Meer berichten

Plaatnportret: Creedence Clearwater Revival (C.C.R.) – Have you ever seen the rain.

Luttenberger Leo van Krukkert brengt iedere week een actueel muzieknummer voor het voetlicht. Met originele tekst een een vertaling in de streektaal. Deze week Creedence Clearwater Revival.

Lees verder »

Oorverdovende stilte rond de coalitieformatie in Raalte

Veel inwoners van Raalte maken zich zorgen over de niet bepaald democratische verlopende vorming van een nieuwe coalitie in de raad en willen inspraak hierin.

Lees verder »

screenshot site WDOD

Salland deze Week: verkiezingen waterschap zijn een farce tenzij de geborgde zetels er af gaan

Landelijk loopt het met onze democratie niet lekker. In Raalte hanteren sommige politieke partijen een wonderlijke definitie van democratie. In Olst-Wijhe was dat heel goede idee van een raadsbreed akkoord ineens helemaal niet zo’n goed idee. En dan hebben we ook nog een waterschap dat jokkebrokt dat het een democratisch gekozen bestuur heeft. Lekker bezig.

Lees verder »

Nieuwe bestuurscultuur in Den Haag? Vergeet het maar!

Het kabinet Rutte III dat begin vorig jaar moest aftreden wist ondanks alles toch een nieuw kabinet Rutte IV in de benen te krijgen met vele beloften die breed gecommuniceerd werden en daardoor toch weer een meerderheid van de bevolking verleidde op hen te stemmen. Helaas lijkt dit ijdele hoop.

Lees verder »

Joa Joa is blij dat na de wolf, ook de das het goed doet in Salland

De das duikt in Salland steeds vaker op. Met zijn zwart-witte vacht maakt het (op de wolf na) grootste wilde zoogdier een onuitwisbare indruk als je hem ziet scharrelen. En met een beetje geluk kan je in mei mini-dasjes zien!

Lees verder »

Als alle ijs smelt kan de zeespiegel wel zeventig meter stijgen!

Hoe kan de zeespiegel stijgen terwijl er geen nieuw water bijkomt op aarde. Een ijsschots bevindt zich toch voor 90% onder water? Antwoord van Van Remmen UV Technology: als alles smelt kan het water nog wel zeventig meter stijgen!!!

Lees verder »

Denne is heel beleefd tegen de piloot van de Apache boven zijn achtertuin

Salland is laagvlieg-oefengebied voor Apache-piloten van het leger. En precies boven het huis van Denne proberen ze dan vijf minuten lang stil in de lucht te hangen. Helemaal ongezien lukt ze dat niet.

Lees verder »

De belachelijkste wet van deze eeuw: De Bestuursrechtelijke Premie

Sinds 2009 bestaat als aanvulling op de Zorgverzekeringswet een regeling om wanbetalers aan te pakken, een wangedrocht, dat ervoor zorgt dat mensen die al in de problemen zitten daar alleen nog maar dieper inkomen. De motivatie om deze regeling in te voeren is te gek voor woorden en dan worden bij incasso’s de eigen wetten nog eens met voeten getreden. En de schatkist verdient er ook nog eens extra aan!

Lees verder »

Gosse Jongstra: Hoezo stil op 4 mei

Gosse Jongstra ergerde zich vreselijk aan enkele verkeersdeelnemers bij het herdenken op 4 mei. Gelukkig gaven aanwezige kinderen hem weer een positiever gevoel.

Lees verder »

Herman Kamphuis is woest op handelswijze BB, CDA en VVD: politiek belang boven inwonersbelang

Herman Kamphuis (PvdA) maakt een reconstructie van de (in)formatie in Raalte, die is nog in volle gang, maar de honden lusten er nu al geen brood meer van. Over kiezerslogica, politieke logica, lage opkomst, lintjesmotregen en een informateur die met zijn opdracht aan de haal ging.

Lees verder »

Minder kinderen? Nee, minder consumeren

De discussie over het klimaat wordt vaak beslecht met drogredenen. Laat de Chinezen het maar aanpakken. In mijn eentje kan ik het toch niet. Ze moeten in Afrika niet zo veel kinderen nemen. Allemaal gezeur.

Lees verder »

Diss’n van Roerink zette zich ook belangeloos in voor Luttenberg

Tegelzetter Diss’n van Roerink heeft veel meegemaakt in zijn carrière, waarover hij prachtige columns schrijft.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.