van de rivier ziet er ook best schoon uit. Maar in werkelijkheid zit het vol met allerlei chemische stoffen die ontzettend schadelijk zijn voor flora, fauna en onszelf. Van Remmen UV Technology doet dit weekend daarom mee met een actie om daar aandacht voor te vragen. Kom jij zaterdagmorgen ook naar de Loswal in Wijhe?

Lees verder »

Joke Proper: Mama’s bloementuin

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper geniet in de tuin van haar nageslacht.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Onverklaarbaar

Columnist Gosse Jongstra is blij verrast door de snelheid waarmee Olst- Wijhe flexwoningen realiseerde maar voorziet problemen wanneer deze weer afgebroken moeten worden.

Lees verder »

optoppen, flat, verdieping

Salland deze Week: optoppen die flatjes!

Gewoon twee verdiepingen bovenop de Lijsterbesflats in Raalte en je vergroot het woningareaal aanzienlijk. Zonder dat je extra grond nodig hebt.

Lees verder »

Plaatnportret: Broken Man van Matt Andersen

Muziekkenner Leo van Krukkert uit Luttenberg werkt in de zorg en maakt daar aangrijpende dingen mee. Vandaar nu een link met het prachtige ‘Broken Man’ van Matt Anderson. Met Sallandse ondertiteling.

Lees verder »

Dagklad: Plantenbevrijdingsfront

Dagklad columnist Marius Jaspers ziet wel wat in een Partij vd Planten of een actiegroep op dat gebied.

Lees verder »

Joa Joa ziet nog wel kansen voor PvdD

Joa Joa ziet nog wel kansen voor PvdD.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.