Meer berichten

Geen schapen op de dijk tijdens stormseizoen (dat al begonnen is)

Het beweidingsseizoen voor schapen op dijken in het gebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is afgelopen. Het stormseizoen is begonnen en dijken zijn van groot belang voor de waterveiligheid. Vee, met name schapen, mogen…

Lees verder »

Wandelsite DwarsDoorSalland wil alle én nieuwe wandelroutes op één plek aanbieden

DwarsdoorSalland is een nieuw wandelplatform. Op de site staan acht wandelingen gepubliceerd, maar de makers achter de site geven aan dat dat nog maar een heel klein begin is. “Wij willen met wandelroutes het mooie Salland ontsluiten voor recreanten uit Salland zelf maar ook voor toeristen die hier de weg nog minder goed kennen”.

Lees verder »

D66 en GroenLinks: Raalte klimaatneutraal maken? Dat doen we gewoon!

D66 Raalte en GroenLinks Raalte organiseren op 5 november een inloopavond voor belangstellenden in het HOFtheater. In het kader van de Nationale Klimaatweek kan hier van gedachten gewisseld worden hoe we zo snel mogelijk klimaatneutraal kunnen worden.

Lees verder »

Eelerwoude onderzoekt ecocertificering zonneparken

Eelerwoude, ook betrokken bij zonnepark Torenallee aan de Wijheseweg bij Raalte, heeft een belangrijke rol in EcoCertified Solar Parks, een landelijk onderzoek naar certificering van zonnevelden, mede gefinancierd door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Samen…

Lees verder »

Van ’t Natuurlijk Huus: Maar hoe dan?

Met een natuurlijke manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over het basisconcept hoe je natuurlijk en duurzaam kunt leven.

Lees verder »

Vergroenen en aandacht voor regenwater tijdens Groen Samen Doen-weken van gemeente Raalte

De Gemeente Raalte springt haar bewoners bij om hun tuinen klimaatbestendig te maken. Bij de Groen Samendoen Weken van 16 oktober tot 13 november stelt zij gratis bomen en struiken en tegelophaalservice beschikbaar. Ook kunnen samenwerkende buren geldprijzen verdienen.

Lees verder »

Welk bedrijf is het duurzaamst van Salland (en van Nederland)?

“Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat het weer tijd is voor één van de mooiste dingen die we jaarlijks organiseren en uitreiken… De prijs voor Het Duurzaamste Bedrijf van Nederland 2021!…

Lees verder »

knotwilgen

Met open oog: oogsttijd langs de weg

Door Diny Heidenrijk Dikke modderige bandensporen komen vanaf het land de smalle weg op. Aha, hier heeft een hakselaar duidelijk zijn werk weer gedaan: de maïs is in kleine stukjes gesneden, verhakseld en gekneusd, kortom…

Lees verder »

Doggy bags voorkomen voedselverspilling

Zaterdag was het Doggy Bag Day. Wanneer je gaat eten en er blijft voedsel over, altijd een doggy bag vragen. Hiermee voorkom je dat het in de container verdwijnt!

Lees verder »

Groen Klimaatplein GroenRijk Raalte officieel geopend

Hoe voorkom je wateroverlast en extreme hitte in je woonomgeving? Gemeente Raalte en tuincentrum GroenRijk Raalte openden een inspiratiecentrum.

Lees verder »

Urgenda wandelt deze week dwars door Salland om het klimaat te redden

Onder aanvoering van Urgenda wandelen actievoerders voor het klimaat op dit moment van Groningen naar Glasgow. Donderdag gaat te wandeling van Zwolle naar Raalte, vrijdag van Raalte naar Deventer. Onderweg worden biologisch boer Jan Overesch…

Lees verder »

Raalte op weg naar aardgasvrij wonen

In 2050 moeten alle woningen en gebouwen aardgasvrij zijn. Gemeente Raalte pakt dit adequaat op en presenteert het toekomsttraject met haar nota Warmtevisie.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen