Tijdelijke noodopvang asielzoekers in sporthal Heeten

Gemeente Raalte stelt de sporthal in Heeten gedurende vier weken beschikbaar als noodopvang voor immigranten.

Interessant? Deel het artikel

sporthal heeten

De gemeente Raalte stelt vanaf maandag 1 augustus opvangcapaciteit beschikbaar voor de noodopvang van asielzoekers. De noodopvang vindt plaats in de sporthal in Heeten. Het gaat om de opvang van maximaal honderd mensen voor de duur van vier weken. 

Burgemeester Martijn Dadema: “Er zijn dringend extra opvangplekken nodig. Veiligheidsregio IJsselland heeft ons gevraagd om tijdelijke noodopvang te bieden. Wij willen hierin onze verantwoordelijkheid nemen en richten de sporthal in Heeten tijdelijk in als opvanglocatie. Het bestuur van de sporthal heeft aangegeven mee te willen werken. Ik ben blij dat we dit samen kunnen realiseren. De voorbereidingen zijn momenteel in volle gang.

Landelijke crisis

Het kabinet heeft de situatie rond de asielopvang als landelijke crisis bestempeld. De nood bij het aanmeldcentrum in Ter Apel is hoog. Vanuit de Rijksoverheid zijn de veiligheidsregio’s gevraagd noodopvangplekken te realiseren. De elf gemeenten binnen veiligheidsregio IJsselland hebben afgesproken samen garant te staan voor de gevraagde tijdelijke noodopvang. Meerdere gemeenten hebben al noodopvang geboden. De gemeente Raalte kiest bewust voor opvang in de zomerperiode, aangezien de sporthal dan minder gebruikt wordt.

Informatieavond op 25 juli

Wij kunnen ons voorstellen dat de tijdelijke noodopvang in Heeten vragen oproept. Daarom organiseren we samen met veiligheidsregio IJsselland op maandag 25 juli een informatiebijeenkomst. De bijeenkomst vindt om 19.30 uur bij Brasserie Dertien in Heeten plaats. Inwoners van Heeten zijn van harte welkom. Omwonenden en gebruikers van de sporthal zijn per brief uitgenodigd.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie. Daar vind je onder andere een overzicht met antwoorden op de meest gestelde vragen.  Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.

 

 

logo gemeente Raalte

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.