Berichten over: D66 Raalte

Fractievoorzitter Folgers D66 Raalte: ‘trots op besluit gemeenteraad om ruimte te maken voor windmolens in onze gemeente’

Afgelopen raadsvergadering van 30 mei heeft de Raalter raad met ruime meerderheid tegen de programmeringsafspraken van de Provincie Overijssel met de gemeente Raalte gestemd. Deze afspraken hielden in dat tussen Raalte-Zuid en Heeten op het landgoed Schoonheten de mogelijkheden om windturbines van ruim 240 meter te plaatsen verder zouden worden verkend, en aan te wijzen als enige ‘zoekgebied’ in de gemeente. Door de afwijzing van de raad zijn de afspraken nu van tafel geveegd.

Lees verder »

Wil B&W Raalte tegen de zin van de inwoners een nieuw gemeentehuis doordrukken?

B&W van de gemeente Raalte heeft plannen gepresenteerd voor een nieuw gemeentehuis. Uit reacties op sociale media blijkt dat vrijwel geen enkele inwoner dit ziet zitten, omdat er belangrijker zaken op te lossen zijn. De gemeente stuurde een Digipanel enquête naar de deelnemers van dit platform, die nogal ‘sturend’ genoemd kan worden…..

Lees verder »

Salland Deze Week: Alternatieven voor gemeentehuis Raalte?

In de Sallandse discussie over de grootte van een gemeentehuis is het interessant te kijken naar andere opvattingen. Zo waren we afgelopen week op bezoek in het gemeentehuis van Losser. Daar gebruiken ze de raadszaal ook voor dansen.

Lees verder »

Salland Deze Week: Weer goud ge- eikel in het gemeentehuis van Raalte

Politici die over elkaar heen buitelen en een journalist die er zodanig van smult dat het besluit van het agendapunt een kadertje bij een verhaal werd dat bol stond van tranen, emoties, leugens, onwaarheden, een huilend raadslid, verontwaardiging, woede, teleurstelling en verdriet. Met een motie van treurnis gericht aan de grootste partij van de gemeente Raalte: GemeenteBelangen. Lang vervlogen tijden herleefden weer aan de Zwolsestraat.

Lees verder »

D66 Raalte pleit voor volledig duurzaamheidsbeleid

Het college van burgemeester en wethouders van Raalte heeft besloten tot de ontwikkeling van een overkoepelend beleidsplan duurzaamheid. Dit besluit komt voort uit de groeiende urgentie om klimaatverandering en biodiversiteitsverlies aan te pakken, waarvan de impact onze gemeenschap steeds meer zal treffen. Niels Folgers, fractieleider, verwelkomt deze stap en benadrukt het belang van een verbindende aanpak. Hij stelde schriftelijke vragen aan het college van B&W.

Lees verder »

Treurbeuk Hof van Rakhorst in Heino kan nog jaren mee

Fractievoorzitter Niels Folgers van D66 Raalte heeft vorige week vragen aan de gemeente gesteld over de gezondheid van de historische Treurbeuk in Heino. Aanleiding hiervoor meldingen van verontruste bewoners over de talrijke zwammen op de boom.

Lees verder »

Salland Deze Week: Tiny Houses in Raalte

Dankzij GroenLinks en D66 gaat Raalte nu dan toch eindelijk kijken naar mogelijkheden om Tiny houses in de gemeente te realiseren. De samenleving wil het wel, maar de politiek (of de ambtenaren?) houden het tegen.

Lees verder »

GemeenteBelangen Raalte wil inwoners betrekken bij beleid voor erfwindmolens

GemeenteBelangen Raalte vindt dat het college van B en W de inwoners onvoldoende betrekt bij het beleid over de erfwindmolens.

Lees verder »

Motie GemeenteBelangen Raalte wordt uitgevoerd

GemeenteBelangen, GroenLinks, PvdA en D66 Raalte dienden een motie in, die werd aangenomen.

Lees verder »

Duurzaamheidscoalitie krijgt raadsbrede steun in Raalte voor voorstellen

Duurzaamheidscoalitie (D66, GroenLinks en PvdA) krijgt het bij de raadsbegroting 2023 voor elkaar. Raadsbrede steun voor meer natuurlijk spelen, ontmoeten én versterken omslag naar extensief maaien.

Lees verder »

De Kleine Roetbij is het boegbeeld van Sallandse biodiversiteit en daarom heel belangrijk

Salland adopteert de Kleine Roetbij, Sallandse kruisbestuiving tussen de Bijenvereniging Heino en de Duurzaamheidscoalitie.

Lees verder »

Duurzaamheidscoalitie Raalte: reclame alleen maar als je een JA-sticker neemt

Om grote hoeveelheden  papiergebruik te bestrijden heeft de Duurzaamheidscoalitie Raalte raadsvragen gesteld om te bereiken dat reclamedrukwerk alleen nog maar bezorgd mag worden wanneer zich een JA sticker op de brievenbus bevindt.

Lees verder »