Treurbeuk Hof van Rakhorst in Heino kan nog jaren mee

Fractievoorzitter Niels Folgers van D66 Raalte heeft vorige week vragen aan de gemeente gesteld over de gezondheid van de historische Treurbeuk in Heino. Aanleiding hiervoor meldingen van verontruste bewoners over de talrijke zwammen op de boom.

Interessant? Deel het artikel

Heino Treurbeuk 01

Tijdens de afgelopen begrotingsvergadering heeft verantwoordelijk wethouder Breun Breunissen hierop gereageerd. Hij geeft aan dat de gemeentelijke boombeheerder de Treurbeuk heeft beoordeeld en visueel geïnspecteerd. De conclusie is dat de boom in goede staat verkeerd (conditie en vitaliteit). De porseleinzwammen zitten alleen op de zeer slechte, dan wel dode takken. Ze zitten niet op de stam of op de duidelijk gezonde takken.

Verder geeft de wethouder aan dat er nog wat vlekjes op de stam zijn aangetroffen die nog samen met bomenexpert Ronald Wobben van Expedio Arbori worden beoordeeld. De gemeentelijk boombeheerder verwacht niet dat daar nader onderzoek met apparatuur nodig is.

De Treurbeuk wordt binnenkort gesnoeid om met name het dode hout te verwijderen. De verwachting is dat de boom nog vele jaren mee kan.

De D66 fractievoorzitter is verheugd over dit bericht en blij dat de verontruste burgers hiermee een helder en duidelijk antwoord van de gemeente hebben gekregen.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.