Meer berichten

Henk Schreij: Van duurzame stroom profiteert iedereen

Iedereen kent het: de komkommertijd, wanneer zowat alle komkommers tegelijk volgroeid zijn en geoogst moeten worden. Bewaren is niet goed mogelijk, ze moeten meteen verkocht worden. En dan gebeurt het: de prijs daalt en blijft dalen, totdat ze zelfs voor een paar centen nog niet verkocht worden. Op het laatst wordt de prijs zelfs negatief: je krijgt geld toe als je maar komkommers afneemt, want anders moet de boer de rottende komkommers naar de stort brengen, wat ook geld kost.

Lees verder »

Stimuland: Jongerenparticipatie in het landelijk gebied

Voor deze speciale klimaatnieuwsbrief spreekt Stichting Stimuland twee klimaat-betrokken jongeren over de opgaves in het landelijk gebied: Teun van den Brand (20) en Leanne Gijsbertse (26). Beiden zetten zij zich actief in voor een duurzaam platteland.

Lees verder »

PAN-NL: Parken zijn ernstig vervuild met middelen tegen vlooien en teken voor huisdieren en met bestrijdingsmiddelen uit de landbouw

Een enorm risico voor het behoud van de populatie van insecten en de overige biodiversiteit.

Lees verder »

Milieubewegingen: Zeggen dat iedereen welkom is, is niet genoeg

Tuur Sinke komt in de klimaatbeweging heel weinig andere mbo’ers tegen. “Stap één is om de ogen van de hogeropgeleide mensen in de klimaatbeweging te openen: we zijn niet zo inclusief als we denken.” En daar is Tuur mee bezig.

Lees verder »

Energietip: eenpansgerechten uit eigen tuin. Beter wordt het niet!

Onze energievakman komt geregeld met tips om jouw energieverbruik omlaag te krijgen.

Lees verder »

Podcast: Biobased bouwen is goed voor de natuur

Biobased bouwen: het is goed voor de natuur, biedt perspectief in de landbouw bouwtransitie, helpt bij CO2-opslag en zorgt bovenal voor een prettig en gezond binnenklimaat, met gezondheidsvoordelen voor bewoners, maar ook bouwvakkers. Waarom is al ons bouwen dan niet biobased?

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Dankbaarheid vanwege wildplukken

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over je dankbaar voelen.

Lees verder »

Waarom we véél meer boeren nodig hebben (en hoe we dat voor elkaar krijgen)

In 2040 kunnen we een heel ander landbouwsysteem hebben, weet Anne van Leeuwen. Zonder landbouwgif, kunstmest en monoculturen. En met méér boeren, in plaats van minder. Maar dan wel regeneratieve boeren die het landschap herstellen en hun gemeenschap van mensen, dieren, planten en microben voeden. Anne: “Op Bodemzicht zien we elke dag dat dit mogelijk is.”

Lees verder »

wandelen met sjaak

Wandelen met Sjaak: “Als ik je zie, ben je er gloepens bie”

Die quadbestuurder heeft geluk dat Sjaak Bruggeman hem niet zag. Beiden trokken de natuur in, Sjaak om van de natuur te genieten, die quadbestuurder genoot ook, maar dacht alleen maar aan zichzelf. En dan is Sjaak hellig in de botten. Gelukkig ebt dat dit weekend weer helemaal weg op Ribs & Blues.

Lees verder »

Wat doe je duurzaam, Jopie Duijnhouwer?

​​​​”Laat ik er niet omheen draaien: volgens mij bestaat duurzaam voedsel niet.” Daar kan tuinder Jopie Duijnhouwer kort over zijn. In plaats van haarkloverij over wat het zou zijn, kun je beter een relatie met wat je eet aangaan. Dat baart betekenis en waarde.

Lees verder »

Nieuws van Bioboerderij en -winkel Overesch Raalte

Overesch biologische landbouw aan de Hondemotsweg tussen Raalte en Heino heeft als doelstelling biologisch 100% bereikbaar te maken voor iedereen. In de boerderijwinkel vind je een compleet assortiment aan biologische producten, zoals rund- en varkensvlees van eigen vee, kip van Polderhoen, groente en fruit, vers brood, zuivel, kaas, eieren, bier en wijn, en natuurlijk een groot assortiment aan droog- en kruidenierswaren. Mocht je producten willen die wij niet standaard in het assortiment hebben dan kunnen wij deze voor je bestellen.

Lees verder »

fazant

Met open oog: Haantje de voorste | Met fotogalerij

Diny Heidenrijk kwam onverwacht een fazant tegen, een mannetje, dus met die felle kleuren. Gelukkig had ze haar fototoestel bij zich!

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.