Meer berichten

Melkboer zonder koeien: Tom Grobben maakt plantaardige zuivel van Nederlandse soja

Generatie na generatie werd er op het land van de familie Grobben melkvee gehouden. Toen het de beurt was aan broers Tom en Bart om het boerenbedrijf over te nemen, werden ze geconfronteerd met de keuze: verdere intensivering, of het over een compleet andere boeg gooien?

Lees verder »

Fred Willemssen, biologische kweker: “Biologisch loont, maar afzet is grootste uitdaging”

De naam Puur Origine verraadt precies waar de biologische kweker Fred Willemssen voor staat. “We telen met bijna geen hulpmiddelen en we gaan terug naar de basis”, zegt de eigenaar van de biologische kwekerij in Grubbenvorst. Lees hieronder meer.

Lees verder »

Gedeelde passie voor natuur en milieu

Andrea is sinds 1 september de nieuwe directeur van Natuur en Milieu Overijssel. Zij schreef hierover een leuke column.

Lees verder »

Eerste stap in vergunningverlening zonneveld Daslever Wijhe 

Het college van B&W van Olst-Wijhe wil graag een beslissing nemen over het plan om een zonneveld aan te leggen aan de Daslever in Wijhe. Het college heeft de bevoegdheid om dit te besluiten en gaat de gemeenteraad vragen of zij kan instemmen met de ontwerpvergunning voor het zonneveld Daslever. Dit wordt een ‘ontwerp-verklaring van geen bedenkingen’ genoemd.  

Lees verder »

Vind jij een schone IJssel ook belangrijk? Sluit dan aan bij afzaktocht voor een schone rivier!

127 kilometer roeien voor een Schone IJssel. Dat doen sloeproeiers uit Deventer, Hattem en Zwolle om aandacht te vragen voor een gezonde en drinkbare IJssel. Op 22 en 23 september roeien zij van Rheden naar Kampen. Op meerdere plekken meren ze aan en is er een feestelijk programma.

Lees verder »

Met open oog: Vergane glorie | Met fotoreportage

Een Indian Summer noemden ze dat vroeger, als het in september nog een paar dagen mooi weer was. Nu praten we over een hittegolf. Maar de natuur laat zich niet zo makkelijke foppen. Die is al aan het nazomeren, kijk maar eens naar het blad aan de boom: we gaan naar de herfst.

Lees verder »

Vind jij een schone IJssel ook belangrijk? Sluit dan aan bij afzaktocht voor een schone rivier!

De IJssel is mooi! Het water van de rivier ziet er ook best schoon uit. Maar in werkelijkheid zit het vol met allerlei chemische stoffen die ontzettend schadelijk zijn voor flora, fauna en onszelf. Van Remmen UV Technology doet dit weekend daarom mee met een actie om daar aandacht voor te vragen. Kom jij zaterdagmorgen ook naar de Loswal in Wijhe?

Lees verder »

Fruitig Feest in Welsum

Op zaterdag 7oktober vindt op boerderij t Middel Ark aan de Arkerstraat 2 in Welsum weer de traditionele sapdag plaats.  Op die dag is er gelegenheid om eigen appels en peren te laten persen door de Welsumse sapmobiel.

Lees verder »

Gratis van je asbest af? Raalte doet mee aan de Week van de Asbestvrije Schuur

De gemeente Raalte doet mee aan de landelijke Week van de Asbestvrije Schuur. Heb je een kleine schuur met een dak van vóór 1994? Als het dak van golfplaten is, bestaat de kans dat het asbest bevat. De Week van de Asbestvrije Schuur is hét moment om je asbestdak te vervangen. Deelnemers aan de themaweek ontvangen een gratis veiligheidspakket aan huis, krijgen tips van een professionele saneerder en bovendien worden de asbestplaten (als ze goed ingepakt zijn) kosteloos bij je thuis opgehaald.

Lees verder »

Het is modemaand bij Het Goed

De zomerse outfits maken langzaamaan plaats (op deze week na☀️) voor een tussenjas, warme trui en je favoriete paar winterlaarzen. Loop jij samen met ons de zomer uit? We inspireren je graag met de huidige mode- en kleurtrends, maar dan duurzaam én voor prima prijsjes.

Lees verder »

Help mee bodemdieren tellen

Volgende week is het zover: Op initiatief van het nationale instituut voor de ecologie (NIOO-KNAW) gaat Nederland er weer op uit om bodemdieren te tellen. In plantenbakken, achtertuinen, natuurgebieden en .. voedselbossen!

Lees verder »

Van ’t Natuurlijk Huus: Duurzaam in de herfst

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?  
Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over de herfst.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.