Turkse gemeenschap verkoopt lahmacuns bij de Jumbo

De verkoop van Turkse pizza's levert een paar duizend euro op voor slachtoffers van de verschrikkelijke ramp in Turkije en Syrië.

Interessant? Deel het artikel

Refik Köse en Güller Cellen
Refik Köse en Güller Cellen

De Turkse gemeenschap in Raalte heeft vandaag dik 1200 lahmacuns verkocht. De opbrengst daarvan gaat naar de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. De Turkse pizza’s waren te koop bij de Jumbo in Raalte-centrum en via het Raalter Sportbedrijf.

“Het was een lange en zware dag”, zeggen de vrijwilligers van de Turkse Moskee en het gemeenschapscentrum Medine. “We hebben hard gewerkt, maar veel mensen kwamen ook even een praatje maken. Ze wilden weten of het goed met ons en met onze familie gaat. Heel fijn om dat te ervaren.”

De opbrengst gaat niet via Giro555 naar de getroffen gebieden. De Turkse gemeenschap in Nederland heeft ook een eigen organisatie voor hulpgoederen. In het geval van Raalte gaat dat via de Centrum-Moskee in Deventer. “Op die manier blijft er helemaal niks aan de strijkstok hangen, iedereen in de organisatie doet zijn werk vrijwillig” aldus Güller Cellen, de lahmacun-verkoopster bij de Jumbo.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *