Laatste berichten Duurzaam

Berichten

Merel: kom maar door met jullie vogelhuisjes

Redactie | 25 februari 2024
Column | Natuur | Verduurzaming

’t Natuurlijk Huus: Oorspronkelijke natuur, onkruid en wilde bloemen

Circulaire economie | Evenement | Sallandse ondernemers | Verduurzaming | Wonen

Biobased bouwer Tala uit Broekland wint Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 

Column | Meedoen

Vegetarisch eten: Zoete soep

Circulaire economie | Energie | Meedoen | Verduurzaming

Off-grid met Britt: wonen in landelijk gebied

Meer berichten

merel

Merel: kom maar door met jullie vogelhuisjes

Merel vliegt boven de gemeente Dalfsen rond op zoek naar biodiversiteit. Ze doet een oproep vogelhuisjes op te hangen. Het is er de tijd voor!

Lees verder »

agnes wilde bloemen

’t Natuurlijk Huus: Oorspronkelijke natuur, onkruid en wilde bloemen

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?  
Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over de zogenaamde wilde natuur.

Lees verder »

tala prijsontvangst circulair bouwen

Biobased bouwer Tala uit Broekland wint Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 

Duurzaam bouwbedrijf Tala heeft de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 gewonnen in de categorie Circulaire Start-up. Tala kreeg deze prijs, omdat haar woningen volgens de jury natuurlijk, schaalbaar en het meest circulair zijn. Een trotse Victor de Beus, mede-oprichter van Tala, nam de prijs in ontvangst.

Lees verder »

Vegetarisch eten: Zoete soep

In de rubriek ‘Vegetarisch eten’ gaat Willy Boogaard op zoek naar vegetarische recepten van Sallandse bodem. Heb jij ook een recept? Kom maar door en mail naar willy@willyboogaard.nl.

Lees verder »

offgrid wonen

Off-grid met Britt: wonen in landelijk gebied

Recent is Britt Koopmans afgestudeerd aan de Hanzehogeschool in Groningen (opleiding: Built Environment). Ze heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van off-grid wonen in landelijk gebied en daar een uitgebreide en inspirerende afstudeerscriptie over geschreven.

Lees verder »

duurzaam huis

Stembus verkiezing geopend: wie woont in het duurzaamste huis van Overijssel?

Welke woning verdient de titel ‘Duurzaamste huis van de Overijssel’? Van 14 februari tot en met 1 maart kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriet.

Lees verder »

Subsidie voor telen van nieuwe gewassen verstrekt

Op vrijdag 16 februari heeft gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher de eerste subsidie voor de teelt van nieuwe gewassen uitgereikt aan Gerard Stroek in Heeten. Hij is één van de ondernemers die gebruik maakt van de hectarevergoeding om te komen tot nieuwe verdienmodellen in de landbouw. Ook ondernemers die betrokken zijn bij de keten van biobased bouwen uit Salland en Stedendriehoek waren bij de uitreiking aanwezig.

Lees verder »

bio maaltijd buiten VLAM

Bij de buren: Bioweek in Vlaanderen van 1 tot 9 juni 2024

De Bioweek is terug! Noteer alvast 1 tot 9 juni 2024 in je agenda, want dan kun je in heel België bio in levende lijve meemaken.

Lees verder »

Workshop moestuinieren bij ’t Natuurlijk Huus Raalte

Starten met een moestuin om je eigen gezonde groenten te telen is minder moeilijk dan je denkt. In deze workshop legt Jan Schenk uit wat er komt kijken bij het starten van een moestuin

Lees verder »

sallandse vlinderfotograaf landkaartje

Salland Zoemt: De zorg voor flora en fauna is absoluut niet ‘links’

Het valt mij op dat green-minded mensen, natuurorganisaties en klimaatwetenschap(pers) steeds vaker als ‘links’ worden bestempeld. Persoonlijk vind ik dat een nogal bekrompen opvatting en normaliter vind ik het zonde van mijn tijd om daar op te reageren of mijn mening over te geven.

Lees verder »

merel

Merel: maak van een molshoop een mooi kruidenplekje!

Merel vliegt in Dalfsen rond met haar focus op biodiversiteit. Deze week wil ze het over molshopen hebben en de gruwelijke manier waarop we mollen doden. Zonder resultaat.

Lees verder »

Wegens groot succes extra workshop Ecobouwen met Kalkhennep bij ’t Natuurlijk Huus

Tijdens deze extra workshop op 1 maart van specialist Rens Borgers van EcoBouwSalland leer je de basistechnieken, zowel in theorie als in praktijk. De workshop is een mooie opstap voor iedereen die wil leren bouwen met kalkhennep. Voor architecten, opdrachtgevers, zelfbouwers en bouwprofessionals.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.