Laatste berichten Duurzaam

Klimaat | Meedoen | Milieu | Natuurbeheer

Land van Ons: Naast onze buurboeren staan

Redactie | 25 juni 2024
Advies | Gifgebruik | Natuurbeheer | Waterbeheer

Het platteland als dumpplaats voor pesticiden en meststoffen

Column | Meedoen | Verduurzaming

Naar een inclusieve, flexibele en daadkrachtige samenleving

Bijeenkomst | Energie | Leefbaarheid | Persberichten overheid

Inloopavond over energiebeleid biedt inwoners ruimte voor gesprek 

Berichten

Salland deze Week: Veel kansen voor groenblauwe diensten als verdienmodel

Meer berichten

land van ons bioboer

Land van Ons: Naast onze buurboeren staan

Philippe Terheggen, voorzitter van coöperatie Land van Ons doet een oproep aan de gangbare en biologische boeren.

Lees verder »

Het platteland als dumpplaats voor pesticiden en meststoffen

Bioboer Jan Overesch uit Raalte maakt zich ernstige zorgen over de ontwikkeling op ons platteland. Niet omdat de biologische aardappelen niet goed groeien maar wel om de enorme toenamen van de industriële landbouw met alle ongewenste bijverschijnselen. Daarom geeft hij ook adviezen aan de politiek.

Lees verder »

Naar een inclusieve, flexibele en daadkrachtige samenleving

Niemand kan de wereld in zijn eentje redden. Wie het probeert, heeft grote kans om een burnout op te lopen. Maar hoe dan wel? Michiel Dietvorst pleit voor allianties. “Het is tijd om de krachten te bundelen en samen te werken aan een inclusieve, flexibele, en daadkrachtige samenleving.”

Lees verder »

Inloopavond over energiebeleid biedt inwoners ruimte voor gesprek 

Inwoners uit Overijssel zijn op woensdagavond 3 juli vanaf 19:00 uur welkom om met Statenleden in gesprek te gaan over de voorgenomen Omgevingsverordening en inpassing zon en wind. Dit energiebeleid van Overijssel heeft ter inzage gelegen. De inloopavond maakt het mogelijk om uitgebreid met Statenleden hierover te spreken. De inloopavond is een nieuw initiatief van Provinciale Staten. Iedereen is welkom, vooraf aanmelden is gewenst.

Lees verder »

kwelwater hoog water

Salland deze Week: Veel kansen voor groenblauwe diensten als verdienmodel

Natuurbeheer van bloemrijke akkerranden, het aanleggen en onderhouden van heggen of natuurvriendelijke oevers was een van de onderdelen van het landbouwakkoord waar LTO op de valreep de stekker uit trok, maar waar de jonge boeren van Nederland wel heil in zagen. Het kan een goed verdienmodel zijn voor de boer.

Lees verder »

merel

Merel: Het is teken-tijd!

De kans dat je door een teek gebeten wordt is het grootst van juni tot en met augustus. Het slechte nieuws is dat er steeds meer teken komen. Het goede nieuws is dat als je zo’n teek binnen 24 uur van je lichaam haalt, dan is er niks aan de hand.

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Leren van de natuur

Met een natuurlijke manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over leren van de natuur.

Lees verder »

Henk schreij waterstof truck

Henk Schreij: De waterstoftruck: dure mislukking of reële toekomst?

Op 9 juni ’24 schreef Kees Huls in HierInSalland over “Valkuilen en paniek voor de energietransitie”. Hij stelt dat “Ook in het vrachtvervoer er mogelijkheden voor waterstof te zien zijn”. Deskundige Henk Schreij vraagt zich af of dat wel zo is.

Lees verder »

Klimaatplatform

Verduurzaming biedt gezonde toekomst voor amateursport

Om amateursportclubs een steun in de rug te geven om te verduurzamen, heeft het NKP met partijen in het veld een voorstel ontwikkeld voor een versnellingsimpuls die aansluit bij de Routekaart Verduurzaming Sport. Deze is aangeboden aan de ministers van VWS, Klimaat en Energie en BZK.

Lees verder »

Landschap Overijssel Vechterweert

Landschap Overijssel maakt zich zorgen over de waterwinning in de toekomst

De vraag naar drinkwater in Overijssel wordt de komende jaren groter. Nu wordt er in Overijssel zo’n 70 miljoen kuub per jaar aan grondwater onttrokken. Dat stijgt waarschijnlijk met dertig procent tegen het jaar 2050. Landschap Overijssel maakt zich zorgen om de negatieve effecten van grondwaterwinning op natuur en wil waar mogelijk samen optrekken met drinkwaterbedrijf Vitens.

Lees verder »

Groene Loper plantactie

Planten van waarde voor vlinder en bij: Plantactie Groene Loper van start

Inwoners van Deventer, Olst-Wijhe en omgeving die hun buurt op willen fleuren en bijen en vlinders willen helpen doen mee aan de plantactie ‘Planten van waarde’. De actie wordt georganiseerd door ‘De Groene Loper Deventer en omstreken’ en maakt deel uit van een provinciale campagne.

Lees verder »

Van boekenwurmen tot thuiskoks; tweedehands boeken voor iedereen

Ontvang vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni 20% korting op alle boeken tijdens de boeken 3-daagse bij kringloopwarenhuis Het Goed in ondermeer Deventer en Wijhe .

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.